Kuzen sorunu !

tr_lelli

Elbet bir gün çiçek açar umutlar 🌸
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
45.257
115.523
1.123
Merhabalar.

Benim derdim kuzenim bulundugum semte gelin gelecek.

Bu aralar surekli gelip gidiyo esya,kurulum vs duzenleme icin
Her geldiginde de cat kapi gelip biz acız diyo

Nisanlısıyla beraber bir de.

Ben annemle aynı binada oturuyorum.
Ve bina aile binamız bizim.
Ve 30senelik falan malum biraz eski bi yapı
Kuzenin tasınacıgı bina yeni sıfır ama bodrum kat.
Bana her geldiginde nisanlısıda dahil sürekli evimiz çok güzel!,eşyaları x markadan aldık!,özel getirttik!, x semtten geldi!, yalıtım super !, vs vs bi suru bisi anlatıp duruyolar.
Ve bunu bende yapıyolar
Nisanlısının yengesi arkadasım onun evi falan sıfır bina yeni tasindi hic onda öyle muhabbetler yapmıyolarmıs
Bu benim zoruma gidiyo ama söyleyemiyorum.

Ayrıca kimsenin biseyinde gözüm yok benim evim, esyam vs bunun icin anlatıyolarsa yani begenmiyolarsa niye bana geliyolar?

Şuan ikiside çalısmıyo bir de işsizler.

Bir de çat kapı gelmeleri artık beni sıkıyo.

Ben o an müsaitmiyim?
Evim dağınık mı?
İşim var mı? Hic sormadan geliyolar.
Nasıl bir tutum göstermeliyim.

Not: bu arada bu arkadasım olan nisanlısının yengesini arıyolarmıs genelde o musait olmazsa bana geliyolar ben jokerim yani
Yengesine aramadan gitmiyolar

Bir not daha: kuzenim baska semtte oturuyo ve bayramdan bayrama dahi görüsmüyoruz yani cok bi samimiyet yok.
İşi düsünce geliyo böyle ama artık çok yakınıma taşınıyo
Napim?

Merhabalar.

Bana her geldiginde nisanlısıda dahil sürekli evimiz çok güzel!,eşyaları x markadan aldık!,özel getirttik!, x semtten geldi!, yalıtım super !, vs vs bi suru bisi anlatıp duruyolar.
Ve bunu bende yapıyolar
Nisanlısının yengesi arkadasım onun evi falan sıfır bina yeni tasindi hic onda öyle muhabbetler yapmıyolarmıs

Ben o an müsaitmiyim?
Evim dağınık mı?

Not: bu arada bu arkadasım olan nisanlısının yengesini arıyolarmıs genelde o musait olmazsa bana geliyolar ben jokerim yani

Bir not daha: kuzenim baska semtte oturuyo ve bayramdan bayrama dahi görüsmüyoruz yani cok bi samimiyet yok.
Napim?
Bazı insanlar böyledir ayranları yoktur içmeye ama kendilerini öve öve bitiremezler

övünmeleri mesele değil de çatkapı gelmeleri can sıkıymış

Bir dahaki geldiklerinde canım gelmeden haberleşelim tamda çıkacaktım falan deyin.
Açız diye geldiklerinde bunu huy edindilerse kendinizi yıpratmayın çıkarın kahvaltılık yesinler.
Evlerini övme olayı da yeni evlenecekleri için içlerinde heyecan vardır yada görgüsüzlerdir bilemicem ama pek takılmayın bu konuya.
Sadece gelmeden önce haber vermelerini söyleyin böylece müsait değilim dersiniz mesafenizi korursunuz.
Kim sever ki çat kapı gelen misafiri. Ve bunu alışkanlık haline getirmiş olanı.

