Küsme Huyum...

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
123
47
Merhaba Hanımlar,
Hiç hoşlanmadığım bir huyum var ama ne yapsam kendimi değiştiremiyorum. Çok çabuk küsüyorum eşime. Kendime engel olamıyorum. Küçük bir örnek vermek gerekirse dün eltim vücudundaki kızarıklıklar için sağlık ocağına doktora gitmiş. Uzman doktora gitmemesi memleket meselesine dönüştü. Eşim bana söylüyor ara uzman doktora git diye konuş şeklinde. Halbuki ben de 1 ay önce bir rahatsızlığım için sağlık ocağına gittim ama eşim de dahil kimse mutlaka uzmana git demedi. Eltimi aradım doktor konusunda ama sonrasında da eşime küstüm. Dünden beri konuşmuyorum. İçimden de gelmiyor.
Sizce bu kötü huyumdan kurtulmak için nasıl bir yol izlemeliyim?

Küsmek pasif agresif bir tepkidir. Siz küsmek yerine karşınızdakine neden kırıldığınızı söyleyin. O kırgınlık dışa vurulunca küsme ihtiyacı ortadan kalkar.

Ne zaman konuşmaya çalışsam boğazım düğümleniyor gözlerim doluyor. Bir türlü kendimi ifade edemiyorum.

''Bana uzman doktora git demedin ama eltime dedin,'' derken boğazınız düğümlenecek, ağlayacak mısınız?
Ben erkek olsam dayanamazdım böyle bir huya, bence bu davranışınız çok yanlış değiştirmelisiniz.

Eşin neden küstüğünü biliyor mu bari? Yoksa dağın haberi yok muhabbetine döner.
Adam seni bir süre sonra ciddiye almamaya başlar.

Ne zaman konuşmaya çalışsam boğazım düğümleniyor gözlerim doluyor. Bir türlü kendimi ifade edemiyorum.

Aynı bensin... Ben de o kadar minik şeyleri büyütürdüm ki.. Eşime de demezdim.. Kendi halime ağlardım.. O "ne oldu" dediği an gözlerim dolardı... Özellikle evliliğimin şu son bir kaç ayına kadar bu böyle oldu. (2 senelik evliyim) Ama artık aşıyorum yavaş yavaş.. Çünkü eşim asla kin tutan biri değil.. Çok büyük bir sebep olmadığı takdirde tartışsak da en geç sabaha unutur hiçbişi olmamış gibi davranır bu başta aşırı sinirimi bozardı ama baktım en doğrusunu yapıyor.. Gurur kırıcı güçlü sebepler olmadıkça gerçekten neden güzel vaktini küs geçiresin ki... Düşün ki o minnacık sebep için ayrılmayacaksın... E bunun için de hem eşini hem kendini üzmeye değer mi? Eninde sonunda barışıyorsun barışana kadar geçen o kötü zamanı nasıl telafi edebileceksin? Yani demem o ki her şeye de heee deme ama ufak şeyleri de büyütme.. Yine küs ama anlık olsun.. Konuş eşinle bak buna kırıldım de.. Espiriyle tatlıya bağlayın olsun bitsin.. Ben artık öyle yapıyorum... İnan hafifledim... Daha huzurluyum... Ben de şımarık bi çocuk gibi davranıyordum inan ki evde huzur yoktu artık ama şükür aşıyorum

Ben de memnun değilim ama nasıl kurtulacağım bu huyumdan bilmiyorum.

O anlarda kafanızı dağıtmaya çalışsanız. Hani belki başka meşgaleler sizi biraz uzak tutar.
Yoksa zamanla eşiniz falan buna dayanamaz. Bakın kendinizde dayanamıyorsunuz artık

Sizin rahatsızlığınız daha klasik bişey olmasın? Grip, mide üşütmesi falan gibi.

Ama ciltte bir değişim insanı endişelendirebiliyor. Kötü bir hastalığın belirtisi olabilir. Allah korusun.

Çocuk gibi küsüp köşenize çekilmek yerine, şirin bir sitem yapsaydınız keşke... Şimdi eşin neye bozulduğunu bile anlamamıştır. Kendini soyutlamanın kime faydası var?

Bende küserim de senin ki çok gereksizmiş cidden
Aman bana ne deyip aramasaydın madem
Hem arayıp hem küsüyorsun, ilahi

Neden uzman dr git diyorsunuz tek tek arayarak ayrıca sağlık ocağındaki aile hekimleri gerekli gördükleri hastaları kendileri gönderiyorlar zaten uzman dr.a hastaneye ...
Derdinizi anlatıp küsüyorsanız bir şey diyemem ama nedenini söylemeden küsüyorsanız .

Son düzenleme:

Derdimi anlatıp küsüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…