Kürtaj sonrası kanama ve düşmeyen beta HCG

Çok teşekkür ederim sizinde başınız sağolsun, bana parça demedi kan pıhtısı dedi ve onu da regli ile atarsın dedi,beta hcg değeri 77 olmuş 4 gün önce 105 idi. Yvaş düşüyor Mol gebelik ya da rahim kalınlığı için bakacağız dedi, patoloji de oysaki mol gebelik yok demişti. Bu doktoru beğendim ama yine de başka doktora da gideceğim.
Sizin kanamanız olmaması yapışıklık riskini de gündeme getirebilir. Öyle bi durumda tedavi sonrası bir süre spiral takılmasını önermişti devlet hastanesindeki doktor ama ayrıntılı bilgim yok. Başınıza gelmesin ama gelirse de böyle bi bilgi paylaşayım.

Çok teşekkür ederim sizinde başınız sağolsun, bana parça demedi kan pıhtısı dedi ve onu da regli ile atarsın dedi,beta hcg değeri 77 olmuş 4 gün önce 105 idi. Yvaş düşüyor Mol gebelik ya da rahim kalınlığı için bakacağız dedi, patoloji de oysaki mol gebelik yok demişti. Bu doktoru beğendim ama yine de başka doktora da gideceğim.
Bir de eğer illa ki yeni bir ameliyat söz konusu olursa histeroskopi eşliğinde görerek kalan parçayı alacak şekilde kürtaj önerilmişti bana. Güvenim sarsıldığı için ve güvenebileceğimi düşündüklerim çok pahalı diye yaptırmamıştım. Neyse ki düştü. Enfeksiyon falan da yaşamadım.

Çok geçmiş olsun, başınız sağolsun. Doğru zamanda sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın inş. Benim 3 ay kanamam oldu ve beta hcg düşmedi. Kürtaj yapan doktor asla parça kaldığını kabul etmedi, devlet hastanesi var işte dedi. Adetle atılamayacak kadar büyüktü. Bende tekrar ameliyat istemiyodum. Bir de güvenim sarsılmıştı. Bi gece artık aşırı stresliydim, karar verecekken sancım oldu ve parça kendi düştü. Kürtaj yapan doktorun "parça kalmadı" dediği parça düştü! 3 ay uğraştım o doktor yüzünden. Siz kürtaj yapan doktor dışında bi doktora muayene oldunuz mu, kalan parçayı onlar da adetle atarsın dedi mi?
Merhaba aradan biraz zaman geçmiş ama son durumunuz nedir çok geçmiş olsun rabbim burdaha yaşatmasın bende kürtaj oldum gerçekten zor bir süreç

Rahim kalınlığı ve beta hcg düşmemesi zaten içeride parça olduğunu gösteriyor yüksek ihtimalle. Zaten benim de parça olduğundan rahim kalınlığı da düşmedi. Kan pıhtısı, bu kalan parçadan dolayı sürmesi gereken ama sizin atamadığınız kanın içerde pıhtılaşması. Parça ve pıhtı ayrı şeyler. Bende de kan pıhtısı da gelmişti, o ciğere benzer yumuşak.
Merhaba bana da içeri de kan pıhtısı kaldığını söyledi ikinci kontrol de yine var dedi tekrar işlem yapalım sana dedi ama ben istemiyorum çok yoruldum süreçten, beta değerim düşmeye devam ediyor tamamen 0 olmadı bunun bir çözümü yok mu ya

Beta bende de çok yavaş düşüyor sürekli kan veriyorum bakalım ne olacak bugun kurtaj olalı tam 2 ay 8 gün oldu :(

Nasıl tam anlamadım beta değeriniz 3 ay da mı sıfırlandı tam olarak bir de bende miyom tespit edildi 3 cm submükoz miyom rahmin içinde. Aldırsam mı bilemiyorum doktor ameliyat olmamı önerdi?

Nasıl tam anlamadım beta değeriniz 3 ay da mı sıfırlandı tam olarak bir de bende miyom tespit edildi 3 cm submükoz miyom rahmin içinde. Aldırsam mı bilemiyorum doktor ameliyat olmamı önerdi?
Yani kürtaj sonrası kalan parça 3 ay sonra düştü ve beta da ancak o zaman sıfırlandı. Yalnız sizin durumunuz komplike. Miyom da var diyosunuz, bu konuda bilgim ve tecrübem yok. Yalnız bunu kürtaj yapan doktor mu diyo, başka doktorlar da miyom var dedi mi?

2 doktorda rahmin içinde 2.8 3 cm yakın miyom var dedi biri miyomu alalım dedi diğeri gebelik dene sonra bakarsın dedi ama 2 doktorda gebe kalırsan düşük ihtimali olabilir dedi. Ne yapacağımı bilemiyorum, betam henüz sıfırlanmadı. sizin kürtaj olduktan sonra ne zaman beta verdiniz ?

2 doktorda rahmin içinde 2.8 3 cm yakın miyom var dedi biri miyomu alalım dedi diğeri gebelik dene sonra bakarsın dedi ama 2 doktorda gebe kalırsan düşük ihtimali olabilir dedi. Ne yapacağımı bilemiyorum, betam henüz sıfırlanmadı. sizin kürtaj olduktan sonra ne zaman beta verdiniz ?
Kürtaj sonrası kanamam 3 ay devam ettiği için ara ara takip amaçlı betaya ve enfeksiyon olup olmadığına baktırdım. Enfeksiyon olmadığı için parçanın düşmesini bekledim, bi daha kürtaj olmadım. Ancak 3 ayda düştü. Rahmimde miyom gibi herhangi bir sıkıntı yoktu. Düşmez dedi doktorlar ama düştü. Sizin durumunuz da gebelikten kalan parçalar miyoma yapışmış da olabilir, kürtajda gelememiştir belki, bu yüzden kendisinin düşmesi zor olabilir. Miyon olup gebelik yaşayanlara veya ameliyat olanlara danışın bence.

Bana destek olacak bu süreci yaşayan bir arkadaş yok mudur ? Ne olur yardım edin merak ediyorum ilk defa başıma böyle bir şey geldi acaba gebelik kalıntıları miyoma yapışmış mıdır doktorlara da güvenemiyorum hepsi farklı söylüyor 😢😢😢

Back
X