• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kurtulamıyorumm :(

internet_m

MANYAK KIZ
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2013
16
0
6
İzmir
arkadaşlar çok kötü durumdayım. her türlü saçma sapan alışkanlığım var.tırnak yemek,dudak kemirmek,saç yolmak,elbisenin yakasını ağzına alıp çiğnemek, saç çiğnemek... :( ne ararsan var :( dudağım o kadar çok yara olduki kemirmekten ne kadar kötü göründüğünü anlatamam... ayrıca bütün elbiselerimin yakası parçalanmış vaziyette... :( NE YAPMAM LAZIM NASIL KURTULABİLİRİM YARDIM EDİN :((

arkadaşlar çok kötü durumdayım. her türlü saçma sapan alışkanlığım var.tırnak yemek,dudak kemirmek,saç yolmak,elbisenin yakasını ağzına alıp çiğnemek, saç çiğnemek... :( ne ararsan var :( dudağım o kadar çok yara olduki kemirmekten ne kadar kötü göründüğünü anlatamam... ayrıca bütün elbiselerimin yakası parçalanmış vaziyette... :( NE YAPMAM LAZIM NASIL KURTULABİLİRİM YARDIM EDİN :((

gecmıs olsunnn en basta biraz uzmana danışın bunu kesınlıkle yapacagınız ılk ıs bu olsun....tırnak ıcın acı ojelerr yada sureklı oje sürmek belkı bıraz azaltır....sac cıgnemek zaten bu bır rahatsızlık..burdan pek bır yardım olacağını sanmıyorum :(

acil psikologa git hemen hic durma :ssz:kurtulman icin bu mecbur allah yardimcin olsun

gecmıs olsunnn en basta biraz uzmana danışın bunu kesınlıkle yapacagınız ılk ıs bu olsun....tırnak ıcın acı ojelerr yada sureklı oje sürmek belkı bıraz azaltır....sac cıgnemek zaten bu bır rahatsızlık..burdan pek bır yardım olacağını sanmıyorum :(

teşekkürler psikiyatriye gidicem ama ailem normal olduğunu söyledi. herkes bu tür şeyler yaparmış :(

Anlamadım doğru mu diyorsunuz bu yaptıgınız davranışları aileniz herkes yapıyor diye normal karşılıyor demek herkes yapıyorsa o zaman ben niye tırnak yemiyorum,dudagımı kemirmiyorum,saçımı yemiyorum inan bu davranışların hiçbirisi normal degil ne ben nede çevremde bu tür davranışları yapan kimse yok acilen bir psikiyatri yada psikologa gitmeniz gerek.

Canım trikolotamani hastalığına benziyor,bunu biraz araştır..ama seninki bundan da fazla görünüyor..tedavileri var,geç kalmadan mutlaka doktora git psikiyatra..

Son düzenleme:
Tırnakların için oje sür.. Yemen daha zorlaşsın diye..

Dudak kemirmen için , bol bol tuzlu çekirdek ye. Yedikçe canın acır.O kabukları kopardığında , o çekirdeğin tuzu açık ete geldiğindeki acı tarif edilemez.. Birdaha yapmaman gerektiğinin farkına var .
Birdaha koparma. Bendede vardı bu alışkanlık. Tuzlu çekirdeği her yediğimde birdaha yapmıycam koparmıycam derdim.Dİye diye attım bu alışkanlığı üstümden..

Yakasız elbiseler giy . Yaka bulamayınca doğal olarak kemirecek birşey bulamayacaksın..

Saç çiğneyeceğine al bir sakız , sakız çiğne. Hep saçta ne kadar çeşitlilik var ki dimi ama :27:
Sakızlarda öyle mi , çileklisi var nanelisi var falan..

Saç yolma durumuna gelince , yolma isteği geldiğine kel bir insanın fotografına bak.. Belki bunlar çözüm olur..

Son düzenleyen: Moderatör:
tırnaklara kesin acı oje çok fayda ediyor...

yakalarına parfüm sür bol bol ki ağzına aldığında kötü tat gelsin...

Son düzenleme:
tırnak yeme ve elbise kemirme bende de vardı gerçi tırnaklarımı halen yiyorm
tırnaga çözümüm uzatıp öje sürmek
kısalttığımda mutlaka yiyorum ama uzunken kıyamıyorum :40:
annem halen tırnak yerken gördüğünde ( bazen kısa oldugu da oluyo tırnaklarımın )elime vuruyo:17:
yapma annem yapma kuzum diyo tabi ilk başta sonra bi bakıyorum yastık kafamda :9:
küçükken acı oje bende sürdüm ama geçmedi
kıyafetlerim küçükken delik deşikti annem beni cezalandırıyodu sana bişi almicam diye ve sürekli gözü üzerimdeydi
terlik mi yemedim yastık mı yemedim :9:
sürekli ikazlarda bulunuyodu o geçti çok şükür 2 sene falan sürdü tahminen
psikiyatri yada psikologa gitmende fayda var ayrıca çevrendekilere seni ikaz etmelerini söyle

Tırnakların için oje sür.. Yemen daha zorlaşsın diye..

