Kuzenimin para muhabbetlerinden ve kendini begenmisliginden biktim

Smiile

Guru
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2012
2.183
2.778
333
30
Merhaba kizlar.
Kuzenim ozunde cok iyi bi insan fakat bazi huylari beni kendinden soguttu ve resmen gorusmek bile istemiyorum. Kuzenim oldugu icin silip atamiyorum, bi sekilde tahammul etmeye calisiyorum ama yok, birinden sogudugumda duvarlari ormeye basliyorum.

Bundan birkac sene oncesine kadar, giydigim, taktigim, surdugum, izledigim, sevdigim her seye bi kulp takiyor, asagilayacak bir sey buluyordu. Ama ben sert cikmaya baslayinca, baya azaldi bu durum. Sadece bana yapmiyor, cevresindeki arkadaslarina karsi da boyle. En yakin arkadasini kaybetti bu igneleyici bos laflariyla.. Tanidigimiz tanimadigimiz her kizi elestiriyor. Fakat kendisi en ufak bi elestiriyi kabul etmiyor. En dogru hatta tek dogru kendisiymis, dunya onun etrafinda donuyormus gibi davraniyor.

Bunun yani sira, cok fazla para muhabbeti yapan bi insan. Size bi yemek ismarlar, sonra salaga yattip parasini vermediginizi dusunur. Evde yedirdigi yemegin, icirdigi icecegin, kullandirdigi sicak suyun lafini yapar.

Insan bi iskilleniyor acaba benim arkamdan da bunlarin lafini yapiyor mu diye..

Bu noktada napacagimi bilmiyorum. Acik acik konusmayi dusunsem, asla anlamicak kendi istedigi yonlere cekicek ve kabullenmicek. Kendimi uzak tutmaya calisiyorum, her gun ariyor, acmayinca yaziyor. Ama inanin benim hic yanitlayasim gelmiyor, o kadar sogudum ki:işsiz:

Yani yillarca nasil cektin bu kuzeni boşa gitsin:110:Ben olsam dayanamazdim karsiliginda laflarimla aramiza bi set cekerdim.Hic gorusme demiyorum ama boyle insanlar insanin enerjisini emiyor.

:110:Açmamaya devam edersen anlar Belki.Konuşursan anlamayacak gibi duruyor.Belki birgün onun da karşısına kendisi gibi biri çıkar da ne yaptığını anlar.

Koşarak uzaklaş boyle bi karakterde arkadasim olmuştu hatta daha beteri sabrimin sinirlarini zorlayip benden şiddet gören ilk insan oldu.

Edit:tabi ki de şiddet yanlis keşke yapmasaydim.

Muhabbeti kesmekten başka çare yok gibi, değiştirecek haliniz yok onu sonuçta. Yazmayın, geç dönün, buluşmak isterse bahane bulun, aile ortamında da muhabbet sürdürmeden soğuk konuşun ama saygı çerçevesinde tabii, "Üff sana ne" falan stili değil asla. O da zaten önünde sonunda anlar, iletişiminiz azalır. Benim de kuzeniniz gibi bir arkadaşım vardı, her şeyi eleştiren falan kız enerjimi emiyordu resmen. Böyle kestim iletişimimi, sosyal medyada "like" arkadaşlığı dışında muhabbetim yok, kafam çok rahat.

Kuzenin resmen gorgusuz evde yedirsiini icirdigini lafini eden insan gorgusuuzdur.
Uzak durulasi tip

Kuzenin olduğu için çok engelleyemeyeceğini varsayarsak, birkaç defa yemek ısmarlayıp bir şey yapıp, o kendi yaptıklarının lafını öne sürdüğünde sen de karşılık verebilirsin bence. Çok ayıp aslında ama dinsizin hakkından imansız gelir derler, yaptığını anlar belki bu şekilde. Eleştiri için de üstü kapalı şekilde kuzeninin kendi yaptığı hareketleri benim de şöyle bir arkadaşım var diyerek anlatsan bence anlar artık, en azından yazmayı keser sana.

Bu tarz davranışların sebebi genelde aşağılık kompleksi oluyor. Kendisini yetersiz hissettiği için başkalarını küçük göstermeye çalışıyor ki kendi göze batmasın. Baa kalırsa alın karşınıza, iyisin hoşsun ama çok küçük ve gereksiz şeylerin hesabını yapıyorsun, herkesin bir kötü yanını arıyorsun, unutma ki herkesin senin benim bile büyük küçük kusurlarımız var ama senin bu huyun beni ve etrafındakileri üzüyor neden yapıyorsun bunu deyin. Zannettiğiniz kadar yakınsanız sizle konuşup belki biraz rahatlar.

Back
X