• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj ve panik yardım

Kızlar 10 haftalık gebeliğim bebeğin kalbi atmadığı için son buldu.2 gündür hastanelerdeyiz stres, üzüntü herşey en tepedeydi.Birde yengemi doğumda fazla kanamadan kaybettik.İki evladım var sürekli Allahım olsamda çocuklarıma dönsem dedim durdum.Baya içime attım.Bugün 10 buçukta kürtaja aldılar uyandığımda nefes alamıyor gibiydim bağırmışım kalbim diye doktorlar toplandı.Birşey yokmuş şükür ama ben büyük bir panik atak krizi yaşadım.Gece mecburen burdayım, uyuyamıyorum içimde sıkıntı var.Neden yazdığımıda bilmiyorm ama daraldım bunaldım konuşacak kimsem yok.
Geçmiş olsun etkilenmis olmaniz cok normal ust uste acılar yaşamışsınız

Kızlar 10 haftalık gebeliğim bebeğin kalbi atmadığı için son buldu.2 gündür hastanelerdeyiz stres, üzüntü herşey en tepedeydi.Birde yengemi doğumda fazla kanamadan kaybettik.İki evladım var sürekli Allahım olsamda çocuklarıma dönsem dedim durdum.Baya içime attım.Bugün 10 buçukta kürtaja aldılar uyandığımda nefes alamıyor gibiydim bağırmışım kalbim diye doktorlar toplandı.Birşey yokmuş şükür ama ben büyük bir panik atak krizi yaşadım.Gece mecburen burdayım, uyuyamıyorum içimde sıkıntı var.Neden yazdığımıda bilmiyorm ama daraldım bunaldım konuşacak kimsem yok.
Çok ama çok üzüldüm sevgili kardeşim. Üzülmeyin yine olur bebekleriniz. Allah hayırlısını nasip etsin. Bunlar geçecek, siz eşiniz ve çocuklarınız yine musmutlu hayatınıza devam edeceksiniz. Toparlanacaksınız inşallah bol bol dua edin, güzel şeyler düşünün, komik videolar izleyin valla ben açıp komik şeyler izliyorum bana iyi geliyor. Hiç sıkmayın kendinizi. Bütün kadınlar hayatlarında en az bir defa yaşıyorlar bu şekilde. Şöyle düşünün eğer sağlıklı olsaydı Allah nasip ederdi bebeğinizi. Allahın bir hikmeti bu da aslında. Kendinize iyi bakın

Abarttım ama normal değil mi? Bir benmi böyle davranıyorum yoksa
Abartmak değil, o psikolojiyi yaşamayan bilemez. Benim kalp atışı alınmayan hamileliğimi evde ilaçla sonlandırtmışlardı. O acıyı, sancıyı ilk kez yaşamıştım, keşke bayılsam da acıyı hissetmesem demiştim. Yeniden hamilelik yaşadım, bu hamileliğimde de her doktora gidişimde tansiyonum 17’ye çıkıyordu.

Ağır bir tecrübe, hiç kolay değil. Ama hepsi geçecek…

Öncelikle başınız sağ olsun geçen sene Mart ayında ben de aynı sebeple kalp durması sonucu bebeğimi kaybettim. 2 hafta önce de doğum yaptım doğumda kanamayı durduramadılar 4 ünite kan kaybettim. Çocuğum doğduktan 2,5 saat sonra doğumhaneden çıktım. Uterus atonisi denen bir şeymiş. Sanırım yengenizle aynı durum. Durup duruo ağlıyorum ölümden döndüm. Ben ölsem çocuklarım ne olacaktı.Konunuzu okuyunca acınızı yürekten hissettim. Rabbim yengenizin mekanını cennet etsin. Size de sabırlar versin

İlk gebeliğim aynı sebeble son bulmuştu.çok zor bi süreçti
Benim kürtajım çok rahat geçti ,ağrı sızı olmadan,hiçbişey anlamadan aldılar bebeği.sizin evde bekleyen evlatlarınız varmış ne güzel,allah bağışlasın..ilk olunca tüm heveslerimiz kursağımızda kaldı,toparlanmam uzun sürdü..2.hamileliğimde yine aynı şeyi yaşarmıyım korkusuyla sürdü..şükür 11 yaşında bir kızım var şimdi…yengenize de allah rahmet eylesin çok üzüldüm.bebeği de evladınız sayın ,onun yerine koyun basın bağrınıza..

