Kuzenin kiralık banka kasası ve takıları

inekobasi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
4.200
14.009
408
İstanbul
Merhabalar 30lu yaşların başında bir kuzenim var. Henüz 2 yıllık evli. Eşiyle arası limoni bu aralar. Henüz resmî girişimde bulunmasa da boşanmayı düşünüyor.Kuzenin bankada kiraladığı bir kasa var. Evlilik sonrası aldığı ve kullandığı altın takıları, kıymetli saatleri, bir de ablasının altın seti kasanın içinde. Kasa eşinin bilgisi dahilinde ama direkt kuzenin üstüne. Kuzenimin merak ettiği olası bir boşanma durumunda evlendikten sonra edindiği birikim ortak eşiyle, peki kasadaki kullandığı takılar da ortak mi yoksa kişisel eşya statüsünde mi olur?

Merhabalar 30lu yaşların başında bir kuzenim var. Henüz 2 yıllık evli. Eşiyle arası limoni bu aralar. Henüz resmî girişimde bulunmasa da boşanmayı düşünüyor.Kuzenin bankada kiraladığı bir kasa var. Evlilik sonrası aldığı ve kullandığı altın takıları, kıymetli saatleri, bir de ablasının altın seti kasanın içinde. Kasa eşinin bilgisi dahilinde ama direkt kuzenin üstüne. Kuzenimin merak ettiği olası bir boşanma durumunda evlendikten sonra edindiği birikim ortak eşiyle, peki kasadaki kullandığı takılar da ortak mi yoksa kişisel eşya statüsünde mi olur?
Takılar kadının, ama nolur nolmaz ortalık bulanmasın seti ya ablasına versin ya da o setin ablasına ait olduğunu belgelesinler.

Takılar kadına kalıyor birçok emsal karar var bununla ilgili ama ben böyle bir durumda ablamın takılarını riske atmaz kasadan çıkarıp ona verirdim.
Düğünde takılanların kadına ait olduğunu biliyor da kuzen bu bilezikleri düğün sonrası aldığı için emin olamadığını söyledi.

Düğün sonrası olduğu için ortak olmuyor mu ?
Ne olur ne olmaz ablasının takısını çıkartıp kasadan versin.
Şundan emin olamamış kişisel eşya statüsüne girer mi o takılar diyor sonuçta saatlerim gibi gözlüklerim gibi onları da takıyorum kullanıyorum ben onları yatırımlık almadım ki diyor. Bu konuda işleyiş nasıl olur bilemedik

Şundan emin olamamış kişisel eşya statüsüne girer mi o takılar diyor sonuçta saatlerim gibi gözlüklerim gibi onları da takıyorum kullanıyorum ben onları yatırımlık almadım ki diyor. Bu konuda işleyiş nasıl olur bilemedik
Bence alsın kadınin takılari dışındaki şeyleri kasadan. Saatti,gözlüktü,ablanın setiydi bunlarda paylaşıma girebilir ileride. Ben aldım vs dese nasıl ispatlanacak ki. Boşanirken kimin ne kadar cirkinleşeceği asla belli olmaz.

Bana kasadaki takıyı kaçırmak hem erkek için hem kadın için kim olursa olsun hiç etik gelmiyor ancak malesef gunumuzde boşanmalar çokça çekişmeli olduğu için iki taraf da birbirine zorluk çıkarmak için ne yazık ki her şeyi yapabiliyor bu konuda.Evlendikten sonra kendi calisip edindiği bir altın söz konusuysa hiç durmasın ama ortaksa bilemiyorum.😑

Bana kasadaki takıyı kaçırmak hem erkek için hem kadın için kim olursa olsun hiç etik gelmiyor ancak malesef gunumuzde boşanmalar çokça çekişmeli olduğu için iki taraf da birbirine zorluk çıkarmak için ne yazık ki her şeyi yapabiliyor bu konuda.Evlendikten sonra kendi calisip edindiği bir altın söz konusuysa hiç durmasın ama ortaksa bilemiyorum.😑
Kızın kendi çalışıp aldığı bilezik künye suyolu fln var..

Kızın kendi çalışıp aldığı bilezik künye suyolu fln var..
Evlendikten sonra mi aldi? Şöyle dusunun evlilikten sonra kredi ile alınan eve bile ev hanimi eş ortak oluyor. Mantık sudur: o evi almak icin birseyler kısıyorlar. Belki ziynetler sayiliyordur bilmiyorum ama mal kacirma dogru degil

Bence bir avukata danışsın. Ablanın takıları için bile kasayı açsa bu aleyhine kullanılabilir mi? Çünkü kasayı her açışın kaydı tutulur.
Evet dava sürecine girmeden seti alacak o yüzden öncesinde gitmesinin abes olduğunu düşünmüyor çünkü ayda bir takı koyup almak için zaten kasaya gidiyordu. Ama iş resmiyete dökülmeden alacak ablasının setini şu an ailesi de bilmiyor kuzenin boşanma düşüncelerini

Evlendikten sonra mi aldi? Şöyle dusunun evlilikten sonra kredi ile alınan eve bile ev hanimi eş ortak oluyor. Mantık sudur: o evi almak icin birseyler kısıyorlar. Belki ziynetler sayiliyordur bilmiyorum ama mal kacirma dogru degil
Avukata sormak en doğrusu olur aslında ama sordu mu bilmiyorum ben burda bilen vardır belki diye sormak istedim hami çeyrek altın fln olsa kafası karışmaz kızın ortaktır der ama kullandığı ziynet eşyaları şahsi olur mu bilemedik

Düğünde takılan takılar kadının ama evlilik süresince edinilen mallar ortak. Boşanma protokolü imzalamaları gerekiyor. Bu durumda karşı tarafın razı geleceğini sanmam.

Emin değilim avukat değilim ama mantıken düğün takıları kadının ,sonradan alınanlar ortak olur. Düşün kadınlar boşanırken düğün fotosu videosu falan sunuyorlar mahkemeye takıları ispatlamak için… yani haklarını korumak için… ama evlilik aonrası satın alınan hee şeyde eşin de hakkı var

Back
X