• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuşlardan anlayan?

Coconutoil

lucky i like feeling shit, my stamina can take it
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2016
3.335
10.503
208
Konum taşınmasa? Hatır için?

Kaldırım kenarında uçamayan yavru bir kuş gördüm. Az kalsın arabanın altında kalacaktı. Bakkaldan bulduğum kutunun içine koydum veterinere götürdüm. Ebabil kuşuymuş!! Bir kanadı kırılmış ve ayak parmaklarından biri kopmuş. Şu anda evde kedinin taşıma kabında.. veteriner bunalıma girip yemek yemezse ölebilir dedi..

Ricam şu:
Eğer Ankara’da (ayrancı’da) yaşayan ve gönüllü olmak isteyen biri varsa bu kuşu veterinere bırakabilirim, oradan gelip alabilir. Hani yüzyüze görüşmek zorunda vs değiliz. Kanadının iyileşme ihtimali varmış ama yemek yemeyi reddedip ölme riski de var. Ben veterinerin önerilere uyup elimden geleni yapacağım bu esnada elbet. Ama evde hem bir kedim hem de küçük kızım var (insan yavrusu) Moralim bozuk, kendime güvenemiyorum. Yardımcı olacak birileri varsa el kaldırsın.

Edit: Aslında kuşu başımdan savmaya çalışmıyorum. Yüküm çok bu aralar. Yükümü hafifletecek herhangi bir öneri de işimi görür. Teşekkürler şimdiden.

Hımmm bir ebabil çok güzel bir kuşmuş
Ebabil eğer yere konar yada düşerse tekrar uçamaz
Onu yüksek bir yerden elinizde nazikçe havaya fırlatacakmışsınız
Yere yalnızca çiftleşmek için iniyorlarmış
İndiğinde bir daha havalanamazmış
Bildiklerim bukadar

Bir de ankarada kızılayda doğa araştırmaları derneği var
Kuşlarla ilgileneceklerini düşünüyorum
Kuş gözlem etkinlikleri düzenliyorlar
Oraya da bi haber verebilirsiniz

Selamlar
Ne yiyip içiyormuş öğrendiniz mi?
Benim de kedim var ama uygun biri olmazsa alayım
tek sorun kafesimi birine vermiştim Ama ayarlanır bişeyler
Etçil kuşmuş ebabil. Islak kedi maması yiyebilirmiş. Veteriner gagasını açıp yedirdi biraz ama ben henüz beceremedim :( Su içinse burun deliklerinden enjektör ile damlatıyorum (kanallar birmiş, burundan geleni yutuyor otomatikman).

Aslında kafes gerekli bile değil. Yerden havalanamıyormuş bu tür. Ancak yüksekten bırakılınca uçabilirmiş. Orta boy bir karton kutu bile ideal aslında.

Ben şimdilik tutmak istiyorum aslında. Elimden geleni yapıcam. Belki buradan “ben kuşlara fısıldayan kadınım ve daha önce yüzbinlerce ebabili iyileştirdim” diyerekten kendine güvenen çıkarsa ne ala :) yine de irtibatta kalalım, teşekkürler..

Bir de ankarada kızılayda doğa araştırmaları derneği var
Kuşlarla ilgileneceklerini düşünüyorum
Kuş gözlem etkinlikleri düzenliyorlar
Oraya da bi haber verebilirsiniz
Süper bir fikir teşekkür ederim. Mutlaka araştırıcam.

ben 1 hafta kadar sonra alabilirim alan çıkmazsa. çayyolu tarafındayım belki kendim ilgilenemem ama çok iyi ilgileneceğine emin olduğum bir kliniğe bırakıp masraflarını karşılayabilirim.

Etçil kuşmuş ebabil. Islak kedi maması yiyebilirmiş. Veteriner gagasını açıp yedirdi biraz ama ben henüz beceremedim :KK43: Su içinse burun deliklerinden enjektör ile damlatıyorum (kanallar birmiş, burundan geleni yutuyor otomatikman).

Aslında kafes gerekli bile değil. Yerden havalanamıyormuş bu tür. Ancak yüksekten bırakılınca uçabilirmiş. Orta boy bir karton kutu bile ideal aslında.

Ben şimdilik tutmak istiyorum aslında. Elimden geleni yapıcam. Belki buradan “ben kuşlara fısıldayan kadınım ve daha önce yüzbinlerce ebabili iyileştirdim” diyerekten kendine güvenen çıkarsa ne ala :) yine de irtibatta kalalım, teşekkürler..

