• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küslük

Yani tam olarak gıybet mı denir bilmiyorum ama sadece annem aranız nasıl diyordu ben de mesela iyi ama şöyle oldu ne yapmalıyım gibi şeyler soruyordum bir konu geçtiği zaman. Annem sormadan da hayatta anlatmam kendiligimden.

Hii. O zaman cok da sey degilmis. Bence siraladiginiz sebeplerden sadece dedikodu, aciklama yapmadan kusmeyi hakli cikarabilirdi. O da dedikodu sayilmaz.
Açıklama yapmadan kusen insanlar hic tarzim değiller. Hic de sevmem. Ama siz oda arkadasiymissiniz, kacacak yeriniz yok. Bir kere daha konuşmak istiyorum noldu diyin. Yine soylemezse kendi bilir. Bir daha da sormayın.

Alıngan küsen tipler sıkar beni derdin varsa anlat küsünce karşındaki müneccim de aklını mı okuyacak neden küstüğün konusunda kafa yoracak mesela burada dört sebep saymışsın o sebeplerden hiç biri de olmayabilir küsme sebebi direkt sor öğren böyle acabalarla olmaz çok saçma

Ben eski konularını hatırladığım için senin o kadar da hatalı olduğunu düşünmüyorum. Zaten bu kadar şikayetçiyse arkadaşın başka odaya geçebilir. Ben yerinde olsam asla salonu kişisel odasına dönüştürmesine izin vermezdim en başta.

Bakın biri ile yaşam alanı paylaşıyorsanız ve aşağıda yazdıklarınızın farkındaysanız, lütfen düzeltin.
Şu yazılanlar saygısızlık çünkü.
Biri yapması gerekeni yapmayı başkasına yük olmaktan çekinmiyorsa,
Annesine oda arkadaşının dedikodusunu yapıyorsa (üstelik duyma ihtimali varken)
Odanın düzenini bozacak şekilde dağınık yada pisse,
Tüm bunların yanında bir de dengesi hareketleri varsa, yanındaki arkadaşına sabır dilenir.
Arkadaşınızın gönlünü almak için değil, iyi ve saygılı bir insan olmak için davranışlarınıza dikkat edin.

Ya bir sorumluluğumu atladım ve bunu alışkanlık haline getirdim
Ya annemle konuşurken konuşmalarımızı duydu veya buraya üye oldu konuları okudu
Ya ben fazla titiz degilim o yuzden küstü ve her şeyi ayirdi
Ya da ben ona fark etmeden fazla sinirli veya alıngan davrandım
Bunları yaptığım için değil ama kusulebilecek geçerli sebepler bunlar. Değil mı? Ortak alana girmiyorum giremiyorum bile çünkü hep ders çalışıyor ve orada olmama izin vermiyor. Şöyle diyeyim ben bir şey yaptıktan sonra bulaşık yıkıyorum ve hemen kuruluyorum veya hemen temizliyorum her yeri. Ama mesela gün bitiyor hala onun bulaşıkları orada duruyor. (Kimse kimseninkini yıkamaz) Bir kere unuttum diye benden kötüsü olmadı.
O gerçekten aşırı titiz ama ben onun kadar aşırı titiz olmadım. Sürekli temizlik duzeeen modunda gezmiyorum. Zaten aslında odalarımız ayrı, kendi odam da gerçekten çok dağınık değil hem bu taraf sadece benim alanım. Ayrıca anneme sormak zorundayım bu durumlarda ne yapmam gerektiğini çünkü hayatımda 40 kere yurtta kalmadım ve kendimi her konuda suçlama eğilimim var mesela arkadaşım akşam yemek yememe kızdığı taktirde e tabi sen suçlusun gerekirse ac kalacaksın moduna giriyorum. Bu gerçekten böyle mı öğrenmek zorundayım.
Son konuda da karşımdaki insan bir görevimi düzenli yaptığım halde uyarırken o görevi hiç yapmıyormuşum gibi davranıp yaptıklarımı gormezse evet moralim bozuluyor. Örneğin bir kere unuttugum bir seyde "X lütfen şunu şöyle yap" denmesi yerine "X unuttun herhalde ama bir daha lütfen unutma" denmesini tercih ediyorum daha insanca geliyor. O hata yaptığı zaman aynen ikinci cümledeki gibi uyarmama rağmen insanlık hali diyip çıkıyor işin icinden. Neden benden beklediği anlayışı ben de göremiyorum peki?
Çok basit bir konuda uyarı aldığımda (ki toplasanız elin parmağını geçmez gerçekten dikkat ederim) özür diliyorum o gittikten sonra saatlerce kendimi yiyorum ben bu hatayı nasıl yapabildim gibisinden "Haa tamam unutmusum ya tabi x oldu sonra y oldu unuttum herhalde" moduna giriyorum bazen.
Onun dışında alınganlık nasıl oluyor bilmiyorum

