Kürtaj mı normal yolla düşmesi mi ??

aysegul aaa

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2023
35
9
6
30
Tüp bebek ile gebe kalıp 5+5 de kalp atışını duymuştuk 6+4 de kalp atışının durduğunu söyledi doktorum emin olmak için başka hekime başvurdum Oda aynısını söyledi prof doktora gitmiştim kürtaj olma çok küçük gebelik kendiliğinden atar vücut dedi kendi doktorumsa boşuna ağrı kanama çekme kürtaj yaptır diyor çok arada kaldım başına gelenler lütfen cevap verebilir mi

Tüp bebek ile gebe kalıp 5+5 de kalp atışını duymuştuk 6+4 de kalp atışının durduğunu söyledi doktorum emin olmak için başka hekime başvurdum Oda aynısını söyledi prof doktora gitmiştim kürtaj olma çok küçük gebelik kendiliğinden atar vücut dedi kendi doktorumsa boşuna ağrı kanama çekme kürtaj yaptır diyor çok arada kaldım başına gelenler lütfen cevap verebilir mi
Başıma gelmedi canım ama bi yakınımda da aynısı olmuştu. Doktorlar kürtaj yaptır demişti o yaptırmadı kendiliğinden düştü sonra

Çok geçmiş olsun, bende 8.haftamda aynı şeyi yaşadım tüp bebek doktorum vakumlu kürtaj önerdi, daha sonra parça kalması çok kanamalı olması vs konularından bahsetti, bende kürtaj istedim açıkcası memnun kaldım çünkü sonrası regl dönemi gibi kanama oldu ve parça düştü 1hafta içinde bitti, 28.günde normal regl dönemine döndüm. İlerde ne olur bilemem ama fiziksel bir sıkıntım yok şükür, belki sizin daha küçük olduğu için önermiştir. Olaki kürtaj olmak zorunda kalırsanız da endişe etmeyin işlemler artık daha konforlu ve güvenilir bana göre. Önceden kazıma vs rahim zarar görüyormuş ama artık daha rahat süreç, tabii uzman doktor çok önemli.

Çok geçmiş olsun, bende 8.haftamda aynı şeyi yaşadım tüp bebek doktorum vakumlu kürtaj önerdi, daha sonra parça kalması çok kanamalı olması vs konularından bahsetti, bende kürtaj istedim açıkcası memnun kaldım çünkü sonrası regl dönemi gibi kanama oldu ve parça düştü 1hafta içinde bitti, 28.günde normal regl dönemine döndüm. İlerde ne olur bilemem ama fiziksel bir sıkıntım yok şükür, belki sizin daha küçük olduğu için önermiştir. Olaki kürtaj olmak zorunda kalırsanız da endişe etmeyin işlemler artık daha konforlu ve güvenilir bana göre. Önceden kazıma vs rahim zarar görüyormuş ama artık daha rahat süreç, tabii uzman doktor çok önemli.
Küçük olduğu için kürtaja gerek yok dedi diğer doktor ama tabi nasıl bir kanama yaşıcam nasıl bir acı bilmiyorum

Benim doktorum kürtaj veya vakomu önermiyo tüp bebek tedavisinde sorun oluyor dedi. Kürtajda en ufak bi yanlş embryonun tutunmasını engelliyo dedi. Onun yerine doktorunuzdan ilaç ile düşürme yöntemini isteyebilirsinz. Kürtaj sonrası rahimde hasar veya yapışıklık olma olasılığı yüksek oluyor.

Benim doktorum kürtaj veya vakomu önermiyo tüp bebek tedavisinde sorun oluyor dedi. Kürtajda en ufak bi yanlş embryonun tutunmasını engelliyo dedi. Onun yerine doktorunuzdan ilaç ile düşürme yöntemini isteyebilirsinz. Kürtaj sonrası rahimde hasar veya yapışıklık olma olasılığı yü

Evet normal yolla düşmesi daha sağlıklıymış ama buna dayanabilir miyim korkuyorum
Ben ilaçla 2. Gebeliğimi düşürdüm 6+4 haftalıktı adet döneminizi sancılı geçiriyosanz onun bi tik fazlası . Adet sancısı yaşamayanlara biraz ağır gelio sadece.. adet sancısı normalde de yaşayan biri dayanabilir. Doktor gözetiminde oluyor zaten sonrasında hemen ağrı kesici veriyolar

İlaçlı düşükten sonra hemen gebelik planlayamazsınız. İlacın vücudunuzdan temizlenmesi gerek. Ben senin yerinde olsam küretaj ile tek seferde kurtulmayı tercih ederdim. Düşük psikolojisine tekrar girmemek adına