İssizken kalkip da evleneceklerine karinlarini doyursunlar,parasizlikta markalar esyalar vs havalarda ucusur zaten,gorgusuzluk dizboyu, aferin evlensinler bu sekilde de acliktan nefesleri koksun sonra kaynana kaynata gorumce dertleri olsun parasizliktan varosluktan bunlara sarsinlar,merak etme sana gelecek vakitleri bile olmayacak bunlar daha iyi gunleri

Eşyalara o kadar para vereceğinize biraz para ayırıp lokantaya gidin yok paranız yoksa neyse ben vereyim diyin..
Benim esim bi turizm sirketinde mudur bide benden rica edip is istediler
Ben guvenemedim cocuk pek iste durmuyomus gecistirdim.
Birde benim durumum kötü degil maddi.anlamda aile binamiz eski yapı naaptirirsan yaptir eski iste sıfır binalarla kıyaslanırmı
Ben bunları hep yasarsam cok bunalırım sanirim
Kapiyimı acmasam napsam belki anlarlar bi kac defa olunca

artık aramadan gelmemeleri gerektiğini uygun bir dille söyle, anlamazsa, geldiklerinde kapıyı açma...

Merhabalar.

Ve bunu bende yapıyolar

Ayrıca kimsenin biseyinde gözüm yok benim evim, esyam vs bunun icin anlatıyolarsa yani begenmiyolarsa niye bana geliyolar?

Ben o an müsaitmiyim?
Evim dağınık mı?

Napim?

her geldiklerinde aa bende çıkacaktım yaaa canım gelmeden keşke haber verseydiniz de ..belki dank eder kafasına o ne öyle ya orası ev yani hiç sevmem çatkapı gelen tipleri misafirim olabilir çıkacak olurum veya ev hali uygunsuz olurum bunları bilmiyorsa bu şekilde laf vurarak siz bilinçlendirebilirsiniz kendilerini.....

Cok can sikici bir durum. Haklisiniz sinir olmakta hem sizin evinize geliyorlar hemde kendilerin ove ove bitiremiyorlar. Emin olnun eziklik psikolojisi.

Mesafe koyun araya benden tam cikiyordum diyin. Arkadasima sozum var diyin. Eve gelen misafire her zaman hurmet edilir tamam ama bunlar abartmis.

Bir dahaki geldiklerinde canım gelmeden haberleşelim tamda çıkacaktım falan deyin.
Açız diye geldiklerinde bunu huy edindilerse kendinizi yıpratmayın çıkarın kahvaltılık yesinler.
Evlerini övme olayı da yeni evlenecekleri için içlerinde heyecan vardır yada görgüsüzlerdir bilemicem ama pek takılmayın bu konuya.
Sadece gelmeden önce haber vermelerini söyleyin böylece müsait değilim dersiniz mesafenizi korursunuz.
Kim sever ki çat kapı gelen misafiri. Ve bunu alışkanlık haline getirmiş olanı.
Heycanlilar mutlaka insallahda cok.mutlu olurlar Allah kimseye muhtac etmez
Neticede annesi halam.
Ama sadece bende övüyolar yengesinde falan hic bahsetmiyolarmıs o sadece üzdü beni
Napim ben buyum
Evim bu esyam bu bukadarım.

Haklısın canım ama insanları anlamak cok zor insan istiyoki karşısındakide biraz kendi kapasitesinde olsun ama yok işte ne cektik bee

Cok can sikici bir durum. Haklisiniz sinir olmakta hem sizin evinize geliyorlar hemde kendilerin ove ove bitiremiyorlar. Emin olnun eziklik psikolojisi.

Mesafe koyun araya benden tam cikiyordum diyin. Arkadasima sozum var diyin. Eve gelen misafire her zaman hurmet edilir tamam ama bunlar abartmis.
Kurslara falan gidiyorum desem diye dusundum.
Calısmıyorum cunku oglum var okula gidiyo.
Ben kendi yagimda kavruluyorum.
Sukurler olsun
Kimseyede pek gidip gelmem kendi basina bi insanim
Onlar oyle anlattikca bisi diyemedim.
Dinledim
Dun bile gelmisler ben evde yoktum anneme cikmislar yemek yiyip gitmisler

Açmayin kapiyi yapamazsan da o günlerde evde durmamaya calış
Gerçi yani işsizlermis ya acidimda bi yandan gelsinler ne olacak cnm idare et biraz övünsunler ya o acziyet belli etmeme çirpinislari

Heycanlilar mutlaka insallahda cok.mutlu olurlar Allah kimseye muhtac etmez
Neticede annesi halam.
Ama sadece bende övüyolar yengesinde falan hic bahsetmiyolarmıs o sadece üzdü beni
Napim ben buyum
Evim bu esyam bu bukadarım.

