Kekler - Pastalar Kuru Kayısılı Muhallebili Pasta(Resimli)

sey_ren

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
2.749
47
118
Adana
Malzemeler

Keki için

2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 Fincan zeytinyağı
1 su bardağı un
1 pk.kabartma tozu
Göz Kararı yada dilediğiniz sevdiğiniz kadar portakal kabuğu,limon rendesi

Muhallebisi için

• 4 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı nişasta
• 2 yemek kaşığı un
• 4 yemek kaşığı şeker
• 1 yemek kaşığı tereyağı

Tabanı için
• 200 gr. kuru kayısı,üzüm arzuya göre
• 1 çay bardağı ceviz,fındık çam fıstığıda olabilir.Zevkinize kalmış.

Hazırlanışı

Öncelikle keki hazırlayın. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü, yağı ve portakal kabuğunu ekleyin. En son un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yağlanıp unlanmış tepsiye dökün. 150 derecede içini çeke çeke kekinizi pişirin.
Kek pişerken kuru kayısıları küçük doğrayın. Ceviz iri ise biraz küçültebilirsiniz.
Pişen keki tepsiden çıkarın.Tepsiyi yıkayıp kurulayın. Yeniden hafifçe yağlayın.
Kuru kayısılarınızı,Üzüm koyacaksanız aynı şekilde üzümlerle kayısıları biraz yumuşayana kadar az suda haşlayın .
Yumuşayan malzemelerinizi cevizlerle karıştırıp tepsinin dibine serin.
Diğer tarafta,muhallebi malzemelerini tencereye alıp karıştırarak muhallebiyi pişirin.
Pişen muhallebiye tereyağı ekleyip 5 dakika kadar mikserle çırpın.
Bekletmeden kayısıların üzerine döküp yayın.
Önceden pişirdiğiniz keki de muhallebi sıcakken muhallebinin üzerine kapatın. Hafifçe bastırarak kekinizi muhallebi ile birleşmesini sağlayın.Bu şekilde soğuyana kadar bırakın soğuyan pstamızı servis edeceğiniz bir başka borcama yada tepsiye ters çevirin. Afiyet olsun:)

559215_222337911233191_116109562_n.jpg

Son düzenleme:
ellerine sağlık canım.tarifi aldım akşam hemen denemem lazim.evde kayısı bol değerlendireyim.kayısıyı bende başka yiyen yok belki pastanın içinde sever yerler.evimizde ıspanağı seven yok ama pastasını yaptım birgün içinde bitıiyor.

Kolay gelsin canım ama ben kayısıyı biraz suda bekletip koymuştum sen istersen biraz pişir öyle koy.Gerçi tarifte yazıyor ama aklında olsun.Birde incirlerin üzerine dökün demiş cahide ben incirsiz yaptığım için orası gözden kaçmış:1:.Kayısı çiğ olunca hafif diri kalabiliyor.Evdekilerde sevmiyorsa pişirmen mantıklı olur.Şimdiden afiyet olsun.

bu tarifin bir benzerini başka bir yerde görmüştüm ama o daha zahmetliydi, bunu deniycem ellerine sağlık.

Bir Malatyalı Olarak Pastayı beğenmemek söz konusu bile olamaaazzzzz =))) )

Ellerine sağlık..

Kolay gelsin canım ama ben kayısıyı biraz suda bekletip koymuştum sen istersen biraz pişir öyle koy.Gerçi tarifte yazıyor ama aklında olsun.Birde incirlerin üzerine dökün demiş cahide ben incirsiz yaptığım için orası gözden kaçmış:1:.Kayısı çiğ olunca hafif diri kalabiliyor.Evdekilerde sevmiyorsa pişirmen mantıklı olur.Şimdiden afiyet olsun.

tamam canım önerini dikkate alacağım.evet pişirmek bencede mantıklı :1:

:1:Teşekkür ederim canım sağol.
Bayan ruj ilk bakıldığında gerçekten birçok şey zahmetl
gibi geliyor ama bir defa yaptıktan sonra sonraki denemelerinde çok daha kolay üstesinden geliyorsun.Ben bazen özel siparişler falanda alıyorum ya ondan biliyorum.:1:
Bu aralar özellikle bebekli hanımlar ev yapımı ve katkı maddesi az gıdalar tüketmeye bebekleri ve sağlıkları için özen gösteriyorlar.Bende genelde herşeyi doğal kullanmaya çalışıyorum :)
Ne kadar buluyorsun dersen sebze meyveyi un kuru bakliyat aklına gelebilcek birçok şeyi köyden getirtiyorum.Salçayıda tabi annem ile beraber yapıyoruz:)

:1:Teşekkür ederim canım sağol.
Bayan ruj ilk bakıldığında gerçekten birçok şey zahmetl
gibi geliyor ama bir defa yaptıktan sonra sonraki denemelerinde çok daha kolay üstesinden geliyorsun.Ben bazen özel siparişler falanda alıyorum ya ondan biliyorum.:1:
Bu aralar özellikle bebekli hanımlar ev yapımı ve katkı maddesi az gıdalar tüketmeye bebekleri ve sağlıkları için özen gösteriyorlar.Bende genelde herşeyi doğal kullanmaya çalışıyorum :)
Ne kadar buluyorsun dersen sebze meyveyi un kuru bakliyat aklına gelebilcek birçok şeyi köyden getirtiyorum.Salçayıda tabi annem ile beraber yapıyoruz:)[/QUOT

ben çok severim pasta,börek,yemek işlerini, uğraşırım hiç üşenmem, önemli olan beğenilmesi, o zaman dünyalar benim olur:))
bende görev yaptığım yerden dolayı şimdilik herşeyimi köyden alıyorum, süt,yumurta,bakliyat gibi...
ama şu ketçapları,mayonezleri,margarinleri,kolaları da terk edemiyorum, bu arada benim salçalarımıda annem yapıp gönderiyor:))

