Kürtaj

korunmaya rağmen gelmiş bebek,
ben niye yapamıyorum bir türlü nasıl hamile kaldın, yumurtlama günlerinde mi beraber oldun, ateş ölçme yöntemimi kullandın yoksaovulasyon kiti mi yumurta takibi mi yaptırıyordun, ha ilişkiden sonra ayaklarını duvara kaldırmış olabilir misn, yoksa yakı mı yaktın yada pressed kullandın kuruluk var diye ondan hemen geldi bebeğin, bebeğinin varlığını nasıl anladın hangi marka gebelik testini yaptrıdın, reg tarihin kaç gün geçti kanda tahlil yaptırdın mı? bak bu konuyu açtığın yerde bazı kadınlar yukarıda sana saydığım herşeyi yapıyorlar çocuk sahibi olabilmek için nereye ne konu yazdığını bil bence çemkirme insanlara, sen acına yoğunlaş, kalbi atmaya başlayan yavruna yoğunlaş, belki alahın sevdiği kulusundur bebek kendiliğinden düşmüştür, hakkında hayırlısı

kürtaj basit ama sonrası korkutucu, sağlıksız bir yerde yaparsan rahim yapışıklığı olabilir, enfeksiyon olabilir, içeride parça kalır bir daha kürtaj olmak zorunda kalırsın, olabilirde olabilir yani.
hem kürtajdan sonra 1 hafta 2 hafta olmak üzere dr kontrolüne gitmelisin , madem inanılmaz kötü bir olay yaşıyorsun bence bundan sonrası için akıllı mantıklı davran,
bence gözün inanılmaz korkmalı bunu en azından bilinçli olarak yapmalısınız, kazıtma yöntemini kesinlikle seçme, ben iyi bir dr iyi bir hastanede olmama rağmen şaftım kaydı, sen düşün, şimdi kolay gelirde yarın bir gün başka biriyle evlenirsen allah göstermesin birde çocuğun olmazsa, bizim kürtajdan sonraki forumlara takılır, ağlar durursun.
ailelere haber verip evlenemiyorsunuzda sanırım, nişanlı olduğuna nedense inanamadım,
ailende hiç kimse mi yok annene anlatamaz mısın? yazıkk üzüldüm.

allah şaşırtmasın arkadaşlar

Korunmaya rağmen olmamış ki daha önce korunuyorduk bir defalık korunmadık yazmıştı arkadaş.Demek ki bu işin bir defası 10 defası olmuyormuş.

kimse başına ne gelecek bilemez ! bunu inkar eden yok zaten
cinsel ilişkiye girerken bunun sonucunun nereye varacağına dair fikri vardı herhalde düşüncesizce dürtülerinin peşine gitti sonra pişmanım, aldırmaya mecburum falan
her gün böyle düşüncesizler yüzünden kaç bebek itlaf ediliyor .sorumsuzluktan başka bir şey değil bu ! ben o kadar insafsız halden anlamaz biri değilim tabi ki sosyal baskılar olabileceğini , hayatınızı etkileyeceğini biliyorum ama bu kimsenin sorumsuzluğuna kılıf olmamalı !!!

önerileriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
sea_d benim ne 'halt' yediğim sizi hiç ilgilendirmez. bebek benim bebeğim istediğim şeyi yaparım. ben istemez miyim ki bebeğimi doğurayım seveyim ama yanlış zamanda olması bundan sonra ki bütün hayatımı hem onun hemde benim için zorlaştırması anlamına gelmez. ayrıca hep korunuyordukta bir kere öyle bir hata yaptık onda da başımıza bu geldi ancak ne yapabilirim şu an gerçekten zamanı değil.
ben evlilik dışı cinsel ilişkiye karşı değilim olayı saptırmayın.hem doğru bebek sizin ister canını bağışlar ister canını alırsınız . ben birşey diyemem ki karar sizin :53:

Vurun abalıya vurun. Hangi kadın ister bunu yaşamayı? O kız o çatala kolay mı çıkacak? Hiç mi empati yok, hiç mi hataları bağışlama yok. Allah bile bu kadar affediciyken, zor durumda bir insana bu kadar yüklenmek hangi insanlık hangi inanç? Bu zor durum kendi hatası nedeniyle ortaya çıkmış bile olsa düşene bir de bizim vurmamız hangi adalete sığıyor? Günahın büyüğü küçüğü olur ama zaten perişan bir insanın durmunu yüzüne vurup mecazi anlamda karşısında tamtam dansı yapmak da günah.
Her neyse, bildiğim kadarıyla 650 TL'den daha uygun bir fiyat olabilir. Ama mutlaka hastane olsun yaptıracağın yer. Muayenehane olmasın. Bir de sonrasından korkmana filan gerek yok. İyi ve tecrübeli bir doktor olmalı mutlaka. Sağlıklı koşullarda yapılırsa uzun ve kısa vadeli komplikasyon riski çok fazla değil.

herkes aynı fikirde olmak zorunda değil
ama herkes birbirine saygı duymak zorunda
bu uyarımı dikkate alarak paylaşımlara devam edeceğinizi
umuyorum..

Arkadaşım,

Niyetim seni kınamak veya yargılamak değil.Bu bana düşmez zaten.Sadece sana başıma gelenleri anlatmak istiyorum belki bir ışık olur.Ben sevgilimle korunarak ilişkiye girdim %99 koruması olan bir şekilde yani ama %1lik bir ihtimal olmasıa rağmen hamile kaldım.Ayrıca polikistik over hastasıydım,adetlerimde düzensizlikler yaşamıştım.Doktor da tedavisiz çocuğun olmayabilir demişti.
Hamile olduğumu öğrendiğimde bebeğim 4 haftalıktı.Sevgilime söyledim.Evlenmemiz imkansız gözüküyordu.Ne ailelerimizn haberi vardı,ne paramız vardı.Üstelik daha 22me bile girmemiştim çalışıyordum ama vardı.Sevgilim işsizdi.Bebek 4 haftalıktı doktor 2 hafta süre verdi 6 haftalıkken alabilirim dedi.Evlenmemiz okadar imkansız gözüküyordu ki + bunu daha önce hiç konuşmamıştık.Evet birlikte olduğumuza göre ciddi bir ilişkiydi ama birkaç seneden önce düşünmüyordum.Sonra bu siteye girdim.Herkesin yazdıklarını okudum,hem korunmuştum,hem hormonlarım şans eseri doğru çalışmıştı da yine de hamile kalmıştım.Bence bu allahın işi.İlk öğrendiğimde çaresizlik,umutsuzluk heryanımı sardı,günlerce ağladım gizli gizli.Bana verilen bu bebeğe kıymak beni mahvederdi,bunu uzun uzun düşünüp anladım.çalışmak zor değil,kendine de bakabilirsin bebeğine de,Allah bi şekilde yardım eder kapıları açar bence .Zaten vicdanım hep aldırmamın kötü olacağını söylüyordu.Bir sürü borcumuz var,ama sevgilimle birbrimize tutunduk,bebeğimiz var bizim .dünyanın yaşanabilecek en güzel duygusu bu.O ultrasonda kalbinin attığını görebilirsin 6 haftalıkken.Ve hiçbirşey bundan daha güzel olamaz.Sevgilim de hiç aldırmak istemiyordu.Şartlarımız uygun olmasa da bebeği aldırmamaya karar verdik.Kendi aramızda hemen evlendik.ailelere direk açıkladık,herşeyi göze alarak.zorluklar olmadı mı oldu.Tepkiler gösterdiler.ama şimdi bebeğimi okadar çok seviyorum ki.Eşim benle evlenmemiş olsaydı bile,terk bile etseydi yine de aldırmadığıma pişman olmazdım. Şimdi her doktora gidişimde sağlıklı olsun die dua ediorm.Biran önce kucağıma alsam sağlıkla,tek dileğim bu artık.Geçenlerde doktor böbrekleriyle ilgili bir yorum yaptıda saatlerce internette araştırdım,korktum birşey olmasın diye. İlişkileri imkansızlıkları herşeyi aşabilirsin.Güçlü olman yeterli.Şimdi 18 haftalık hamileyim.Kısa sürede bir sürü sorunu atlattık oğlumla. Artık bir ailemiz var. Eşimle birlikte biranönce doğmasını bekliyoruz,aldırmış olmayı hayal bile edemiyoruz artık.Onunda hiç aklında yoktu benimde.Ama iç sesimizi dinledik.Kıyamadık işte.Kadınlar kulübüne de çok teşekkür ederim. Arkadaşım, eğer ufacık bir umudun dahi varsa,içinden bir ses aldırma diyorsa, sen bir anne adayısın çok güçlü olabilirsin istersen. Ama hiçbir ışık yok dersen.. allah yardımcın olsun .Burda sana destek olmak için varız.Herşey gelir insanın başına.Kimseyi yargılamak bize düşmez.Sadece gerçekten dikkatli ol,ve çözüm yollarının hepsini denediğine emin ol bence..