Öncelikle başınız sağ olsun geçen sene Mart ayında ben de aynı sebeple kalp durması sonucu bebeğimi kaybettim. 2 hafta önce de doğum yaptım doğumda kanamayı durduramadılar 4 ünite kan kaybettim. Çocuğum doğduktan 2,5 saat sonra doğumhaneden çıktım. Uterus atonisi denen bir şeymiş. Sanırım yengenizle aynı durum. Durup duruo ağlıyorum ölümden döndüm. Ben ölsem çocuklarım ne olacaktı.Konunuzu okuyunca acınızı yürekten hissettim. Rabbim yengenizin mekanını cennet etsin. Size de sabırlar versin
Allah esirgesin böyle bir acıyı düşmanıma istemem.Rabbim sizi evladınıze bağışlasın.İlk doğumumda kesi atarken damarımı kesmişlerdi, kan takviye etmek zorunda kalmışlardı.O zamanlar gözüm karaymış yada bilmiyorum böyle şeylerden haberim yoktu aklıma bile gelmiyordu.Sakince beklemiştim yatmıştım.Dün gece aklıma kötü olan ne varsa geldi.Birşeyler yaşadıkça tecrübe ettikçe hayata bakışım değişiyor maalesef.Ama çok şükür evlatlarıma kavuştum.Allah sizide evladınızdan yuvanızdan ayırmasın.

İlk gebeliğim aynı sebeble son bulmuştu.çok zor bi süreçti
Benim kürtajım çok rahat geçti ,ağrı sızı olmadan,hiçbişey anlamadan aldılar bebeği.sizin evde bekleyen evlatlarınız varmış ne güzel,allah bağışlasın..ilk olunca tüm heveslerimiz kursağımızda kaldı,toparlanmam uzun sürdü..2.hamileliğimde yine aynı şeyi yaşarmıyım korkusuyla sürdü..şükür 11 yaşında bir kızım var şimdi…yengenize de allah rahmet eylesin çok üzüldüm.bebeği de evladınız sayın ,onun yerine koyun basın bağrınıza..
Öyle zaten minik yavrum dünyada birşeyden haberi yok.Masum meleğim.Çok şükür evlatlarıma kavuştum.Rabbim kimseyi darda bırakmasın.

Hangi olaya kimin nasıl tepki vereceğini seçemiyoruz, abarttığınızı asla düşünmeyin. Peşpeşe zor şeyler yaşamışsınız. Yengenize çok üzüldüm, başınız sağolsun. Yengenizin başına gelenlerden sonra, korkmanız ve panik atak yaşamanız çok normal. Hormonlarınız yavaş yavaş sakinleşince daha metanetli hale gelirsiniz. Umarım bir an önce sağlığınıza kavuşup evinize dönersiniz.
Çok şükür döndüm evime daha sağlıklı düşünebiliyorum Allah razı olsun

5 yıl önce ben de aynı sebeple kürtaj olmuştum.
O kadar çok kanamam vardı ki devlet hastanesi bana kağıt imzalatmak istemişti yoğun kanamadan ölürsem diye.
O kağıdı görünce devletten çıkıp özel hastaneye girmiştim kürtaj için.
Durumum o kadar acildi ki beni uyutmadılar bile. Direk işleme başladılar.
Oğlum 4 yaşındaydı ozaman. Nasıl korktuğumu, nasıl stres yaptığımı anlatamam. Tek isteğin oğluma kavuşmaktı.
Oldu bitti 5 yıl geçti üstünden. Rahat olan kürtaj olmuşsunuz bitmiş iyisiniz artık🤗
Yengeniz için çok üzüldüm mekanı cennet olsun.
Eve dönünce o kadar rahatladım ki anlatamam.İnsan birtek kendi yaşıyor gibi düşünüyor ama herkesin başına gelebilen şeyler.Soğukkanlı olamamak zaafım bunu hiç sevmiyorum.Hayatta insanın başına herşey geliyor, Rabbim kimseyi darda bırakmasın.Allah razı olsun.

Dile kolay :( bebeğiniz için çok çok üzgünüm , Bebeğiniz size şefaatçi olacak inşallah 🤲 yengenize de üzüldüm, Allah'ım yardımcınız olsun ☹️ burada bu üzüntüyü yaşayan arkadaşların da Allah yardımcısı olsun , sağlıkla kavuşun bebeklerinize 🤲🤲🤲

Back
X