kv ceyizinden bana düşenler

chamallows

🇹🇷 PARLA... 100 YAŞINDASIN 🇹🇷
Pro Üye
17 Aralık 2015
27.140
49.668
598
merhaba herkese
aslinda bu konuyu neden açtım bilmiyorum sadece beni rahatsiz etti anlatacak soracak kimsem yok icimi buraya dökmek szilerden fikir almak istedim
geçenlerde kaynanamlar bize geldi baska sehirde yasiyorlar gorumcemde gelmis.
gidecekleri gun bana 2 tane posetten milattan kalma 2 3 tane kaynanam tarafindan giyilmis kazak bir tane ne oldugunu anlamadigim muhtemelen sabahlik olan bornoz gibi yine giyilmis birsey birde boyun kismi orulme zahmetinde bulunulmamis bir el ormesi mutfak onlugu cikti bunlar ne diye sordugumda gorumcem annemin ceyizinden sana düşenler dedi bana
bende ben napayim bunlari anlamadim ki dedim sakla kızına verirsin sende dedi sacma bi sekilde gulerek anlam veremedim boyle bir sey neden geldi sizlerinde kaynanalariniz size boyle seyler getiriyormu boyle bir adetmi var amac neydiki acaba

Annem bana kendi çeyizinden hatıra diye vermişti. Kardeşlerimede verdi.
Kayınvalidemden görmedim.
Ben olsan yıkar saklarım.
Ben de çocuklarım için ayırdım.

Annem bana kendi çeyizinden hatıra diye vermişti. Kardeşlerimede verdi.
Kayınvalidemden görmedim.
Ben olsan yıkar saklarım.
Ben de çocuklarım için ayırdım.
yani hatira tamamda koskoca ceyiz insan hatira diye islenmis bir mendil bir dantel bir havlu patik falan getirmezmi giydigi kazaklar yani okadarda sacma sapan seylerki sanki gorumcem icinden secmiste banada bu pespayeler kalmis kim onlardan ne istemis anlamdim

Kislik yazlik ayiklamasi yapip atmaya kiyamadiklarini mi size getirdi acep hatira olarak giyilmis kazak hic duymadim
Ortu el emegi goz nuru isleme ,seccade,ortuler danteller olur genelde hatiralik bizde veya taki gelin saklasin kendi cocuklarinada versin diye veren varda o tarz seyler

Böyle bir adet tabiki hiçbiryerde yok. Çeyizinden kullanılmamış el işi falan olsa ok. Deseydin keşke sen kızısın sana almak yakışır diye
At çöpe gitsin. Hayatta evde tutmam.
attim zaten esim bunlar ne ya dedi getirdiklerini gormemisti ananin ceyizinden bana dusenler mis dedim tovbe tovbe dedi iceri girdi o bile tuhafsadi

Ben olsam ihtiyaç sahibi birine verirdim sanırım

yani hatira tamamda koskoca ceyiz insan hatira diye islenmis bir mendil bir dantel bir havlu patik falan getirmezmi giydigi kazaklar yani okadarda sacma sapan seylerki sanki gorumcem icinden secmiste banada bu pespayeler kalmis kim onlardan ne istemis anlamdim
O konuda haklısınız ama adetlerini bilmek gerek.
İstemiyorsanız atın gitsin.

aynen oyle oldu lohusayken giymis o bornozumsu seyi kazaklar yine oyle giyilmis amaci cozemedim attim bende onlar gittikten sonra

Ben eski tarz şeyleri severim ama kullanılmamışsa eğer:))

Benim kayınvalidem de bana kayınvalidesinden kalan yüzüğü hediye etmişti...

Kılık kıyafet ilk defa duydum sizden:)))

Kislik yazlik ayiklamasi yapip atmaya kiyamadiklarini mi size getirdi acep hatira olarak giyilmis kazak hic duymadim
Ortu el emegi goz nuru isleme ,seccade,ortuler danteller olur genelde hatiralik bizde veya taki gelin saklasin kendi cocuklarinada versin diye veren varda o tarz seyler
evlenirken aile yadigari olarak bir hediye vermislerdi dediginiz gibi dantel falan olsa tuhafsamayacagim mutluda olacagimda giyilmis kazak bornoz ne alaka bilemedim

Ben eski tarz şeyleri severim ama kullanılmamışsa eğer:))

Benim kayınvalidem de bana kayınvalidesinden kalan yüzüğü hediye etmişti...

Kılık kıyafet ilk defa duydum sizden:)))
bizimkilerde evlenirken 3 gobek oteden bir sey vermislerdi onu tuhafsamadim mesela ama bunlar bi garip geldi al eskilerim sende kalsin kokladikca beni hatirla der gibi

Benim annemde hatıra diye vermişti rahmetli.anneannemden de aldım zatrn kaynaanın kazağı size göre değildir heö görümceniz sana düşenler dediğine göre kızına da vermiş abartmaya gerek yok kullanmaya da gerek yok yıka sakla

Back
X