• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kurtulamıyoruz..

• Konu Sahibi Konu Sahibi fomarya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
F

fomarya

Ziyaretçi
eşimin abisi ve babasının sürekli bizden para istemesinden bıktımmmmmm
sürekli borç istiyorlar ama kuruş geri vermiyorlar
öyle az para olsa hani neyse
zaten kira yasıyoruz ve 2 aylık bir kızım var
eşimde cok bunalıyor ailem diyor ne edeyim
bugün gene istediler eşim yok dedi ama eminim verdii
bıktım bu durumdannnnnn
biz biriktirelim onlar yesin ne alaaa
akıl verin bana ne edebilirim bu duruma

Evet aileye yardım edilir ama sizinkilerde bağımlılık haline gelmiş...

Üstelik vermemeleri de çok yanlış ye kürküm ye....

Canım sen şimdi yeni annesin sıkma canını yine de bence eşini bir daha uyar ver ver nereye kadar....

bende benzer durumlar yaşıyorum sanırım.Sanırım diyorum çünkü benim eşimde gizli veriyor tahmin ediyorum.Bu tür durumlarda herşey eşte bitiyor yani kocanda.O mesafeyi koyamazsa aileside her zaman başında bitecektir.Dediğin gibi sen sıkıyorsun şuna yetireyim buna yetireyim diye,belkide onlar senin kadar zor durumda bile değiller.Ama bunları eşlerimizin düşünmesi gerekiyor.Kolay gelsin.Bu arada bebişini allah bağışlasın.

eşimde vermek istmiyor ama her seferinde vercem deyip kandırıyorlar
ben vermesin demiyorum ama çalışıyorlar tutumlu olsunlar
bize lazım olmuyor sanıyorlar para
bu durum benim canımı sıkıyor eşime rahat vermiyorlar
evet ben sıkıyorum kızım için geleceği için kenara koyuyorum
durumları iyi ama az sıkışınca eşime geliyorlar
abisi ve babası ortak calışıyor kazanınca bize hiç bişey göstermezler bol bol yerler
bende hep kızıyorum eşime verirsen duyarsam hiç iyi olmazzzz
ama rahat vermiyorlar ki

esinin bir noktada hayir demesi lazim, baska yolu yok. eger bunu yapmazsa olene kadar boyle surer gider. ayrica acliktan olecek duruma da gelseler insanin kendi cocugundan para istemesini aklim almiyor benim. niye insan kendi cocugunun geleceginden alsin ki? hele de senin gibi colugu cocugu varsa. vicdansiz olmak lazim. kisi cok cok zenginse ayri tabii...

canım aynı durum bende de var...foruma bi kaç kere başlık açtım bende bu konuyla ilgili.

çoğu arkadaşım yadırgadı beni hatta. ''Ailesi,tabi ki verecek '' dediler çoğu.Ama ben seni çok iyi anlıyorum.Eşim 4 kardeş benim.2 görümcem var.kaynım istanbulda yaşıyor.bayramdan bayrama görürüz o kadar.

2 yılllık evliyiz biz.şu an 9 aylık hamileyim.evlendiğimiz günden bu yana eşim ailesine hep maddi yardımda bulundu.görümcelerime özellikle.ilk başlarda hiç bişi demedim ama zoruma gidiyordu tabi.taaa ki kullanıldığımızı hissedene kadar.

görümcemlerle her görüşmemelerimizde mutlaka ya çocuklarının ayakkabıları eskimiştir,ya montları,ya kabanları.ya elektrik faturasını ödeyememişlerdir,ya su ya da doğalgaz...her gittiğimizde eşime sürekli ağlamalar.bu ayda kötü yine durum,açız,açıktayız......hele hafta sonu görüşmüşsek '' Dayısı yeğenine okul harçlığı vermicekmisin '' ler..... neler neler

Hııı bu arada iş ayarlarız görümcelere,sağdan soldan rica ede ede...ama çalışmazlar.erken kalkmak zormuş da,kışın soğuğunda nasıl gideceklermişde...çok açta açıkta olan insan çalışır benim bildiğim.

bi gün işte fenalaşmışım.tansiyonum düşmüş galiba.hastaneye kaldırmışlar beni.ordan da ewe bıraktılar arkadaşlar dinlenmem için.biraz da sinir bozukluğu tabi,sus sus nereye kadar.eşim geldi eve hemen.ne oldu,neyin var diye.başladım bağırıp ağlamaya.o kadar dolmuşum ki....

