Aslında durum biraz trajikomik, evimiz 6. katta ve yatak odamızdan açılan bir arka balkonumuz var, olmaz olaydı..Güvercinlerin istilasına uğramış durumdayız daha hava aydınlanır aydınlanmaz sabahın 5.30unda balkon demirlerine ve balkonun içine sıralanıp guk guk guk diye üstelik yüksek bir sesle durmaksızın ötüyorlar haliyle ne hafta içi ne hafta sonu bizde uyku denen birşey kalmıyor sürekli o sese maruz kalmak ve onunla uyanmak üstüne birde sinirlerimizi bozuyor.
Balkon demirlerine poşet bağladık sıra sıra olmadı sabahları kalkıp üşenmeden su döküyoruz yine geliyorlar, file asmak desen ne yapsan gelip konacak bir yer buluyorlar.Bu işin çaresini çözümünü bilen varsa önerilere açığım bayanlar
ah ah bu işin çözümü olsa keşke bende 5.kattayım her sabah gelirler hatta bi gece balkon kapısı açıktı içeri girmiş mutfakta ne var ne yok dağıtmışlardı..sanırım sese alışıyorsun bi süre sonra duymazdan geliyorsun yani en azından ben uyuyorum rahat rahat ha bu arada pimapen cam yaptırtık diğer camlara çarpıp kırıyorlar ayrıca ses yalıtımıda olmuyor diğer camlarda pek
bence en iyi yolu balon asmak. rüzgarda uçuştukça onalrda korkup gidiyorler ve bir süre sonra gelmez olacaklardır. mesela şu anda benim evimde Türk bayrakları asılı ve rüzgarda uçuş uçuş.. bulgur ve su koyduğum halde gelen giden kuş yok.
Bende ayni sorundan muzdaribim.
Balon haric tüm yöntemleri denedim diyebilirim. Hayir sadece ötemeleri olsa..
Benimkiler her gün durdurak bilmeden miciyor , artik sinirlerim bozuldu. Sürekli kurumus b.klari temizliyorum.
Sanirim tek care pimapen taktirmak, fiyat arastirmasina girdim bile..
rafya kullanabilirsiniz. böyle yanarlı dönerli olanlarından
bir denemelerde (tarla ekimlerinde) kargaları kaçırmak için çekiyoruz işe yarıyor.
rüzgar olmadığı sürece poşet işe yaramaz
bir de cd asabilirsiniz parlak tarafı güneşe gelecek şekilde.
en olmadı balkon kapatılıp cam balkon yapılacak. ihtiyacınız olduğunda camları katlayıp açarsınız geceleri kapatırsınız
aklıma başka da bir şey gelmedi
Mıcmalarını geçtik artık o zaten banko ön balkon arka balkon her daim ve sanırım kabullendim. Mutfak balkonuna gelince eğer mutfakta yoksam asla açık bırakamıyorum sizlerin de dediği gibi mutfağa girip resmen cirit atıyorlar..CD asmayı da denedik yok olmuyor ne yapsak Balkon kapatmaya gelince malesef kiradayız ve mümkün değil..Böyle gelmiş böyle gider hesabı bir şekilde idare edicez artık demek ki hepimiz çözümsüzüz malesef
Bizim kuşlar her yönteme alışkın arkadaş oluyorlar poşetlerle falan su dökmeniz helede sıcak aylarda daha çok gelmelerine neden olur.Birde yuva yapmasınlar kıyıp yuvalarını bozamıyorsunuz yavrular büyüyene kadar gitmiyorlar.
geçen yıl benimde aynıydı, köşeye rüzgar gülü astım simli parlak rengarenk bişey, neyseki balkonum çok rüzgar alan bir yer ve rüzgar gülüm fırfır dönüyor devamlı, artık gelmiyorlar. geçen sene gelmemeye başladılar,
hatta rüzgar gülüm rüzgardan düştü parçalandı gittim toplayıp tekrar yaptım artık dönmüyor ama yinede gelmiyorlar.