kurtlandim ben galiba nolur yardim edin

tubaseyma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2013
515
4
118
Yozgat
mrb arkadslar buaksam yagmur yagiyodu garajin kapisini actim ben yerde boyle igrenc kucuk beyaz kurtcuklar var garaj kapisinin onunde okadar igrenc seylerki tik yaptim kendime evde cop falan barindirmam ben normalde asiri titizimdir evim hep camasir suyu kokar garajin borularina bile camasir suyu dokerim hic acikta birakmam biseyi coplerim disardadir ama dun garajda bi kac tane yerde boyle surunurlerken gordum neyse garaji bugun tekrardan dip bucak temizledim ama daha azonce tam kapinin onunde kucuk kucuk kurtlar gene var nerden geliyo nasil olusuyo bu copum uzakta durdugu halde vallahi bildiginiz kurtlandim ben midem agridi tiksinmekten ,asil olusuyo bunlar bide nasil kurtulurum ben bu seylerden nolur bana koklu bi cozum bulun eve filan girermi bunlar ?

Temizlik bazen hak getire hayatım :) Bir yerlerde birisinin unuttuğu bir şey kalmış olabilir mi çünkü buna benzer bir şeyi bir komşumda yaşadık biz. Normalde çok derli toplu, temiz bir arkadaşımdı ama bir gün ne olduysa evinde sağda solda minik minik bahsettiğin tarzda kurtlar çıkmaya başladı. Sonra ne oluyor ne bitiyor derken bi giriştik biz bütün dolap kapı pencere ne varsa boşalttık ve annesinin en son arkadaşıma ziyaretine geldiğinde poşetlediği ve daha sonra çıkartmak üzere sakladığı yerden bisküvi poşeti bulduk ve malesef kurtlanan oymuş o poşetten sızanlar da etrafta dolananlarmış. Poşeti yok ettik evi tertemiz ettik ve üzerine ilaçlattık bir daha da karşılaşmadı..

Sende o garajı dip bucak ara derim mutlaka kurtlanan bir şey vardı illaki yiyecek olacak değil boya olur, tahta olur, gözden kaçan bir şey olur.. havalar sıcak aklına gelmeyen bir yerde kaynağı mutlaka vardır.

Temizlik bazen hak getire hayatım :) Bir yerlerde birisinin unuttuğu bir şey kalmış olabilir mi çünkü buna benzer bir şeyi bir komşumda yaşadık biz. Normalde çok derli toplu, temiz bir arkadaşımdı ama bir gün ne olduysa evinde sağda solda minik minik bahsettiğin tarzda kurtlar çıkmaya başladı. Sonra ne oluyor ne bitiyor derken bi giriştik biz bütün dolap kapı pencere ne varsa boşalttık ve annesinin en son arkadaşıma ziyaretine geldiğinde poşetlediği ve daha sonra çıkartmak üzere sakladığı yerden bisküvi poşeti bulduk ve malesef kurtlanan oymuş o poşetten sızanlar da etrafta dolananlarmış. Poşeti yok ettik evi tertemiz ettik ve üzerine ilaçlattık bir daha da karşılaşmadı..

Sende o garajı dip bucak ara derim mutlaka kurtlanan bir şey vardı illaki yiyecek olacak değil boya olur, tahta olur, gözden kaçan bir şey olur.. havalar sıcak aklına gelmeyen bir yerde kaynağı mutlaka vardır.

mrb canim evet dedigin olabilir ben en iyisi herseyi cikariyim tekrar bakiyim garaja okadar igrencki anlatamam evet garjda boya ve fayansda var acaba bunlardan da olusabilirmiki bilemedim e haliyle sogan patates baklagillerim garajda duruyo ben onlari atiyimmi acaba onlardan olusmus olabilirmi buranin okadar kotu adeti varki iki haftadabirbelediye gelir cop posetlerini goturur dusunebiliyomusun ikihaftada cogu herkes bende dahil posetler dolmdan koyariz kapinin onune bide buranin havasi turkiyeninki gibi degil yani msela turkiyede okadar sicakken bile hafif serin bir ruzgar eser ya o ruzgar burda yok bildigin cok nemli rutubetli bir havavar bence onundaetkisi cok turkiyedeyken inan hic boyle seylerle karsilasmadim ama burda dustugum duruma bak nekadar temizimdir halbuki ama yok bi anlam veremdim bidecamasir makinem yagmur suyundan suyunu aliyo su iki uc haftadir ne zman camasir yikasam ara koridorum muthis bi lagim kokusuyla doluyo tuvaletlerin sifonlarini cekerkende aynen oyle bi koku oluyo ben anlamadimki neden boyle oluyo kisin yoktu hic bisi ne zman sicak baladi boyle oldu hadi kurtlanma sicaktan diyelim ee makine suyunu alirken o koku nerden geliyo makinemde bi problem yok eminim camasir suyuylada bosta calisitirim ama gene kurtulamadim offcok kotu oldum cok bide yedi aylik bi oglum var tam emekleme asamasinda yerlere koyarken kafayi yiyorum ya mikrop falan kaparsa diye

Bence o çuvalların hepsini kontrol et, ben de sıcak memleketteyim dışarda bakliyat tutamıyorum her şey buzdolabında mecburen bazen sebze koymaya yer bulamıyorum her şeyi az az almak zorunda kalıyorum... yapacak bir şey yok, bulunduğumuz yere uyacağız mecburen sorunun kaynağını bulursan çözümü kolay... nemden mutlaka birisi kurtlanmıştır ki özellikle pirinç ve mercimek ilk önce başlar oradan başla derim.. Allah kolaylık versin arkadaşım..

beni de kaşıntı tuttu.bende karşılaştım bu durumla karşı dairede oturan biri tatile giderken meyve çöplerini evde unutmuş ve apartmanın bir kısmını sarmıştı bunlar :( ben yapamadım ama eşim çamaşır suyu ile kapının önünü çok güzel temizlemişti daha da çıkmadı.kaynağını bulup ilaç dökmen lazım.

arkadaşlar bakliyatlardan kurt gelir çok doğru...
helede nemli ve sıcak hava tam kurtların çoğalma havası...
bakliyatlarınızı muhafaza ettiğiniz kapların yada çuvalların içine tuz sepin bişey olmaz...

Tubaseyma arkadaşım büyük olasılıkla kurtlanan madde bakliyattır bakliyatlar nemli ve sıcak havada kurtlanır,benim yaşadığım yerin mevsimi sıcak ve nemli oldugu için bakliyatları buzdolabında muhafaza ederiz eger dışarda bırakırsak kurtlanır.

Back
X