kuşum doymak bilmiyor !

esmerim34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
391
16
28
İstanbul
merhaba hanımlar başlıktanda anlaşılcagı gıbı bir kuşum var erkek ve bize 8 ay önce geldi geldiğinden beri çok aktif cok hareketli bi kuştu.. bizde ihmal etmemeye calısıyoduk ancak son 1 aydır yeme düzeni değişti. balıklar gıbı doyma iç gudusu yok sankı yemi bıtene kadar yıyor çok irileşti :50: hani önunuzde cekırdek olurda bırakamazsınız ya onun gıbı yıyor kursak denilen bölgesi pinpon topu buyuklugune yaklaştı artık çatlıcak yemekten.. ilgilenmek istediğimizde ya başını cevırıyor sırtına koyuyor ( uyur pozisyonda) yada tamamen dönuyor boş duvara bakıyor.. artık bukadar cok yemesini pskolojık etkenlere bağladık (kanadının bir tüğü kopmustu ucamıyordu)) yiyerek intihar etmeye calısıyor dıye bıle dusundum ama pskolojık belırtılerın hıcbırı yok kuşumda.. aktif yani.. yine de daha fazla ılgılenebılmemız ıcın dün uyudugumuz odaya aldık, ınternette diyet yaptırmamız gerektıgı yazıyor, yem bloklarını cıkardık akşamları yarım saat kadar takıp yıne cıkarıcaz sabahları ise kucuk elma dılımı ve mandalına verıyoruz yediği kadar artık.. neden boyle yapıyor bilen varmı hiç karsılastınız mı??? :26::26:

4 tane muhabbet kuşum var ben yemliklerini haftada 2 kere dolduyorum.
Kuşlarımı 3 gün kafeste tutuyorum çıkarmıyorum yem yesinler diye kuşunuz hep kafesteyse sıkıldıkça yem yiyordur..
Yemini içine kum koymayı deneyin hazmını kolaylaştırması için.

4 tane muhabbet kuşum var ben yemliklerini haftada 2 kere dolduyorum.
Kuşlarımı 3 gün kafeste tutuyorum çıkarmıyorum yem yesinler diye kuşunuz hep kafesteyse sıkıldıkça yem yiyordur..
Yemini içine kum koymayı deneyin hazmını kolaylaştırması için.

dışarı cıkarıyoruz ama odanın içinde 1-2 tur atıp girip yıne yemek yıyor.
:26:. hazmı için şu ponza taşına benzeyen seyden verdi pet shop.. magnezyum o sanırım.. :26:acaba suyuna koydugumuz vıtamın mı ıstahını açıyor :44:

dışarı cıkarıyoruz ama odanın içinde 1-2 tur atıp girip yıne yemek yıyor.
:26:. hazmı için şu ponza taşına benzeyen seyden verdi pet shop.. magnezyum o sanırım.. :26:acaba suyuna koydugumuz vıtamın mı ıstahını açıyor :44:

Vitamini ben haftada sadece 2 gün suyla veriyorum daha sonra normal su veriyorum bide yağlı yemlerde kilo yapıyor saka yemi dedikleri bir yem var bazen yemlerin içinde oluyor o çok yağlandırıyor...
Vitaminde iştah açar birde kumlar var yemin içine koyuyorsun,uçuyorsa sorun yok demektir benim anne muhabbet kuşum şunda totosunu kaldıramıyor çok tombik ve çok fazla yumurtladığı için kalsiyum eksikliği var baba muhabbet kuşumda aynı anne muhabbet kuşu gibi uçamıyor ama yavrular fıldır fıldır hiç durmuyorlar.
belkide yaştan kaynaklanıyor olabilir.
8 aylıkmı kuşunuz ?

Son düzenleme:
Vitamini ben haftada sadece 2 gün suyla veriyorum daha sonra normal su veriyorum bide yağlı yemlerde kilo yapıyor saka yemi dedikleri bir yem var bazen yemlerin içinde oluyor o çok yağlandırıyor...
Vitaminde iştah açar birde kumlar var yemin içine koyuyorsun,uçuyorsa sorun yok demektir benim anne muhabbet kuşum şunda totosunu kaldıramıyor çok tombik ve çok fazla yumurtladığı için kalsiyum eksikliği var baba muhabbet kuşumda aynı anne muhabbet kuşu gibi uçamıyor ama yavrular fıldır fıldır hiç durmuyorlar.
belkide yaştan kaynaklanıyor olabilir.
8 aylıkmı kuşunuz ?

hmm vıtamını bız normal suluğuna damlatıyoruz 2 damla :26: süreklı tazeleyın dıyolar ama su bitmesine yakın değiştiriyoruz ordada kabahatlıyız yani :26: yem için hep aynı markaya alıştırmayın dediler paket bıtınce baska marka alıyoruz yeni yemdemı oldukı acaba.. ay ne zormus ya evlat gıbıler valla pskolojılerı ayrı yemelerı ıçmelerı ayrı.. :9: yavru değil suan bıze gelelı 8 ay oldu ama çokda küçük değildi geldiğinde. zaten petshopda 2 ay kadar kalmış 6 ay kadarda baska bırı bakmış.. yaşını bılmıyoruz ama tombiş olmadan once anlattıgınız yavrular gıbı çok enerjıktı hıc yerınde durmuyodu kafesın ıcınde bıle fıkır fıkır :9: şimdi koca totoyu kaldıramıyor, uyudugu cubukta bıle dengesinı kaybeder gıbı oluyo :9: şişko totolu oğluşum benım, buyumuste dıyet yaparmış :9:

Hahah yerim onu ben yaa..:9:
Tombik kuş.. :9:
Bi an hayal ettim de çok tatlı geldi gözüme. :9:

sorma ablası cok tatlı bızım boncukumuz.. boncuk gıbı kara kara gözleri masmavi tüğleri var cok yakışıklı... ama tombik işte :9::9:
birde yemini alıyoruz dıye bı trıplere gırıyokı sorma :9: koca govdeyı cevırmeye üşenıyor da kafayı cevırıyor :9:

sorma ablası cok tatlı bızım boncukumuz.. boncuk gıbı kara kara gözleri masmavi tüğleri var cok yakışıklı... ama tombik işte :9::9:
birde yemini alıyoruz dıye bı trıplere gırıyokı sorma :9: koca govdeyı cevırmeye üşenıyor da kafayı cevırıyor :9:

:9::9::9:
Onun o kafasını öperim benn...:54:
Kuş'ummmm yaaa. :D :D
Benim kuzenimin kuşuyla hemen hemen aynı yaştalar.
Onun adı da Boncuk.
Bizim Boncuğumuz da çok hareketlilikten ne yapacağını şaşırıyor.
Bi ara barfiks çekiyordu da çok gülüyorduk.
:9::9:

Bi resmini cekemezmisin merakli ben yine merak ettim :)
kusun obez olabilir mi diye dusundum hayvanlarda varmi bilmem ama :1:

Back
X