nasıl bu kadar acımasız olabiliyorsunuz? insanların herşeyle birlikte cinselliği de paylaşmaları gayet normal bir şey, eğer bebeği dünyaya getirip gereken maddi manevi olanakları sağlayamayacaksa neden dünyaya getirsin ki? ayrıca dinimizde yasalarda 10 haftaya kadar izin veriyor, size mi düştü yargılamak? ben de 7 haftalık hamileyim ve bebeğimi aldırmayı düşünüyorum, her gece ben de kabuslar görüyorum, geceleri geçtim gündüzleri bile görüyorum. ayrıca merak edenlere belirteyim evliyim, ama bu bebeğimin geleceğini değiştirmiyor. siz sanıyormusunuz ki kürtaj olmak zorunda kalan insan hiç mi yıllarca çocuk sahibi olmak için uğraşan insanları düşünmüyor?? Allahım isteyen herkese zamanında nasip etsin. genç bir bayanı , üstelik zor durumdaki bir bayanı bu kadar yargılamanız, yıkıp geçmeniz bence hiç doğru değil.. Allahım büyük konuşanları hep cezalandırmıştır, dilerim ki kimseye böyle bi'şey yaşatmasın..

kredi kartına taksitle minicik bir cana da kıyılıyor öyle mi ? ne deyim
o haltı yerken zevkten ölüyorsunuz , bir cana kıymaya gelince ne kadarda gamsızsınız Allah'ım şu insalara akıl ver

bu konuda bazı arkadaşlar kadar anlayışlı olamıycam.insan cahil olur ya da başına istemediği birşey gelir o zaman belki diye düşünebilirim ama bu arkadaş okuyor,korunma yöntemlerini biliyor ve nişanlısıyla ilişkiye girmiş.kusura bakmayın ama hiç de anlayışla ya da empatiyle yaklaşamıycam bu duruma.ben tam 3 yıl bebeğim olsun diye çabaladım,hergece onun hayaliyle yattım,gizli gizli çokk ağladım.bir bebek kaybı yaşadım bu arkadaş gibi benim meleğimde daha 5 haftalıktı ama gelişemedi maalesef..
ve şimdi ikizlerim olduğu halde acısı hiç geçmedi.tüp bebek tedavisi gibi zorlu bir süreçten geçerek ANNE oldum..belkide o yüzden bu konularda bu denli hassasım bilmiyorum..

bu nasıl vicdandır ya,Allah'ım aklım almıyor..gerçekten daha çok şey söylemek istiyorum ama bir meleğe kıymayı düşünen birine ne söylesen de fayda etmez zaten..Allah affeder mi bilemem ama kalbi atmaya başylayan o can seni hiç affetmeyecek emin ol!

ikinze de sonuna kadar katılıyorum. aklım almıyor. vicdan gerek sadece...