Ben de yavru baykuş besledim 3 sene kadar önce
O da kıyma, kuşbaşı et ve yaş köpek maması yiyordu
İyileşince tekrar bulduğumuz yerde doğaya saldık.
IMG_0147.webp
Bence bakabilirsin imkanın varsa, bi süre sonra sana alışınca yemek yemeye başlayacaktır
Sadece ilk zaman biraz zorlaman gerekebilir.
Umarım iyileşir ;)

Eki Görüntüle 2147519
Bence bakabilirsin imkanın varsa, bi süre sonra sana alışınca yemek yemeye başlayacaktır
Umarım iyileşir :KK66:
Ya ben bunu hatırliyorum ağzını yediğim :anne::anne:

Eki Görüntüle 2147519
Ay sen bi harikasın :) Ebabille eve gelirken asansöre bindiğimizde “dünyada asansöre binen ilk ebabil bu olabilir” diye düşünmüştüm. Meğersem yatak odalarında baykuş bakanlar varmış :)

Ay sen bi harikasın :) Ebabille eve gelirken asansöre bindiğimizde “dünyada asansöre binen ilk ebabil bu olabilir” diye düşünmüştüm. Meğersem yatak odalarında baykuş bakanlar varmış :)

:)
İyileştiklerini görmek insanı çok mutlu ediyor.
Ebabiller yürüyemiyormuş pek
Daha çok yüksek yerden atlayarak uçmaya başlıyorlarmış
Şimdi sana bulduğum bilgileri ekliycem
Kuş gözlemiyle ilgileniyorum ama çok amatör olduğum için henüz hiç ebabil görmedim

Eki Görüntüle 2147519
Ayyy çok tatlıymış

3 türü varmış türkiyede
Ak karınlı ebabil
Kara sağan diye geçen normal ebabil
Bir de boz ebabil

Hepsi de küçük böcek ve örümcekle besleniyormuş
Bu durumda bence de küçük parça etler, tavuk eti parçaları, konserve kedi köpek maması verilebilir :KK66:

Alttaki resimdekinden ise 18 cm falan oluyorlarmış büyüyünce
Kırlangıç gibi bişey sanırım

IMG_1093.webp

Resim eklermisin :anne:

B9160A0F-CBEA-49DB-BAD4-3E3EF940F7A4.webp

Şimdi Nilay Tezsay isimli bir kadının (sanırım veteriner veya basitçe hayvan dostu) videolarını izledim. Gagasını elimle açmayı başardım ve sanırım biraz yedi. İyileşmesini çok istiyorum.

Elimde eldiven var. Kuşun kanaması olduğu evde de bebeğim olduğu için ihtiyatlı davranmaya çalışıyorum.

Eki Görüntüle 2147525

Şimdi Nilay Tezsay isimli bir kadının (sanırım veteriner veya basitçe hayvan dostu) videolarını izledim. Gagasını elimle açmayı başardım ve sanırım biraz yedi. İyileşmesini çok istiyorum.

Elimde eldiven var. Kuşun kanaması olduğu evde de bebeğim olduğu için ihtiyatlı davranmaya çalışıyorum.
Kıyamam ya :anne::KK15::KK15: teşekkürler size de :KK19:

:)
İyileştiklerini görmek insanı çok mutlu ediyor.
Ebabiller yürüyemiyormuş pek
Daha çok yüksek yerden atlayarak uçmaya başlıyorlarmış
Şimdi sana bulduğum bilgileri ekliycem
Kuş gözlemiyle ilgileniyorum ama çok amatör olduğum için henüz hiç ebabil görmedim
Kuşlara ilgi duyan insanların özel olduğunu düşünüyorum. Kendime de pay çıkarmak gibi olmasın ama evcil de olsa hakkını vererek çok güzel kuşlar besledim zamanında. Onları kaybettikten sonra girdiğim bunalımlar nedeniyle kuş sevdasına son vermiştim.. Hayat karşıma bu ebabili çıkardı bakalım inşallah iyileştirmeyi becerir kendi ellerimle doğaya salarım. Bu beni gerçekten çok mutlu ederdi..

Durum güncellemesi yapayım:

Ebuş (ebabil) hala hayatta. Su içirmede sorun yaşamıyorum ama beslenme konusunda isteksiz ve 2 yaşındaki kızımdan daha inatçı. Çok acısı olduğunu ve bu yüzden de hayata küstüğünü düşünüyorum.

Orman Müdürlüğü yaban hayat koruma bölümüyle konuştum. Bana basitçe “aldığınız yere geri bırakın” dediler. OK O ZAMAN Bİ ARABANIN ALTINA BIRAKIP GELEYİM. Şu mübarek ayda, işlerini yapmaya yanaşmadılar. Nasıl olsa ölür dediler. Sağolsunlar.

S Spizella ‘nın önerisiyle iletişime geçtiğim Doğa Araştırmaları Derneği’nden aradılar sağolsunlar ama henüz oradan da bir çözüm önerisi sunan olmadı. Haber bekliyorum.

Arkadaşlar ben ne yapayım? Bu ülkenin tabiatının parçası olan bir hayvanla başka kim ilgilenebilir? Ben gördükçe çok üzülüyorum.

4F66AEC7-2E91-4F8C-A382-8A5C63E3B90C.webp

Back
X