kurban için ne yapacağımı şaşırdım.

Kitikafa

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2008
494
52
643
Merhaba kızlar.Ben ailemden 700 km uzakta yaşıyorum.Ama kayınvalidemden 100 km sadece.Her yıl bayramda kayınvalidemde olurduk,bu yıl bir değişiklik yapalım annemlere gidelim hem onlar yaşlı bir daha yaza kadar göremem diye kayınvalidemi her zaman görüyoruz.Eşim de tamam dedi.Allah nasip ederse 2 kurban keseceğiz bu yıl da Allahım kabul eder inşallah.Her yıl kurbanın birini bağışlıyoruz birini kendimize ayırıyoruz.Ama bu yıl nasıl olacak bilemedim.Bayram tatili 9 gün ve biz kurbanı en geç 3. gün yani perşembe günü kesmeliyiz.Pazar günü de dönmek zorundayız.Şimdi size sorum perşembeden pazara o eti nasıl muhafaza edeceğim.Lütfen bilen birileri akıl versin.Ailemi de görmeyi çok istiyorum .2 tane kurban kesip hiç et yiyememek te olmaz ne yapacağımı bilemedim.

İlk aklıma gelen, kargoyla o gün güvendiğiniz bir ahbabınıza göndermeniz oldu.
Ama ne kadar mantıklı olur bilmiyorum :26:

Son düzenleme:
canım bende aynı durumu yaşayacağım sanırım geçen yıl soğuk olduğu için bozulmadı etler kar yağıyordu balkonda falan muhafaza ettik
bizim ev yakın ama kalacağım gün sıkıntı veriyo. napsakki

annenin dolabına koyacaksın eve dönüşte arabaın bagajına koy içinede bol bol buz at bişey olmaz, yoldada oyalanmadıktan sonra çok fazla çözülmeden etleri kurtarırsın bence.

bir zamanlar bende çok uzakta oturuyodum ve mesafe 900 km idi. dondurucudan son dakika çıkardım ve hemen yola çıktık evime vardığım zaman hiç biri çözülmemişti. yalnız eğer dondurursan yola çıkarken hepsini aynı poşete koy birbirini soğutsun ayrıca arkadaşın dediği gibi poşetin içine buzda atabilirsin

Aynı durum bizde de var canım.
Kurbanda eşimin memleketine gideriz, orada keseriz kurbanımızı.
Geçen yıl 1.gün kesilmişti ve biz etleri derin dondurucuya doldurduk.
Döneceğimiz gün çıkarıp bir güzel koliledik, nereden bakılırsa en az 16-17 saat dondurucu dışında kaldı etler.
Ama hava soğuk olduğu için çözülmemişti. Eve gelir gelmez de doldurduk buzluğa.
Hiçbir şey olmadı etlere.
Bu yıl da nasip olursa öyle yapacağız.
Siz de o şekilde yapabilirsiniz. Poşetleri ayırmayın birbirinden. Onlar zaten soğutur kendini.
Havalar soğukken sorun değil de, sıcaklara denk gelince ne yaparız bilmem.

Son düzenleme:
aynı sorun bizdede var...
daha 1 yıllık evliyiz...
geçen sende kurbanı bağışladık
bağışladığımız zaman 5-7 kilo arası et veriorlar isteyene..
eşim ve ben olduğumuz için fazlasına gerek yok bu 5 kg bize yeter dedik...
bu senede kaynanamlar çok ısrar etti beraber keselim diye
ben istemedim...
eşimin ailesinede kendi ailemede uzağığız bayramlarda her iki yerede gideceğimiz için bu et işi
bizi çok düşündürüyor..
ordan oraya etne hale gelir kaynanamın dolabida eski ancak kendi eti sığar bizimkisi dışarda kalır
pekte bu işlerden anlamaz o kadar et bozulup gider....
uzakta olduğumuz sürece bağışlamak en mantıklısı.....

Buzluklar var . böyle içine dondurulmuş su şişesi veya buz kalıbı koyuyorsun, yiyeceği koyuyorsun ve buzdolabı görevi görüyor. Al onlardan iki tane veya kaç tane gerekiyorsa hiçbir şey olmaz.

cnm hanı su balıkcıların koyup sakladıgı köpukten kutular varya etını ona koy ıcınede buz koy etlerını koy asla erımıyor buzlar köpugun ıcınde

arkadaslarin dedigi gibi bi kismini kavur kavonozlara doldur o sekilde muhafaza et
diger ksminida piknik sepetleri seklinde buzluklar oluyor, bazilari elektrikli yada icinde hazir buzposetleriyle satiliyor
biz turkiyeye giderken yiyeceklerimi iki gun boyunca o buzluklarda sakliyorum hemde agustos sicaginda hic bir sey olmuyor cok guzel muhafaza ediyor
en altina o buzlu posetlerden koy etleri doldur tekrar ustune buz posetlerini doldur ve kapagini kapat eve gelesiye kadarda hic acma
eminimki bir gun boyunca yolculuk yapsanda birsey olmaz

Eti dağıtmayacaksanız kurbanın anlamı kalmaz ki. Sadece bir iki yemeklik ayırırsınız kendinize geri kalanı da fakir fukaraya dağıtırsınız sorun çözülmüş olur..

Eti dağıtmayacaksanız kurbanın anlamı kalmaz ki. Sadece bir iki yemeklik ayırırsınız kendinize geri kalanı da fakir fukaraya dağıtırsınız sorun çözülmüş olur..

Canım biz zaten kurbanın birine hiç dokunmuyoruz onu direkt olarak dağıtıyoruz.Allah kabul ederse zekatımızı da veriyoruz kurbanımızıda dağıtıyoruz, ikinci kurbanı kendimize ayırıyoruz.Gönül ister ki onu da dağıtalım ama bizim durumumuzda belli yani.Bu arada cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim kavurma yapmak daha pratik gibi gözüküyor.

kusura bakmayın yanlış anlamışım Allah kabul etsin. geriye kalan içinde kavurma yapmanız en mantıklısı.

BEnde kavurmayı nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorum
Bide dondurucuya koymadan nasıl saklanacağını
bilen arkadaşlar yazabilir mi?

Back
X