• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuzenim İçin Çok Üzülüyorum

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
İyi akşamlar bu konuyu açmak için düşündüm.Ama artık birinden akıl almam gerek.Zira uzun zamandır bu konu kafamı kurcalıyor.Benim 15 yaşında bir kız kuzenim var.Aramız çok iyidir normalde.Fakat yaklaşık son bir yıldır değişiklikler var kendisinde.Şöyle ki,kendisinin eşcinsel olduğunu iddia ediyor.Lütfen konum başka yerlere çekilmesin.Gerçekten eşcinsel olan bir insan olsaydı,bu konuyu açmazdım bile.Eşcinsellere de sonsuz saygım var.Fakat sorun şu ki kuzenim eşcinsel değil.Nereden biliyorsun diyeceksiniz,şöyle açıklayayım.Kendisi herkesten kolay etkilenebilen bir kızdır.Bir sene önce birkaç kişiyle tanıştı.Tanıştığı kişiler de aile baskısı ile eşcinsel olduklarını iddia eden gençler.Onlardan çok etkilendi kuzenim.Daha önce hiç böyle belirtileri olmayan kız birdenbire değişiverdi bu arkadaş grubundan sonra.Değişik ortamlara girip çıkmaya başladı.Elinde sürekli eşcinsellik ile ilgili kitaplar bulundurmaya başladı.Arkadaşlarımdan hediye,diyordu sorunca.Ben bir hevestir elbet geçer diye bekledim ama artık bir yıl oldu.İnanın üzülüyorum.Gerçekten öyle olsa hiç sorun değil.Ama belli ki birileri dolduruyor ve yazık ediyor gençliğine.Sürekli herkese eşcinsellerin intiharlarını anlatıyor.Ben de çok korkuyorum ya kendine bir şey yaparsa diye.Bu yüzden bu konuları bana açtığında hassas davranıyorum.Bir keresinde ona şöyle dedim:Canım eşcinsel olmak elbette kötü bir şey değil ama sen öyle değilsin ki,dedim.Bana çok kızdı ve sen de bizi öldürmek isteyenlerdensin değil mi? dedi.O günden beri zaten hiçbir şey söylemiyorum çünkü benim de kalbim kırılıyor.Ergenlikte böyle hissedip sonra gerçekte öyle olmadığını anlayan bir sürü insan var diyorum,itiraz ediyor.Bütün özel eşyalarını bu tarz şeylerle donatmış.Kaç tane kız arkadaşı olmuş el ele tutuşup gezmişler.Anlatıyor sürekli.Çok üzülüyorum banane deyip kestirip atamıyorum.Sizce ne yapmalıyım?

Valla ne desem bilemedim.... eğer değilse ve bu şekilde hareket ediyorsa dikkat cekmeye calisiyor belki ....bi psikolog yardım edebilir ...eğer öyleyse de bi psikolog yardimci olabilir ve cidden cinsel eğilimi kendi cinsiyle alakali ise saygı duyulmalı ve zamana bırakmalı kendi hayatı.

Böyle bi moda başladı evet ben de görüyorum ama konuşmak pek ise yaramayacaktır. Gözünüz üstünde olsun hep ergen kalmayacak netice de zaman içerisinde kendini daha iyi tanır. İmkanı varsa semt ve okul degistirsinler tabi bu durumdan olduğunu hissettirmeden babasının işinden dolayı gibi bi bahane sunulabilir. Psikoloğa götürmek yada sen aslında öyle degilsin demek ters teper diye düşünüyorum.

Ailesi ozellikle de annesi ile paylasin.Gozlemlesinler surekli.Asla ustune gitmesin kimse.bu yaşlarda ozentilik te yapiyor olabilir gercekten oylede hissedebilir.
Bence zamana birakmakta fayda var.
Annesi yani halamla aramız çok da yakın değil.Babasına zaten hiç söylenmez,sert bir insan:(

Valla ne desem bilemedim.... eğer değilse ve bu şekilde hareket ediyorsa dikkat cekmeye calisiyor belki ....bi psikolog yardım edebilir ...eğer öyleyse de bi psikolog yardimci olabilir ve cidden cinsel eğilimi kendi cinsiyle alakali ise saygı duyulmalı ve zamana bırakmalı kendi hayatı.
Öyle olsa zaten saygı duyarız.Ama eminim ben,özentilik bu.Psikoloğa çok gitti daha önce ama başka konularla ilgili.Şimdi desek kabul etmez asla.Travmatik bir dönemden geçti ondan diye düşünüyorum ben.