Merhaba canım özelden yazdım ama sanırım 100 mesajımın olması gerekiyormuş beklicem doğal olarak.
Evde ketçap naıl yapılır yollayayım sana ben.
Birde zeytinyağını gerçekten iyi yapılmış bir yerlerden bulabilşrsen hiçbirşeyde koku yapmıyor.Margarinin vücutta erime derecesi 50 bizim vücut ısımız ise 36 var zararını sen düşün ne kadar az kullanırsak o kadar iyi derim.
Malzemeler

2.5 kg Domates
Acılı ketçap için. 6-7 adet kırmızı acı süs biberi
Tatlı ketçap için: 3 adet tatlı kırmızı salçalık biber
3 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı şeker
2-3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı buğday nişastası (eğer 1 haftadan fazla duracaksa nişasta katmayın, kıvamı zamanla sulanabilir)
Tane kişniş, tane kimyon, tane karabiber, 3 adet defne yaprağı, 2 adet karanfil, küçük bir parça tarçın

Evde ketçap nasıl yapılır?

Domates, soğan, sarmısak ve biberleri iri parçalar halinde doğrayın, bir tencereye alın
Baharatları bir tülbent parçasının içine koyup bağlayın ve doğradığınız sebzelerin ortasına yerleştirin.

Tencerenin ağzını kapatıp, önce 5 dakika harlı ateşte, sonra 1.5 saat kadar kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Pişen sebzelerin içinden baharatları çıkarın, sebzeleri robottan geçirerek püre haline getirin.
Bu püreyi ince delikli bir tel süzekten bastırarak geçirin ki çekirdek ve kabuklar ayrılsın ve ketçabımız pürüzsüz olsun.
Süzekten geçirdiğimiz kısmı tekrar tencereye alın ve ocağın altını yakın.
İçine zeytinyağını, tuz ve şekerini ekleyin.
Kaynarken üzerinde biriken köpükleri alın.
Mutlaka arasıra karıştırın. Suyu büyük ölçüde çekilince küçük bir kasede nişastayı sulandırıp ketçaba dökün ve hızlıca karıştırın.
Sirkeyide ilave edin.
Ketçap kaynarken, artık etrafa sıçrıyor, güçlü ve iri gözenekler çıkıyorsa ketçap hazır demektir.
Ketçabı eğer çok yaptıysanız, sıcakken küçük kavanozlara koyup ağzını kapatın ve ters çevirin ki, kışa kalabilsin.
Eğer hemen tüketecekseniz bir kavanoza koyun ve soğuyunca ağzını kapatın ve mutlaka buzdolabında muhafaza edin.

Cahide’nin notları:

Eğer domatesleriniz çok kırmızı değilse içine bir kaşık kadar biber salçası ilave edebilirsiniz. Ketçap için en ideali köy domatesidir.
Nişastayı ketçabın görüntüsünü bütünleştirmek ve parlak bir görüntü elde etmek için kullanıyoruz. Bu şekilde hazır ketçaplara daha çok benziyor.
Baharat konusunda serbestsiniz fakat bu baharatlar, ketçaba çok lezzet verdi. Bulabilirseniz yeni bahar tohumları da ilave edebilirsiniz.
Bunları sevgili cahide yapıyor.Link veremediğimiz için böyle yazmak zorunda kaldım hakkını helal eder umarım.

BUDA EV YAPIMI MAYONEZ TARİFİ

MALZEMELER

• 2 adet yumurta sarısı
  • 1.5 su bardağı zeytinyağı
  • yarım limon suyu yada 2 yemek kaşığı sirke
  • Varsa 1 çay kaşığı hardal(benim yoktu),
  • tuz
  • Gerekirse kaynar su
Mayonez nasıl yapılır?

*Çukur bir kaba yumurta sarılarını ve limon suyunu koyun.(yumurtaların üzerinde asla beyazından bırakmayın)​
*Mikserin tek ucunu takın, çünkü aynı yöne doğru çırpılması lazım​
*Karışana kadar çırpın ve yağımızın ilk üç yemek kaşığını damla damla yumurtaya ilave edin.çırpmaya ara vermeyin.
*yağı bu kez iplik gibi akıtmaya başlayın.(buna uygun bir şişe veya şırıngada kullanabilirsiniz).

*Bu esnada mayonez hafif kıvam almaya başlamalıdır.Eğer başlamadıysa 1 yemek kaşığı kaynar su ilave edip çırpmaya devam edin. (Bu toparlanmasını sağlayacaktır)​
*Toparlanıp kıvam alıyorsa yağ dökme işini hızlandırabilirsiniz.​

Tuttuğuna sevinip yağı çok hızlı aktarmaya başladınız.fakat mayonez parça parça ve çok sert bir hal aldı.Hiç telaş etmeyin.​

1 yemek kaşığı daha sıcak su ilave edin.Mayonezin hem kıvamına geldiğini, hemde renginin açıldığını göreceksiniz.Bu size yeterli gelmediyse 1 kaşık daha su ilave etmenizde hiç bir mahsur yok.Artık mayonezimiz hazır.Evde yapılan mayonez gibisi yok doğrusu.İçinde ne olduğunu biliyor,güvenle yiyorsunuz.Ama benden size tavsiye ölçüyü kaçırmayın:))​
PÜF NOKTALARI

• Mayonez için kullanacağınız yumurtalar taze olmalıdır
  • mayonez yapacağınız kap kuru olmalıdır
  • Mayonezi tek yönlü ve sürekli karıştırmalısınız.
CAHİDE

Back
X