Dudak kemirmen için , bol bol tuzlu çekirdek ye. Yedikçe canın acır.O kabukları kopardığında , o çekirdeğin tuzu açık ete geldiğindeki acı tarif edilemez.. Birdaha yapmaman gerektiğinin farkına var .
Birdaha koparma. Bendede vardı bu alışkanlık. Tuzlu çekirdeği her yediğimde birdaha yapmıycam koparmıycam derdim.Dİye diye attım bu alışkanlığı üstümden..

Yakasız elbiseler giy . Yaka bulamayınca doğal olarak kemirecek birşey bulamayacaksın..

Saç çiğneyeceğine al bir sakız , sakız çiğne. Hep saçta ne kadar çeşitlilik var ki dimi ama :27:
Sakızlarda öyle mi , çileklisi var nanelisi var falan..

Saç yolma durumuna gelince , yolma isteği geldiğine kel bir insanın fotografına bak.. Belki bunlar çözüm olur..

teşekkürler deniyecem umarım kurtulabilirim bu alışkanlıkları yaptıkça kurtulamıyorum diye üzülüyorum,üzüldükçe dalgınlıktan tekrar yapmaya başlıyorum. kısır döngüye girdim çıkamıyorum :(

tırnak yeme ve elbise kemirme bende de vardı gerçi tırnaklarımı halen yiyorm
tırnaga çözümüm uzatıp öje sürmek
kısalttığımda mutlaka yiyorum ama uzunken kıyamıyorum :40:
annem halen tırnak yerken gördüğünde ( bazen kısa oldugu da oluyo tırnaklarımın )elime vuruyo:17:
yapma annem yapma kuzum diyo tabi ilk başta sonra bi bakıyorum yastık kafamda :9:
küçükken acı oje bende sürdüm ama geçmedi
kıyafetlerim küçükken delik deşikti annem beni cezalandırıyodu sana bişi almicam diye ve sürekli gözü üzerimdeydi
terlik mi yemedim yastık mı yemedim :9:
sürekli ikazlarda bulunuyodu o geçti çok şükür 2 sene falan sürdü tahminen
psikiyatri yada psikologa gitmende fayda var ayrıca çevrendekilere seni ikaz etmelerini söyle

ya oje sürmeyi deneyebilirim ama uzatıncada kısaltıncada hep yiyorum .annemede söylerim beni uyarın diye :) umarım işe yarar

Bu bir psikolojik takıntı cinsidir canım. bende de cildimdeki yara ve sivilcelerle uğraşma huyu var elim yüzümden eksik olmuyor. Farkına varınca hemen indiriyorum elimi , yüzümü iz yaptım hep.

Ama seninki daha ileri bir versiyona doğru yol almış ve kesinlikle bir uzman yardımı gerek :) yoksa perişan olacaksın cidden. Kesin birine görün. İnsan kafasında stres sıkıntı varken daha çok yapar böyle şeyleri.

sizce normal mi peki?:26:

ya bilmiyorum :( yani en fazla 1-2 alışkanlık olabilir bir insanda ama benim çok var ve iyice ilerledi :( öncedende farkındaydım aileme falan söylemiştim bu durumu.ama onlar o günden bu güne ,nuh diyor peygamber demiyorlar. kendim uzmana gitmekte korkuyorum onlarda beni götürmüyor :(

bilmiyorum yaşınız kaç ama ergenlik sıkıntılarına benziyor
zamanından saydıklarından bazısı çoğumuzun başına gelmiştir ama öyle ama böyle atlatmışızdır
size raavsiyem aptığınızı hissettiğiniz an odayı veya her neresiyse oradan ayrılın kafanız dagılcaktır
yada birine sizi sürekli yapmamanız gerektiği konusun da uyarması için izin verin

Bu bir psikolojik takıntı cinsidir canım. bende de cildimdeki yara ve sivilcelerle uğraşma huyu var elim yüzümden eksik olmuyor. Farkına varınca hemen indiriyorum elimi , yüzümü iz yaptım hep.

Ama seninki daha ileri bir versiyona doğru yol almış ve kesinlikle bir uzman yardımı gerek :) yoksa perişan olacaksın cidden. Kesin birine görün. İnsan kafasında stres sıkıntı varken daha çok yapar böyle şeyleri.

uzmana gidicemde bi korkmasam :( kendi başıma hiçbiryere gidemiyorum:(

Back
X