Naparsa yapsin yahu anlatmakta biyere kadar dinlicek gibi gorunmuyor. Sen ustune dusup konusnaya calistikca kendini birsey sancak. 15 yasinda klasik biyere ait olmak istemek, biseyleri savunmaya calismak, kimsenin seni anlamamasi olaylari.
Bu baska bir konuda da kendini gosterebilirdi ama arkadas ortamindan dolayi escinsellik olmuş. Simdi kendi aralarinda dışlanmislar olarak takiliyorlardir bu hosuna gidiyordur. Büyüyünce gecer bence. Ama pisman olabilir

Cinsel eğiliminin ne olduğunu dışarıdan bakarak anlayamazsınız.. belki de gerçekten kendini eşcinsel olarak hissettiği için bu şekilde davranıyor ve konuşuyordur.. sizin de dediğiniz gibi cinsel kimliklere saygı duymalıyız ve eğer saygı duyuyorsak birisi ben eşcinselim diyorsa ona sen öyle değilsin ki diyerek yaklaşmamalıyız ki bizden uzaklaşmasın.. bunun yerine onu anladığınızı çok saygı duyduğunuzu ve bu konuyu zamana bırakmasını isteyebilirsiniz.. şuan çok küçük ergenlik döneminde hala ve kendini tanıma aşamasında zıtlaşıp inatlaşırsanız ciddi boyutlarda tehlikeli olabilir... eğer gerçekten eşcinselse zaten hormonları kendi cinslerinden farklı çalıştığı için böyle hissediyor olmalı bunun kontrolü için tıbbi destek almalı...

Evet sık sık konuşurlar.
O zaman siz yakin olmasaniz bile annesine citlatin durumu..ama annesine soylediginizi kuzeniniz ogrenirse cok kizar eminim.O yuzden annesi kendisi birseyler farketmis gibi yapsin.Suclamadan, asagilamadan agzindan laf almaya calissin.
Ama yapamaz diyorsanız sakin soylemeyin bile.Daha kotu olur

O zaman siz yakin olmasaniz bile annesine citlatin durumu..ama annesine soylediginizi kuzeniniz ogrenirse cok kizar eminim.O yuzden annesi kendisi birseyler farketmis gibi yapsin.Suclamadan, asagilamadan agzindan laf almaya calissin.
Ama yapamaz diyorsanız sakin soylemeyin bile.Daha kotu olur
Aslında işin ilginç olan kısmı kuzenim annesine bir iki sefer kendisi üstü kapalı bir şekilde ima etmiş.Halam duymamazlıktan gelmiş.Umursamıyor hiç...

Cinsel eğiliminin ne olduğunu dışarıdan bakarak anlayamazsınız.. belki de gerçekten kendini eşcinsel olarak hissettiği için bu şekilde davranıyor ve konuşuyordur.. sizin de dediğiniz gibi cinsel kimliklere saygı duymalıyız ve eğer saygı duyuyorsak birisi ben eşcinselim diyorsa ona sen öyle değilsin ki diyerek yaklaşmamalıyız ki bizden uzaklaşmasın.. bunun yerine onu anladığınızı çok saygı duyduğunuzu ve bu konuyu zamana bırakmasını isteyebilirsiniz.. şuan çok küçük ergenlik döneminde hala ve kendini tanıma aşamasında zıtlaşıp inatlaşırsanız ciddi boyutlarda tehlikeli olabilir... eğer gerçekten eşcinselse zaten hormonları kendi cinslerinden farklı çalıştığı için böyle hissediyor olmalı bunun kontrolü için tıbbi destek almalı...
Haklısınız elbette ama öyle olmadığına eminim çünkü yapısını tanıyorum herkesten etkilenebilecek bir kız.Nereye çekseniz oraya gider.Üzgünüm ama böyle.Bu durum psikolojisini etkiliyor ve böyle giderse ileride kalıcı iz bırakacak diye öyle korkuyorum ki...

Back
X