Bebek Beslenmesi Kusan bebek için kıvam arttırıcı kullanmalı mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

UcanFasulye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2013
854
122
63
Eskişehir
Arkadaşlar bebegım 35 gunluk ve doğdugundan berı ortalama haftada ıkı kez, mesela bu hafta 3 kez burnundan fışkırırcasına kusuyor. Çok üzülüyorum.
Doktor bebelac ın keçı boynuzu ozlu kıvam arttırıcısını onerdı ama korkuyorum kullanmaya emmeyı bırakırsa ya da kabız yaparsa dıye...
kullanan ve tavsıye eden var mı?

benim kızım da çok kusuyo ama birşey kullanma taraftarı değilim. kusmuğu ekşi kokuyorsa ya o üşütmüştür ya sen. üşütmemeye dikkat edin

canım benım oğlumda hep kusuyordu emzırdıkten sonra en az 15 dk dık tutacakmıssın yatagının altına 90 derece acı yaratacak kadar egım verecekmıssın bızımkıde oyle duzelmeye basladı yedıklerıne dıkkat et ve ayaklarından sakın usutme

benim oğlumda aşırı kusardı, doktor fazla emdiği sütü çıkarttığını söylemiş ve emdikten sonra en az 30 dak. omuzuna yatır dik dursun demişti, sütünü varsa mamaya hiç gerek yok bence, fazlasını çıkartıp rahatlıyordur bebeğiniz

doktorların söylediklerinin hepsini yaptım ama halada kusuyor fışkırarak hem de

benim kızım da çok kusuyo ama birşey kullanma taraftarı değilim. kusmuğu ekşi kokuyorsa ya o üşütmüştür ya sen. üşütmemeye dikkat edin
çökelek gıbı kusuyor,üşütmuyoruz o da ben de ama hep kusuyor kızım
canım hep dık tutuyoruz, yatagı da dık. ama hıc bırsey ışe yaramıyor malesef.
fazlasını cıkarıyor evet ama normal kusma degıl, normal kusuyor zaten ona bırsey demıyorum da burnundan fışkırarak gelmesı benı cok uzuyor
doktorların söylediklerinin hepsini yaptım ama halada kusuyor fışkırarak hem de
her soylenenı ben de denıyorum ama yok olmuyor. dün gece yıne fışkırarak kustu burnundan agzından her şekılde kusuyor care bulamıyorum

valla 6 ayına kadar kusuyo zaten sonra duzelıyo mıgde kapakcıkları bebeklerın gec olusuyormus 6 aya kadar beklıcen benımkıde kusuyo sımdık ıkıncı yolda ondada aynısı olacak bılıyorum ama kendı sutunden baska bıse verme kuzuya annesı

Anlattığınız şey reflüye benziyor. Oğlumda ben de yaşadım. Sağlıklı bir bebekten daha sık ama az miktarda emzirmeli, emzirdikten sonra yarım saat kadar dik tutmalısınız. Yüzükoyun ve 45 derece eğimli yastıkta yatırmalısınız. Ayrıca biz 6 ay boyunca asidi nötralize edici ilaç kullandık. Geçmiş olsun...

evet bebek reflüsü olabilir bebeklerde çok görülüyo. bu kusma kilo alımını yavaşlatıyorsa veya engelliyorsa sorun demektir ama kilo alımı gayet iyiyse dert etmeyin derim az ve sık emzirin doktorumuz bize onu söylemişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…