Ben eski konularını hatırladığım için senin o kadar da hatalı olduğunu düşünmüyorum. Zaten bu kadar şikayetçiyse arkadaşın başka odaya geçebilir. Ben yerinde olsam asla salonu kişisel odasına dönüştürmesine izin vermezdim en başta.
Zaten bir sonraki adimda odadan cikacak bence

Ben geldiği zaman annesiyle anlaşamamıştım pek. Acaba bunu da mı sorun yapti.
Ilk zamanlarda salonda arada otururdum o tv izlerken ama akşam saatleri askerden arandığım için fazla oturmazdım orada acaba bu mu rahatsız etti.
Ne olursa olsun açıklama yapmadan küsmek biraz aşırı geliyor bana

Kızlar selam akşam akşam bdv yi işgal ediyorum yine.
Fikirlerinize ihtiyacım var.
Oda arkadaşımla neredeyse iki aydır hiç konuşmuyoruz. Yani mesela selam veririm bazen alır bazen almaz. Ben herhalde bana alisamadi e ortak noktamız da yok diye düşünüp kendimi avuturken dün bizde kalan teyzem fark etti ve bana dedi ki "sana kızmış baksana benimle normal konuşuyor sana sert"
Evet gerçekten oyle.
Dün akşam yurda geldim bir de ne göreyim kaldığı salona yeni gardrop istemiş :KK43:
Bugün dedi ki ders çalışacağım içeri geç ben de dedim ki e tv kapalı ses yapmam ki burada. Biri varken yapamıyorum dedi ben de "ha bu arada kafama takildi ben seni üzecek bir şey mi yaptım acaba" dedim. Bunu sonra konuşalım dedi dersine başladı. Yaklaşık bir saat önce de bütün gardrobu bosaltti.
Yani şimdi tamam demek ki çok büyük bir hata yapmışım ve neler olabileceğine dair fikirlerim de var, ama dünyadaki en büyük hatayı bile yapsam bu kuslugun sebebini bilmeye hakkım yok mu sizce ?

tabiki hakkınız var , en uyuz olduğum tip . konuşmak yerine trıp atıp , surat asmayı tercih edenler. çok merak ediyorum acaba bu şekilde mutlu oluyorlar mı ? yav benim aynı evde küs kalma gibi saçma birşeye tahammülüm yok açıkçası . ne gerek var ? otur konuş düzelmezse yoluna bakarsın

Biliyor musunuz arkadaşı geldi iki saat önce. Ben cikayim calis sen dedi benim oda arkadaşım da ben rahatsız olursam söylerim sana dedi. Ayni kisi de dun salonda oturmama izin vermedi biri varken calisamiyormus.
Adalet ??????