''Eşek gibi çalışıyorum hamile halimle,sen de öyle.neredeyse görüşemiyoruz evde.yine de borç harç içindeyiz.şunu iyi dinle.ben senin aileni doyurmak zorunda değilim.eğer Allah katında karı kocaysak helal etmiyorum verdiğin 3 kuruşu onlara.nu bu yaa....sırtımız da kaç kişi var sömürüp duruyorlar.yeterrr ''

o kadar feryat ettim ki o gün.öyle dolmuşum ki.hiç bişi söyleyemedi.hıı durum değiştimi tabiki hayır...

ama dedim ya.asla helal etmiyorum hiç birine.çocuğumuz olacak bak 1 aya kalmaz.üç beş atamadık kenara onların yüzünden.hala ağlarlar her gittiğimizde.ama dedim ya eğer hesaplaşma diye bişi varsa öbür dünyada,asla helal etmiyorum.asla

bu duruma asla engel olabileceğini sanmam canım.pek çok erkek için ailesi,karısı ve çocuklarından önce geliyo ne yazık ki.Allah yardımcın olsun

Al birini vur ötekini der gibi bendede aynı durum var bıktıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııımmmm valla bıkttttttıııııııııııımmmmmmmmmmmm... Artık eşim eve gelir gelmez soruyorum para verdinmi diye az çok durumumdan bahsetmişimdir açtığım konularda kaçarak evlendik benim ailemden zaten bişey beklemiyorum eeşimin aileside sömürüyor resmen bıktım artık evimizin eşyalarımı tamamlamaya çalışıyorum...Birçok eksiğim var ama ben olsun sonra diye diye erteliyorum ki 3-5 kazak 2-3 pantolonum var hala şurdan burdan kısıp biriktiriyorum hergün oğlum bi 20 oğlum bi 10 yeterrrrrrrrr artık yeteeeerrrrr....

para alıp almamalarını geçtim de eşimi kandırıyorlar demişsin.
eşini nasıl kandırıyorlar; koca adam değil mi?
madem huylarını biliyor, parayı geri alamayacağının farkında, vermek de istemiyor; nasıl kandırıldığını merak ettim
bir de bir kere kanar, iki kere kanar ama sürekli para alıyorlar diyorsunuz.
sürekli mi kanıyor eşiniz?

para alıp almamalarını geçtim de eşimi kandırıyorlar demişsin.
eşini nasıl kandırıyorlar; koca adam değil mi?
madem huylarını biliyor, parayı geri alamayacağının farkında, vermek de istemiyor; nasıl kandırıldığını merak ettim
bir de bir kere kanar, iki kere kanar ama sürekli para alıyorlar diyorsunuz.
sürekli mi kanıyor eşiniz?

eşim para istedikleri zaman bana söyler
tabi ben hemen kızıyorum cünkü istedikleri hiç 500ylt aşağıda olmadı
su gün vercekler diyolar eşime hep
ama geri almadık bişey
eşim de vermek istemiyor biliyor ailesi veri vermeyecek ama
diyor ki nasıl baba veremem yok diyebilirim diyor bana

bende diyorum ki artık o zaman bende hesap yapmayacam
nasılsa cok paran var kızından ve eşinden de esirgemeyeceksin
artık bol bol harcayacagım sen verdikce ben daha cok savuracağım diyorum

ben vermesin demiyorum ailesi elbet yardım edecek
ama hem abisinin hem babasını dairesi var kira vermiyorlar
kazanıyor o zaman niye geri ödemiyorlar ona kızıyorum
eşim cok iyi niyetlidir kıramaz kimseyi
ama hep kavga ediyoruz su sebepten

canım aileye yardım edilir ama bir yere kadar sürekli ver ver olmazki nereye kadar böle devam edecek eşinin artık yok demeye alışması lazım bence

eşim para istedikleri zaman bana söyler
tabi ben hemen kızıyorum cünkü istedikleri hiç 500ylt aşağıda olmadı
su gün vercekler diyolar eşime hep
ama geri almadık bişey
eşim de vermek istemiyor biliyor ailesi veri vermeyecek ama
diyor ki nasıl baba veremem yok diyebilirim diyor bana

bende diyorum ki artık o zaman bende hesap yapmayacam
nasılsa cok paran var kızından ve eşinden de esirgemeyeceksin
artık bol bol harcayacagım sen verdikce ben daha cok savuracağım diyorum

ben vermesin demiyorum ailesi elbet yardım edecek
ama hem abisinin hem babasını dairesi var kira vermiyorlar
kazanıyor o zaman niye geri ödemiyorlar ona kızıyorum
eşim cok iyi niyetlidir kıramaz kimseyi
ama hep kavga ediyoruz su sebepten

Ahhh canım al bendende o kadar ya o kadar çok ihtiyacım varki ama hiçbirini almıyorum dün gece bende eşime dedim biçsürü ihtiyacım olmasın rağmen almıyorum vermeyeceksin dedim o zaman bende savurayım parayı dedim tamam aşkım vermeyeceğim bidaha dedi...sinir oluyorum ya

Eğer maddi durumunuz çok iyiyse ve onlarda sıkıntıdaysa
belli bir miktara tamam denebilir ,ama
siz de kiracısınız ve ev hanımısınız sanırım,
bu durum da direk yok diyeceksiniz...
resmen sizi kullanıyorlar...
peki sizin paraya ihtiyacınız olduğunda,onlar da olsa verirler mi...
bakın çocuğunuzu düşünmek zorundasınız...
ekonomi kötüye gidiyor,bir kenara da birikiminizin olması şart..
kocaman yetişkinsiniz,kendinizi kullandırtmayın ve sessiz de kalmayın lütfen...
sevgiler...

