Dolmalar Sarmalar Kuru Patlıcan Dolması

sey_ren

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
2.749
47
118
Adana
kuru-dolma.jpg

Kuru Patlıcan Dolması İçin Gerekli Malzemeler:

• 20 adet kuru patlıcan
  • 250 gr orta yağlı kıyma
  • 1 büyük kuru soğan
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı kimyon
  • 1 Tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
Kuru Patlıcan Dolması Yapılışı:

• Tencereye sıcak su koyup kaynatın.
  • Kaynayan suya, patlıcanları koyup biraz yumuşayana kadar kaynatın ve soğuk sudan geçirip, bir kenara alın.
  • Bu arada pirinci yıkayın ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış soğan, kıyma, ince kıyılmış maydanoz ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.
  • Patlıcanların içini, boşluk kalacak şekilde doldurun.
  • Doldurduğunuz patlıcanların, ağızlarını sıkıp, üst üste tencereye dizin.
  • Patlıcanların üstünü kapatacak şekilde sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun.

İsterseniz kuru biberde ekleyebilirsiniz.

DSCF9472.JPG

Ellerine sağlık canım:56:Adresi söyle geliyorum:10:Patlıcan dolmasına bayılırım:56::16:

Hemen canım Adana Yüregir dolmuşlarının son duragı atla gel ben seni oradan alırım:16:
Kuru patlıcanın ayrı bir tadı lezzeti var yaa bende bayılıyorum,ekmeksiz yerken kendimden geçiyorum,birde acı oldumu oyyy :56:oyyy

Ay bunlar ne böyle.:5: Çok güzel görünüyor.:5: Kırmızılar biber dimi.Eline sağlık canım.:56:

Hemen canım Adana Yüregir dolmuşlarının son duragı atla gel ben seni oradan alırım:16:
Kuru patlıcanın ayrı bir tadı lezzeti var yaa bende bayılıyorum,ekmeksiz yerken kendimden geçiyorum,birde acı oldumu oyyy :56:oyyy

Canım çok sağol inşaallah birgün nasip olur:48:
Ayyy seyren temiz kalpliymişim sana yazdım sonra arkadaşıma gittim birlikte karışık dolma yaptık:56:Ohhh harikaydı:52:

Selmoşumm senide yerim dolmalarıdaaaaa ne şahaneler öyleee,çokta severim nasıl özendim nassııılll:3::16:

Son düzenleme:
Canım çok sağol inşaallah birgün nasip olur:48:
Ayyy seyren temiz kalpliymişim sana yazdım sonra arkadaşıma gittim birlikte karışık dolma yaptık:56:Ohhh harikaydı:52:

ohh yarasın canıma,inşallah nasip olur birgünde dünya gözü ile görüşürüz tatlım:16:

bu bir sanat eseri yaaa harika görünüyorlar ellerine sağlık :) tarifi de eksik biliyormuşum iyi oldu çok teşekkürler..
off canım çekti şimdi..

:43:Teşekkür ederim hayatım ama sen hamişsin ve ben çok üzüldüm şimdi kıyamam yaa

çenem düşsün yazdıktan sonrada aklıma geldi üzmek istemem. son bir haftaya kadar bulantı ve kusmadan hiç bişey yiyemiyordum.. yemek yemeyi özledim her şeyi canım istiyor.. yeni yeni iştahım açıldı.. kuru patlıcan biber dolmasını da severim.. o yüzden şey ettim.. en yakın zamanda senin tarifinden yapar yerim çok sağol.. :34:

allahımm sana geliyorummm gece gece bunlar neee mmmmmm :56::56::56: tamda sabah diyete konsantre olmuşken oldumu şimdi bunlar yaaa:52::52::52:
diyet bittiği gibi ilk işim bunlardan yapmak olcak çokta severimmm ama şimdilik bi kaç gün sadece elmayla idare edicemmmm

çenem düşsün yazdıktan sonrada aklıma geldi üzmek istemem. son bir haftaya kadar bulantı ve kusmadan hiç bişey yiyemiyordum.. yemek yemeyi özledim her şeyi canım istiyor.. yeni yeni iştahım açıldı.. kuru patlıcan biber dolmasını da severim.. o yüzden şey ettim.. en yakın zamanda senin tarifinden yapar yerim çok sağol.. :34:

:16:Canım benim neden çenen düşsün,hamilelik ayrı bir olay,Rabbim kolaylıklar versin
Bn birilerinden birşeyi normal zamanlarda isteyememe,canım çeksin gider alırım veya yapar yerim ama ogluma hamile iken arada bir alışveriş yaptıgım ama arkadaşımın tanıdıgı oldugundan beni tanıyan biri,Allahım köyden turunç kabugu reçeli getirmişler satıyorlar,param yok adam 15 tl dedi(4 yıl evvel)üstümde 5 tl var versem kapora gibi yol param yok,dedim abi beni biliyon bunu alayım yarın veririm olmadı arkadaşımla yollarım dedim
Adam yok dedi,ya abi valla yollarım şu an param yok dedim,olmaz seni tanıyorum ama yinede veremem dedi
Ya 8 aylık hamileyim ben demeye utanıyorum nefis bu Allah kahretsin insana neler yaptırıyor altı üstü 15 tl vermesem sen batmıcan versem ben fakir olmucam dedim
Adam vermedi yinede,ardıma bakamadan gittik arkadaşımla ama aglıyorum resmen,bir reçel için,arkadaşımın eşi geldi hayırdır filan kadın anlattı,adam gitmiş hem saymış hemde almış gelmiş reçeli,ben görgüsüz gibi kapagını açtım orada başladım yemeye
O bakımdan nefis bu canım,çok üzülüyorum böyle durumlarda,tadı agzında bulunsun sevgiler

Back
X