nasıl bu kadar acımasız olabiliyorsunuz? insanların herşeyle birlikte cinselliği de paylaşmaları gayet normal bir şey, eğer bebeği dünyaya getirip gereken maddi manevi olanakları sağlayamayacaksa neden dünyaya getirsin ki? ayrıca dinimizde yasalarda 10 haftaya kadar izin veriyor, size mi düştü yargılamak? ben de 7 haftalık hamileyim ve bebeğimi aldırmayı düşünüyorum, her gece ben de kabuslar görüyorum, geceleri geçtim gündüzleri bile görüyorum. ayrıca merak edenlere belirteyim evliyim, ama bu bebeğimin geleceğini değiştirmiyor. siz sanıyormusunuz ki kürtaj olmak zorunda kalan insan hiç mi yıllarca çocuk sahibi olmak için uğraşan insanları düşünmüyor?? Allahım isteyen herkese zamanında nasip etsin. genç bir bayanı , üstelik zor durumdaki bir bayanı bu kadar yargılamanız, yıkıp geçmeniz bence hiç doğru değil.. Allahım büyük konuşanları hep cezalandırmıştır, dilerim ki kimseye böyle bi'şey yaşatmasın..

acımasız olan biziz yani? peki...
yarası olan gocunmuş herhalde...

Doktora keşkee bendee öylee bir para versemdeee 4 yıldır özlemle istediğim çocuğu bana verebilsee:50: :43::43::43:...Çocuk aldırmak kolay amaa onu ana rahmine yerleştirmek öyle zorkii:59::59:...O çocuk tutunabilmek için ne mücadeleler veriyor ve annesine sımsıkı tutunuyor ama annesi onuu aldıracakk çok acı bir gerçek malesef:50:....Keşke böyle birşey olmasa keşke o çocuğu aldırmadan önce başka çareler bulsan..Madem karnına düştüüü lütfen onu bırakmaa..Ben yıllardır doktorlara para veriyorum amaa doktorlar bana bir bebek veremiyor.Rabbimin güzel işlerii lütfen iyi düşün ve öyle karar ver...:20:

yazdıkların beni çok etkiledi bu sırada biraz hassasım arkadaşım sana gelince ilk olarak o benim istediğimi yaparım çok yanlış bi söz o sana emanet Rabbim sana nasip etmiş bana sorsan şansını dene derdim ama karar senin ama aldırınca çok pişman olacaksın benim annemin 5 çocuğu var bir tane aldırmış şimdiki gün doğsa şu yaşta olacaktı der keşke aldırmasan burdan bize yazsan

8 ayını yeni doldurmuş bir erkek bebeğim var ve dün akşam 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim. şu an bebeğime annem bakıyor, ben çalışıyorum. anneme akşam tekrar hamile olduğumu söylediğimde ben ikinci bebeğe bakmam dedi ve büyük tepki gösterdi. bu arada doktorum hamile olduğumu söylerken bu bebeğin düşme ihtimalinin de yüksek olduğunu eklemişti. şimdi çok kararsızım kendi haline bıraksam düşer mi düşmez mi bilmiyorum. hadi kendi haline bıraktım, düşmedi, annem 2 bebeğe birden bakamaz ve ben çalışmayı bırakmak zorunda kalırım, eşimin maaşı bize yetmez. çok kararsızım. insanla rkısmetiyle gelir diyorlar ama eşimin maaşı sadece borçlarımızı kapatmaya yetiyor. ben çalışmazsam hepimiz açız yani:.(((
ayrıca 8 aylık bebeğim cem gelecek ay bir ameliyata girecek, hasta acaba diyorum allah bizi mi sınıyor da bu bebeği verdi??? aklıma kötü kötü şeyler geliyor... psikolojim çok bozuk. ya ben bu karnımdaki bebişi aldırırsam da allah beni cezalandırır diğerini de elimden alırsa??? ya ondan sonra bir daha hamile kalamazsam???
yardım edin gerçekten psiolojim çok bozuk. kesin bir karar vermek zorundayım en acil şekilde:(((