Eğer maddi durumunuz çok iyiyse ve onlarda sıkıntıdaysa
belli bir miktara tamam denebilir ,ama
siz de kiracısınız ve ev hanımısınız sanırım,
bu durum da direk yok diyeceksiniz...
resmen sizi kullanıyorlar...
peki sizin paraya ihtiyacınız olduğunda,onlar da olsa verirler mi...
bakın çocuğunuzu düşünmek zorundasınız...
ekonomi kötüye gidiyor,bir kenara da birikiminizin olması şart..
kocaman yetişkinsiniz,kendinizi kullandırtmayın ve sessiz de kalmayın lütfen...
sevgiler...

eşimin maaşı ancak bize yetiyor yani eksiklik görmüyoruz ama fazlası da olmuyor
ben hep kızımı düşünüyorum onun için birikim yapmak istiyorum
eve şuan zaten kriz var cok korkuyorum

kızım dogacağı zaman en son verdiği pararayı eşimin kafasını yiye yiye iste dedim babandan
tamam 15 gün sonra para alcaz bi yerden vercem dedi 600ytl
üstünden 4 ay gecti hala vercek

eşime artık para istedikleri zaman ben konuya girecem
diyecem bizimde kızımız var anlayış gösterin
biz yemiyoruz biriktiyoruz size veriyoruz hak mı bu diyecem
valla artık boğazıma kadar geldi

Ekmek dilimden ayrilmis evladinda kardesinde olsa parayi aldigin gibi geri vermek mecburiyetindesin.....bu adaminda karisi coluk cocugu ailesi var...böylede düsüncesizlik olmazki.:kahve:

Bu olaya bir son koyabilen bir kisi vardir oda esin arkadasim...kesecek muslugu, yok diyecek, harcadik sunu bunu aldik diyecek, öyle öyle zaten onlarda bir zaman sonra istemeyecekler.:delphin:

Esinle konus yinede sen, gitsin paranizi istesin ve bundan sonrada yok desin,
Zaman öyle bir zaman olmuski insan kendini zor gecindiriyor, onlarda ayagni yorganina göre uzatsin, öyle her zaman zaman parami istenilir?:delphin:

eşimin maaşı ancak bize yetiyor yani eksiklik görmüyoruz ama fazlası da olmuyor
ben hep kızımı düşünüyorum onun için birikim yapmak istiyorum
eve şuan zaten kriz var cok korkuyorum

kızım dogacağı zaman en son verdiği pararayı eşimin kafasını yiye yiye iste dedim babandan
tamam 15 gün sonra para alcaz bi yerden vercem dedi 600ytl
üstünden 4 ay gecti hala vercek

eşime artık para istedikleri zaman ben konuya girecem
diyecem bizimde kızımız var anlayış gösterin
biz yemiyoruz biriktiyoruz size veriyoruz hak mı bu diyecem
valla artık boğazıma kadar geldi

Sakın canım sen konuya girme ben senden daha beterim bi taraftan eşya tamamlamaya çalışıyoruz daha evimize çıkamadık bi taraftan sömürüyolar..

Dün bende eşime senin dediğin gibi dedim gelsin baban buraya ağzıma geleni söyleyeceğim dedim eşim sakın dedi...Tamam bidaha para vermeyeceğim sen karışma bu konuya lütfen dedi...sonra sen kötü olursun dedi...

benim sözlüme kredi çektirdiler ödemediler ödemyolarda hala banka maaşına el kondu çocuk maaş alamıyor içeriye geçiyor bular üstüne üstlük para istiyolar bana elbise alıcaklar gibi parayı alaıyolar bana bişey aldılalrı yok sen sonra alırsın oğlum diyolar .... sen ne yiyip içiyosun oğum maaşına el kondu diye yok

canım insan gerçekten sıkışıksa kardeşinden evladından para ister ama her zaman hergün değil bu bir.herkes ayağını yorganına göre uzatmayı bilmeli
ikincisi borç alıyosa geri vermeyide bilmeli.vermiyorsa sizi resmen kullanıyor demektir
benim eşimde kardeşlerine yardım eder hemde karşılıksız özellikle kaynıma ama onun durumu gerçekten yok.anne babada olmadığı için tek dayanağı eşim.
ama eşimde benden habersiz asla para vermez ve sınırda koyarım ben.çok şükür hem yardım ettik hem ev yaptırdım arabamı aldım.sizin durumunuzda olsam evde kıyamet kopardı sanırım
sanada tavsiyem eşini borca sok ev alacak gücünüz varsa kredi çekip ev aldır.yoksa araba aldır onada yoksa eksik ev eşyalarını al.altın iste eşinden
ancak bu şekilde eşinde olmazsa onlarada veremez sende rahatlarsın
ben kredi çektirdim önce araba aldırdım sonra tekrar kredi çektik ev yaptırdım.şimdi bizimde elimiz darda ama bu durumda bile yardım ediyo kardeşine.kızmıyorum çünkü kaynımın gerçekten aldığı maaş çok az ama fazlasını yaptığında evde tatsızlık çıkıyo.
sende dediklerimi deneyerimseniben

Back
X