Kurtajdan hemen sonra adet görmeden hamile kalanlar varmi

Fatma124578

Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2016
112
49
18
Merhaba arkadaşlar. 6 yıl bebek olmadı. Tüp bebek tedavisi görürken hamile kalmışım. Bebeğim 10 haftakken kalp atışı durdu kurtasla aldilar.genetik araştırmaya gitti bebek.turner sendromu cikti.şimdi de anne babadan genetik testler istediler.onların tahlil erini yapmaya giderken tekrar hamile ciktim. Adet girmeden hamile kalmışım. Bu şekilde sağlıklı bir gebelik le dogumu j yapan varmı. Ne gibi sıkıntılar la karşılaştıniz paylasirsaniz çok mutlu olum arkadaslar

Allah Sağ salim kucağına almayı nasip etsin canım benim..
Inşallah bir sorun yoktur..
Banada dua et bende sağlıklı hayırlı bir sekilde hamile kalayım..

Bende kürtaj oldum ama daha sonraki ay adet gördüm. Bir sonraki ay tekrar hamile kaldım bir sorun olmadı. Zaten kğrtajdan sonraki kanamalar adet gibi oluyor. Siz doktora muayene oldunuzmu peki

Ben de kürtajdan sonra adet görmeden hamile kaldım. Çok şükür şimdi 4 yaşında sağlıklı bir kızım var. İnşallah siz de bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız

Bi arkadaşım var kurtajdan hemen sonra hamile kaldı , doktor da çok kızdı ne bu acele bi rahmin toparlansin öyle gebelik düşün diye...

Ama nasip işte maşallah çok güzel bi kızı oldu sorunsuz hem de.

Gebelik forumunda çok var böyle arkadaş, hayırlı olsun. Sağlıklı olup olmadığına doktorunuz karar verecek.

Keske korunsaydiniz bir kaç ay. Genetik testlerinizin sonucu ne peki? Tekrar turner sendromu çıkma ihtimali var mi?
Doktor birşey söylememişti altı yıldır hamile kalamadım için de dikkat etmedim acikcasi.turner sendromu tekrarlama riski %1.eşimle benim test sonucumuzun çıkması iki ay ı buulacak.bu yuzden çok tedirginim

Adet olmadan hamile kalmak düşük riskine neden olabilir. Doktorunu iyi seçmelisin. Benim bebeğimde turner sendromluydu 8 haftalıkken kürtaj oldum. 7 ay geçti üzerinden hala hamile kalamadım. Bana doktorum yıldırımın aynı yere düşmesiyle aynı olasılık dedi. Turner sendromu için yani tekrarlama olasılığı düşük, ancak altında yatan neden önemli turner olmaz farklı bir genetik hastalık olabilir de dedi. Genetik testler temiz çıktı eşimin ve benim. Ama eşimde morfoloji bozukluğu çıktı ve normal yol kapatıldı tüp bebek tavsiye edildi. Birde turner sendromlu bebekler doğabiliyorlar, benim doktorum kalbinin durması turner yüzünden diye yargıya varamayız dediği için ben trombofili paneli testi yaptırdım. Genetik taşıyıcı olduğumu öğrendim. Nasipte varsa bir dahaki hamileliğim de kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullanacağım. Doktorunla bunu mutlaka görüş ve önlemini al bence.

Eskiler hep düşükten sonraki ilk 2-3 ay çok kolay hamile kalınır derlerdi. Çokmus böyle yaşayan. Hatta doğumdan sonra adete baslayamayıp.hamile.kalan da dolu. Nasip kısmet. Evet, rahminiz biraz daha toparlansa iyi olurdu ama bu bebeğin yolu açıkmıs
Biraz daha dikkat edeceksiniz, daha çok dinleneceksiniz ve insallah kucağınıza alırsınız yavrunuzu bu sefer.

Eskiler hep düşükten sonraki ilk 2-3 ay çok kolay hamile kalınır derlerdi. Çokmus böyle yaşayan. Hatta doğumdan sonra adete baslayamayıp.hamile.kalan da dolu. Nasip kısmet. Evet, rahminiz biraz daha toparlansa iyi olurdu ama bu bebeğin yolu açıkmıs
Biraz daha dikkat edeceksiniz, daha çok dinleneceksiniz ve insallah kucağınıza alırsınız yavrunuzu bu sefer.
Amin insallh

Back
X