Selam canım..
Bende tüp bebek ile hamil kaldım Ocak ayinda ve kesem duzensizdi, 5haftaliktim..
Doktora ben kürtaj olmak istemiyorum dedim oda bana hap verdi düşer diye cytotec adı..
Onu içmeden ilaçları bırakınca üçüncü gün kanamam başladı , sonra hapları içtim kontrole gittim ama kese duruyordu .
Bir gün daha bekledik doktor artık dusmeuyince kürtaja aldı..zaten çok kısa sürdü bişey anlamadım uyudum uyandım.
Sonra parçayı patalojiye gönderdik ve sonuç mol gebelik çıktı. Üzüm gebeliği.. mutlaka kürtaj olursa parçayı patalojiye gönderin.. boş gebelik gibiydi benimki ama öyle değilmiş .. ve sonrası her hafta beta HCG takibi yapıldı..
Süreç mol gebelikte baya farklı ilerledi.. iyiki patalojiye gitmiş diyorum..
En son geçen hafta kan verdim beta 17dusmustu.. üç hafta arayla kan vermeye devam.6ay gebelik yasak dendi..
Çok geçmiş olsun , soracağın birşey olursa yazabilirsin❤️

Selam canım..
Bende tüp bebek ile hamil kaldım Ocak ayinda ve kesem duzensizdi, 5haftaliktim..
Doktora ben kürtaj olmak istemiyorum dedim oda bana hap verdi düşer diye cytotec adı..
Onu içmeden ilaçları bırakınca üçüncü gün kanamam başladı , sonra hapları içtim kontrole gittim ama kese duruyordu .
Bir gün daha bekledik doktor artık dusmeuyince kürtaja aldı..zaten çok kısa sürdü bişey anlamadım uyudum uyandım.
Sonra parçayı patalojiye gönderdik ve sonuç mol gebelik çıktı. Üzüm gebeliği.. mutlaka kürtaj olursa parçayı patalojiye gönderin.. boş gebelik gibiydi benimki ama öyle değilmiş .. ve sonrası her hafta beta HCG takibi yapıldı..
Süreç mol gebelikte baya farklı ilerledi.. iyiki patalojiye gitmiş diyorum..
En son geçen hafta kan verdim beta 17dusmustu.. üç hafta arayla kan vermeye devam.6ay gebelik yasak dendi..
Çok geçmiş olsun , soracağın birşey olursa yazabilirsin❤️
Ne zor şeyler be değişik şeyler yaşıyoruz Allah hepimize sabır versin benim kese normaldi bebekte oluşmuştu içinde kalp atışını da duymuştuk 🥹 gerçekten çok kararsız kaldım çünkü kürtaj olma diyen doktor prof bir hoca ve gerçekten işinde çok uzman o normal düşür dediği için kararsız kaldım bu kadar

Ne zor şeyler be değişik şeyler yaşıyoruz Allah hepimize sabır versin benim kese normaldi bebekte oluşmuştu içinde kalp atışını da duymuştuk 🥹 gerçekten çok kararsız kaldım çünkü kürtaj olma diyen doktor prof bir hoca ve gerçekten işinde çok uzman o normal düşür dediği için kararsız kaldım bu kadar
İki kez normal düşük yaşadım . Ağrılı ,sizili bir durum değil . Yani ben yasamadim en azından .

Çok zor süreçler .. Rabb'im yardımcın olsun..
Zaten öncelikle hap ile düşürme deneniyor canım benim doktorumda profesör oda hap ile denedi..
Sürekli kontrole gittim ama kese düşmeyince artık mecburen kürtaj yapıyorlar..
Sende hapı dene ya da belki ona bile gerek kalmadan düşer,herkesinki biraz kendi vücuduna bağlı oluyor..
Çok geçmiş olsun

Küçük olduğu için kürtaja gerek yok dedi diğer doktor ama tabi nasıl bir kanama yaşıcam nasıl bir acı bilmiyorum
Ben de salı günü düşürdüm bebeğimi. İlaç verdi dr onu kullandım benim regl ağrım da fazla olur bu da öyleydi ama dayanılabilir bir acı. Sadece ilaç içmesi iğrençti.

Benim 6+1 de kalbi durmuştu kanamam olmadi fakat doktorum özel hastaneye acilden yönlendirdi alttan iki tane hap üzerine limon sıkıp vajinadan ilettiler. Neden limon bilmiyorum erimesini kolaylaştırıyor sanırım aradan bi kaç saat geçti bebek kendini dışarı attı zaten

Back
X