Kuş sahiplendirme

kalqsiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2011
14
0
36
Ankara
Merhaba arkadaşlar küçük bir olay geldi arkadaşımın kızının başına kız daha 7 yaşında bilirsiniz çocukları sürekli bir şeyler isterler. Bu arkadaşımın kızda sultan papağanı istemiş ve pet den almışlar 2 gün sonra ölmüş pet sahibi yanlış yiyecek verdiniz diye kabullenmemiş elinde papağan cinsi den yavru olan varsa benimle iletişime geçsin.

Ufacık çocukların isteğine göre doğru düzgün bakmayı bilmeden oyuncak eşya alır gibi evcil alınırsa o canlar da bu hale gelir işte.
Hayvanlara hediyelik eşya muamelesi yapmamalarını cana bakabilecek bilgiye sahip olmadan da bir daha evcil sahiplenmemeleri gerektiğinden bahsetmelisiniz bence.

Suç ufak çocuklarda değil sahtekar pet satıcılarında hiç bir şey bilmeden aldığımız hayvanlar hep hasta çıkıyor milleti kandırmanın yolu da ucuza satmak

Suç ufak çocuklarda değil sahtekar pet satıcılarında hiç bir şey bilmeden aldığımız hayvanlar hep hasta çıkıyor milleti kandırmanın yolu da ucuza satmak

Suç tabi ki de ufacık çocuklarda değil, suç bilinçsizce hayvan sahiplenen biz yetişkinlerde.

'Sahtekar pet satıcısı, aldığımız hayvanlar, ucuza satmak' Bu tabirler cansız mal, eşya için kullanılır. Mal değil bu satıcı alıcıya kakalasın, hasta hayvan bozuk mal muamelesi görsün. Can bu... Hisleri, duyguları, kalbi, algısı olan bir can.

Hayvanları alınıp satılabilecek bir 'mal' olarak gördüğümüz sürece en büyük suçlu biziz. Tabi ki de hiç bir şeyin farkında olmayan ufacık çocuk değil...

Hem size kim söyledi petshoplarda sağlıklı hayvan satıldığını?

Genel olarak kardeşim sağlıklı hayvan satılmıyor ucuza verilen hayvanlar genel olarak hasta çıkıyor bu hayvanları da alan kişiler pişman oluyor çoğu zaman konu kim suçlu kim suçsuz olayı değil bu sayfaya ilan açmamın asıl sebebi milleti karalamak değil sadece evde üretilmiş sağlıklı papağan cinsi büyük küçük fark etmez şekilde bir kuş bulmak sahiplendirmek isteyenler özelden msj göndersin bir pet satıcısında böyle bir yalana ve bu işten para kazanmasına sebep olmak istemiyoruz.

Aslında en doğrusu petshoplara ve hayvan ticareti yapanlara prim vermemek, bu konuda daha bilinçli davranmak. Ara sıra hatalar yapabiliyoruz tabi ki, önemli olan o hataları tekrarlamamak. Söz konusu bir can ne de olsa. Biz onlardan bir tane satın aldıkça yerine yenileri geliyor, gerekirse doğurtuluyor.

Umarım sahiplendirmek isteyen birileriyle karşılaşabilirsiniz. Hayvan sahiplendiren sitelere de bir bakın. Genelde kedi-köpek sahiplendiriyorlar ama arada kuş sahiplendirmek isteyen de çıkabiliyor.

Bir de önerim; arkadaşınız kuş evcilleştirme ve bakımı konusunda internetten bilgilensin. Kuş yetiştirmek kedi-köpek yetiştirmekten daha zor, hemen evcilleşmiyorlar ve bir kere korktukları zaman bir daha hiç alışmıyorlar. Muhabbet kuşu ve papağan bakımıyla ilgili çok güzel forum siteleri ve bloglar var. Google'a muhabbet kuşu veya papağan yazdığınızda hemen karşınıza çıkar zaten. O sitelerden yardım alıp güzelce alıştırabilir kuşu. Bu hem kızı için hem de kuş için harika olur. Kuşlar evcilleştiği zaman en az kedi-köpek kadar harika dost olabiliyorlar. Kuştur korkaktır kaçar diye düşünürüz çoğumuz ama benim şu an evimdeki kanatlı kediyi gördükten sonra eminim bir çoğumuzun fikri değişecektir. Ve ben kendisini satın almadım, bir tanıdıktan sahiplendim.

Konu kilit arkadaşlar jako papağanı hediye ettiler ücretsiz çocuk çok şanslı be dedim :) ama ereklere hırlıyor bayanlara hırlama yapıyormuş :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…