Böyle sürekli övünen insanlara benim de tahammülüm yok hakkaten.
Laf soksanız mesele büyür diğer aile büyüklerine de yansır hiç gerek yok açmayın kapınızı olsun bitsin.
Hani zaten gelirken en azından ekmek vs alıp abla acıktık bi çay koyalım dese muhabbeti iyi olsa bu kadar dert edinmezdin gibi geliyor.
Her konuda rahatsız etmişler sende konuşarak anlatamayacağın için kapıyı açma duştaydım duymadım dersin gerekirse.

Valla senin yerinde olsam acmam kapıyı
Suan benimde tek aklıma gelen care bu
Ama buraya tasınınca ararsa yalan soylemeyi beceremem unuturum ben pot falan kırarsam diye korkuyorum
Ya tasınınca sabah kahvaltıya aksam yemege hep gelirlerse ben napıcam
Cocugumun okulu var ödevleri,dersleri
Calısmazsa evde olcak ve kendi tarafindan bi annem bi ben varim tanidigi
Nisanlisinin da yengeleri var ama gidermi ozaman bilmem ki

Böyle sürekli övünen insanlara benim de tahammülüm yok hakkaten.
Laf soksanız mesele büyür diğer aile büyüklerine de yansır hiç gerek yok açmayın kapınızı olsun bitsin.
Hani zaten gelirken en azından ekmek vs alıp abla acıktık bi çay koyalım dese muhabbeti iyi olsa bu kadar dert edinmezdin gibi geliyor.
Her konuda rahatsız etmişler sende konuşarak anlatamayacağın için kapıyı açma duştaydım duymadım dersin gerekirse.
3hafta oldu olmadı
Sabah misafirim vardı kahvaltıda bunların koltukları gelmis baslarında durmaya gelmisler koltuklar bilmem hangi semtten geliyomus gelene kadar bana geldiler
Yine cat kapı ve misafirim vardi bizde cay iciyoduk
2arkasımla
Nisanlisiyla geldi abla sana caya geldik dedi
Onlarada servis actım cay koydum 1saat oturdular
Sofradan kalkıp gittiler
Yani yediler ictiler gittiler.
Annemede gelince aynı

Sanırım bulmuşlar sizleri oh bir sabah orada bir akşam orada yeriz geçiniriz diye düşünüyorlar iş olmadan evlenmeye çalışmakta neyin nesi başka açıklaması yok :KK12:Her akşam bir yerde yerlerse yemek masraflarından yırtarız diye düşünüyorlar dışarıda bir yemeğe verilecek paraları yoksa aldıkları eşyalarla hava atmak sadece görgüsüzlük:KK53:Bende yeni evliyim ama ilk eşya alırkende şimdi evimize geldiklerinde de sormadan ne aldığımız markayı ne fiyatını söylerim ay evimiz çok güzel kelimesi kadar itici bir şey olabilir mi ya beğenseler de çok şükür ufak tefek bize yetiyor der geçerim göz değer nazar gelir diye korkarım güzel olan bir şey zaten övülmez herkes görür bilir yani onlar bilerek göze sokmaktır:KK14:

Size gelmeye çalıştıklarında canım müsait değilim arkadaşıma gideceğim misafirim gelecek falan de geçiştir hatta üstüne basa basa haber vermeden gelmeyin anlık durumlarım olabiliyor diye söyleyin baktınız anlamıyor var öyle insanlar açmayın kapıyı:KK48:

Back
X