tüm yorumları okudum,öncelikle belirmek isterimki yorum yazan arkadaşlarımızın düşünceleri farklı yönde olsada hiç biri kötü niyetli değil.Konu sahibi arkadaşım Allah yardımcın olsun zor bi durum.böyle hikayeler duyduğumda aklıma hep kızıma hamileyken gittiğim klinikte gördüğüm bi kızcağız gelir.daha onyedi yaşında ne anne var ne baba,dedesiyle bi gecekonduda yaşıyormuş.biri kandırıp hamile bırakmış.insanlar ona bakıp fısır fısır konuşurken utanır başını öne eğer karnını okşardı,o kadar üzülürdümki...kimi kınar,kimi acır,kimi üzülürdü.karnı burnundaydı ne yaptı bilmiyorum.ben o zaman kızıma yeni hamileydim.muhtemelen yaşına yaklaşmıştır onun bebeği eğerki rabbim ömür verdiyse ve sağlıklı bi şekilde dünyaya gelebildiyse..bu örneği verdim çünkü kimse o kız kadar imkansızlıklar içinde olamaz heralde ki o bile aldırmamış bebeğini.yine aynı klinikte bi gün bi kız kıvranıyordu sıra beklerken,annesi yanındaydı.yaşı küçük daha.adet falan oldu sandım.o kadar acı çekiyorduki en sonunda dayanamadım sordum annesine.kadın öyle iç çektiki ,başladı anlatmaya ve ben kahroldum.kız 18,kocası (!) 17 yaşında ,kaçarak evlenmişler.çocuğun köyüne yerleşmişler.doğuda bi yerdi tam hatırlamıyorum.kız hamile kalmış ve ne yapacağını şaşırıp ilçede bi hastanede aldırmışlar bebeği.ama o kadar kötü şartlarda yapılmışki kürtaj,kızı ölümden beter etmişler.dik duramıyodu o kadar.kız kötüleşince apar topar istanbula ailesinin yanına getirmişler.ailesi onu reddetmiş aslında.ama o halini görünce dayanamamışler elbette.ve doktor doktor dolaşıp onu iyileştirmeye çalışıyolardı.zannedersem bi daha çocuğu olma ihtimali çok zayıf,tabi yine rabbim bilir.
bu iki genç kızı ömrüm oldukça unutamam.şimdi benimde kızım var.büyük büyük konuşup ne seni üzerim ,nede akıl verebilirim.bu hikayeleride sen üzül yada sende aldırma diye anlatmadım.bu çocuğu aldırma kararı almak kadar aldırmayıp onun tüm güzelliğini yaşama hakkıda senin.pişmanlık kadar insanın içini yakan başka bişey yoktur.yaşadığın değil yaşamadığın şeylerin pişmanlığı en yıkıcı olandır.

tekrar tekrar düşün,için kavrulmasın sonradan...şimdi yaşadıkların sonra yaşayacağın pişmanlığın yanında hiç kalır ablacım sakın sakın unutma.herşeyin bi çaresi vardır ölüm hariç.

öncelikle Allah,bebeğin ve senin için doğru olanı yapman için sana yol göstersin,çok zor bir durum,3 aylık evliyimve 4 haftalık hamileyim,ama evlenmeden önce eşimle ilişkiye girdiğimizde ( kesinlikle halt yemek değildir bu ) hamile kalırsam aldırmak zorunda kalacağımdan korkardım ki öyle yapardım,5 yıllık öğretmenim,gecen sene de calişiyordum yani ama yine de toplumumuzu ve onların ailelerimiz üzerinde yarattıgı etkiyi hepimiz cok iyi biliyoruz. burda yargılayan arkadslar kendileri evlenmeden önce hamile kalmıs olsalar doguracak gücü bulabilirler miydi acaba ?
evet vicdanımız var,evet bir bebeğe kıymak zor,acımasızlık hatta,ama geleceğimiz de var,Rabbim yol göstersin,yardım etsin,güç versin..

bütün yazılanları okudum seni yargılamak kimseye düşmez ama herkes kendince iyi veya kötü yorumunu yapmış .gerçekten zor br durumdasın belli yoksa bir cana kıymak heleki bir anne için bunu yapmak imkansız olsa gerek yaptıklarını sorgulamıcam artık olan olmuş ne desek boş olucak.bari bu işlemi steril bir ortamda iyi bir hastanede yaptır parasına bakma bulmaya çalış çünkü ilk bebğin ya ilerde bir daha bebek sahibi olamassan Allah korusun çok kötü bir durum kötü ve ucuz yapılan biyere sakın gitme bebeğini düşünmedin bari kendi canını düşün Allah yardım etsin.

Back
X