Kızlar selam akşam akşam bdv yi işgal ediyorum yine.
Fikirlerinize ihtiyacım var.
Oda arkadaşımla neredeyse iki aydır hiç konuşmuyoruz. Yani mesela selam veririm bazen alır bazen almaz. Ben herhalde bana alisamadi e ortak noktamız da yok diye düşünüp kendimi avuturken dün bizde kalan teyzem fark etti ve bana dedi ki "sana kızmış baksana benimle normal konuşuyor sana sert"
Evet gerçekten oyle.
Dün akşam yurda geldim bir de ne göreyim kaldığı salona yeni gardrop istemiş :KK43:
Bugün dedi ki ders çalışacağım içeri geç ben de dedim ki e tv kapalı ses yapmam ki burada. Biri varken yapamıyorum dedi ben de "ha bu arada kafama takildi ben seni üzecek bir şey mi yaptım acaba" dedim. Bunu sonra konuşalım dedi dersine başladı. Yaklaşık bir saat önce de bütün gardrobu bosaltti.
Yani şimdi tamam demek ki çok büyük bir hata yapmışım ve neler olabileceğine dair fikirlerim de var, ama dünyadaki en büyük hatayı bile yapsam bu kuslugun sebebini bilmeye hakkım yok mu sizce ?
Aman kuserse kussun biz 9 ay konuşmadık oda arkadaşımla.takma kafana inan çoğu arkadaşınla ilerde görüşmeyeceksin acı ama gerçek.

Aman kuserse kussun biz 9 ay konuşmadık oda arkadaşımla.takma kafana inan çoğu arkadaşınla ilerde görüşmeyeceksin acı ama gerçek.
Evet ama diğer yorumları da okuyun bence hele de son yorum. Tamam alışkanlık gereği kendi odamda takilmayi seviyorum TR deyken de kimse karismazdi bu konuda. belki de buna kırıldı ama hos değil sonuçta. Ben onun normalde ayıp sayılacak hareketlerine laf etmedim ama bu gercekten kalbimi kirdi

Biliyor musunuz arkadaşı geldi iki saat önce. Ben cikayim calis sen dedi benim oda arkadaşım da ben rahatsız olursam söylerim sana dedi. Ayni kisi de dun salonda oturmama izin vermedi biri varken calisamiyormus.
Adalet ??????
Tamam haklıdır küsmüştür falan ama ortak alanı işgal etme hakkına sahip değil, gidip odasında çalışsın bir zahmet hem yalnız da kalmış olur.

Ortak alanda vakit geçirmek sizin de hakkınız adı üstünde ortak alan.

Tamam haklıdır küsmüştür falan ama ortak alanı işgal etme hakkına sahip değil, gidip odasında çalışsın bir zahmet hem yalnız da kalmış olur.

Ortak alanda vakit geçirmek sizin de hakkınız adı üstünde ortak alan.
Evet ama kendisi salonda kalıyor işte. Eski konulara bakarsanız anlarsınız

Ya kuserse kussun ne kaprisli oda arkadasin var. Neden bu kadar kafaya takiyorsun ki ? O yokmus gibi yasa sende. Konusmazsa sen de konusma. Sonucta bolumun farkli degil mi ? Tek arkadasin da bu kiz degil ?
Bence seneye de oda arkadasini degistirmeye bak cunku bu kizla hic uyusmuyorsun ve cok kafana takiyorsun.

Ya kuserse kussun ne kaprisli oda arkadasin var. Neden bu kadar kafaya takiyorsun ki ? O yokmus gibi yasa sende. Konusmazsa sen de konusma. Sonucta bolumun farkli degil mi ? Tek arkadasin da bu kiz degil ?
Bence seneye de oda arkadasini degistirmeye bak cunku bu kizla hic uyusmuyorsun ve cok kafana takiyorsun.
Evet ama maalesef 4 ay bir arada olacağız :( nefret ediyorum küs olmaktan.
Galiba artık vücut da takıntıların sonucunu vermeye başladı :( ağzımda aft çıktı kaç gündür geçmiyor. Kötü beslenmeden olduğuna inanmak istiyorum :(

Back
X