- 9 Mart 2025
- 74
- 14
- 3
- 24
- Konu Sahibi zeynosundunyasi
Amin inşallah. Size de çok geçmiş olsun. En kısa sürede güzel haberler almanız dileğiyleÖncelikle başın sağ olsun, geçmiş olsun. Benimde 12 haziranda bebegimin 12+3de rutin kontrole gittiğimiz de kalbinin durduğunu öğrendik. Fetal dna vermiştim 1 hafta önce şükür ki kromozomal bir şey çıkmadı sağlıklı bir bebekmis kromozomal açıdan onun sonucuna göre biz genetik vermeyi düşünmüştük. Hatta sonuç daha çıkmadan tıbbi genetik birimine gittik ama doktor 2 ve fazla düşük yapanlarda araştırma yaptıklarını söylediler ilk gebeliklerin yüzde 40i sağlıksız dedi. Pıhtılaşma icin test vermek istediğim de onuda almadi. Makaleler gösteriyor ki Pıhtılaşma ilacı kullanan gebeler ile kullanmayanin bebegi kaybetme oranı aynı dedi. Ben biraz sinirlendim neden tekrarlayan kayıplara bakılıyor anne babaya yazık değil mi diye biraz sitem ettim ama doktorda diyoki çok fazla bu durumu yaşayan var. İstersen özelde yaptir dedi. Sonra Fetal dna temiz gelince biz normal genetikten vazgeçtik. Perinatoloji bölümüne gittim durumu anlattım Pıhtılaşma baktıralim dedik Pıhtılaşma 2 türlü oluyormuş birisi sonradan kazanılan buna Antikor testi ile baktılar temiz geldi birisi de genetik olanmış onun içinde geçen hafta test verdim trombofili paneli 1 haftaya çıkacak gözüküyor bunları özelde verdim. Perinatoloji doktorumda gebeligimde gittiğim doktorum da 1 adet sonrası deneyebilirsiniz demişti sadece psikolojik olarak bence yazı atlat toparlan demisti oda ben kötüyüm cidden... dün adet oldum bakalım ilk adetim geldi. Birde Perinatoloji doktoru folik asit olan elimde multivitamin vardı ona devam et dedi 1 haftadır kullanıyorum tekrar onuda. Rabbim isteyen herkese sağlıklı sıhhatli evlat nasip etsin kolaylıkla ve güzellikle