canım aynı durum bende de var...foruma bi kaç kere başlık açtım bende bu konuyla ilgili.
çoğu arkadaşım yadırgadı beni hatta. ''Ailesi,tabi ki verecek '' dediler çoğu.Ama ben seni çok iyi anlıyorum.Eşim 4 kardeş benim.2 görümcem var.kaynım istanbulda yaşıyor.bayramdan bayrama görürüz o kadar.
2 yılllık evliyiz biz.şu an 9 aylık hamileyim.evlendiğimiz günden bu yana eşim ailesine hep maddi yardımda bulundu.görümcelerime özellikle.ilk başlarda hiç bişi demedim ama zoruma gidiyordu tabi.taaa ki kullanıldığımızı hissedene kadar.
görümcemlerle her görüşmemelerimizde mutlaka ya çocuklarının ayakkabıları eskimiştir,ya montları,ya kabanları.ya elektrik faturasını ödeyememişlerdir,ya su ya da doğalgaz...her gittiğimizde eşime sürekli ağlamalar.bu ayda kötü yine durum,açız,açıktayız......hele hafta sonu görüşmüşsek '' Dayısı yeğenine okul harçlığı vermicekmisin '' ler..... neler neler
Hııı bu arada iş ayarlarız görümcelere,sağdan soldan rica ede ede...ama çalışmazlar.erken kalkmak zormuş da,kışın soğuğunda nasıl gideceklermişde...çok açta açıkta olan insan çalışır benim bildiğim.
bi gün işte fenalaşmışım.tansiyonum düşmüş galiba.hastaneye kaldırmışlar beni.ordan da ewe bıraktılar arkadaşlar dinlenmem için.biraz da sinir bozukluğu tabi,sus sus nereye kadar.eşim geldi eve hemen.ne oldu,neyin var diye.başladım bağırıp ağlamaya.o kadar dolmuşum ki....
''Eşek gibi çalışıyorum hamile halimle,sen de öyle.neredeyse görüşemiyoruz evde.yine de borç harç içindeyiz.şunu iyi dinle.ben senin aileni doyurmak zorunda değilim.eğer Allah katında karı kocaysak helal etmiyorum verdiğin 3 kuruşu onlara.nu bu yaa....sırtımız da kaç kişi var sömürüp duruyorlar.yeterrr ''
o kadar feryat ettim ki o gün.öyle dolmuşum ki.hiç bişi söyleyemedi.hıı durum değiştimi tabiki hayır...
ama dedim ya.asla helal etmiyorum hiç birine.çocuğumuz olacak bak 1 aya kalmaz.üç beş atamadık kenara onların yüzünden.hala ağlarlar her gittiğimizde.ama dedim ya eğer hesaplaşma diye bişi varsa öbür dünyada,asla helal etmiyorum.asla