Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kayınvalideme benziyor. Ama bizimkilerin maddi durumu iyi değil. Yeni düdüklü tencerelerden aldık ona, eski iki tanesini atmamış :s evde Çifter Çifter tuzluklar, sittin sene önce hediye gelmiş aksesuarlar var. Bir kere evde temizlik yaparken küflenmiş el kremi gördüm hayret edip attım. Yaşlanınca öyle olmak istemiyorum Allah korusunBir örnek vereyim, tirnak makasi körelmisti, kv bunu götürüp Yaptirsinlar/keskinlestirsinler demisti, Maddi durumları normalsin çok çok üstünde, Ben yeni evlendiğimde Evde normal bardak yoktu, kupa kullanıyorlardı ki hepsi ya kırık , ya kulpu kırık, ya çatlaktı, demiştimki anne yenisini alalalım bunlar ne böyle? Bana cevabı: almaya Ne gerek var zaten kızım getirir.
Kızı getirirdi evet ama o kırıklar yine atılmazdı
Kv paylaşmayı sevmez, yıllarca dolaplarda tıklım tıkış durur eski kıyafetler, çoraplar, çamaşır makineleri v.s yani hiç birşey atılmaz kimseye birşey verilmez.Ben evlenirken yün yorgan yastık istemiyorum dedim kendi anneme. (Bakımı zor uğraşamam)
Gittim ince pamuklu yıkayabileceğim şeyler aldım.
Sonra evime bir geldim gardrobumda bazamın altında yün yorganlar yastıklar dolmuş. Dolapta kıyafet koyacak yer yok. Kv bana sormadan gitmiş 5 tane yün yorgan yaklaşık 10 tane yastık ve bilimum çeyizlik şey getirmiş.
Bende nefret ederim incik boncuktan.
Kız çocuğuna yapar gibi erkek çocuğuna çeyiz yapmış.
Sonra o yorganlara dolabım dayanmadı ve kırıldı.
Asla kullanmayacağım şeyleri taşımak istemediğim için gardrobumun kırılmasını bahane ederek hepsini kv evine götürdüm(evi var saklamaya müsait)
Sonra kendi anneme söylediğimin aynısını söyledim yün yorgan yastık döşek bilmem. Yapamam. Ben kullanmayacağım. Ne istersen yap dedim.
Diyeceğim şu ki kullanmayacaksan aynen bunu söyle. “Ben istemiyorum sen ne istersen yap. İstersen birilerine ver anne. Öyle kenarda durana kadar ihtiyacı olan kullansın” de.
Çok sağolun :) almanyadayım eşyalarım çeyizim hepsi memlekette, kv kendi çeyizine kıyama benimkini kullanır, evler arsalar malı mülkü çok ama kıyıp iki bardak alamaz, şimdiki düşüncesi ise torunu evlendi, oda yurtdışında, izne gidince onlarda kalsınlar ve onlara hazırlık yapıyor yani, bu yıl izne ben onlardan önce gideceğim, ben gidince yapmalıymışım...Üzülmeyin, cidden söylüyorum benim kullanmadığım kullanmayı düşünmediğim yün yorgan ve döşekler var. Verecek yer arıyorum. İstanbul'daysanız size verebilirim.
O zaman turşusunu kursun kendi napıyorsa yapsın bu kadar dert etmeyin yani.Kv paylaşmayı sevmez, yıllarca dolaplarda tıklım tıkış durur eski kıyafetler, çoraplar, çamaşır makineleri v.s yani hiç birşey atılmaz kimseye birşey verilmez.
Ay boşverin zaten kullanmıyorsunuz.merhaba hanımlar, içimi dökmeye geldim,
Ben yurtdışında yaşıyorum, adettendir diye evlenirken hem annem hem kv bana 30 ar kiloluk 3 tane yün döşek yaptılar, ben ne yerinden kaldırabiliyorum nede o döşekleri kabartabiliyorum. Şimdiye kadar kv elini hiç atmamıştı, ben her sene gittiğimde balkonda günlendirirdim, geçen Ağustos yine balkona çıkardık eşimle sonra yerleştirirken kv geldi ve bi güzel azarladı bizi napıyorsunuz diye eşim hiç bişey demedi çünkü koyan oydu bende oğlun ancak bukadar yapabildi dedim, neyse.
Bugün eşim annesini aramış sonra telefonu elime tutuşturdu al annem diye, hal hatırdan sonra annesi bana dediki bende yünleri yukarı çıkarmıştım (Evde inşaat var, komple yenileniyor) inşallah bişey olmaz, ben şaşırdım ama bişey anlamadım, kv benim döşekleri boşaltmış bir çuvala doldurmuş üstkata çıkarmış tozlanmasın diye üzerini örtmüş ve bana laf arasında söylüyor, tabi ben benim olduğunu anlamadım, eşime demiş gelince Nirra yapsın.
Ne bu şimdi? Ben ne düşüneceğimi şaşırdım, kaç saattir iyi tarafından bakmaya çalışıyorum, ama çok bozuldum, bana danışsa veya haber verse böyle bozulmazdım, torunlarına yorgan altlarına yatak yaptıracakmışız benim çocuklarımı düşündüğünü hiç sanmıyorum .
İçim şişdi, Siz söyleyin , ben ne düşüneyim? Ne deyim?
Bu arada kendisinin çeyizinin bir çok parçası duruyor, ben eşyalarımı odama dolabıma koyduğum halde lazım olunca alıp kullanıyor sormadan, ha dünya malı için kırmak incitmek istemiyorum fakat kendisi sivri konuşmayınca anlamaz maalesef, ince düşüncesi yoktur.
Evet maalesefAy boşverin zaten kullanmıyorsunuz.
Yaparsın vs derse anne ben kullanmıyorum onları zaten sen kime ne yapacaksan yap,deyip geçin.
Eşyalarınızı kullanması konusunda birşey diyemeyeceğim onun evinde bıraktığınız için muhtemelen kendine hak görüyor.
İyiki bu konuyu açmışım, çok çok sağolun, kendimi yiyip bitirecektim, ne istiyorsa onu yapsın,Döşekle yünle filan ne uğraşıyorsun canına yazık değil mi? Bırak hic üstüne alınma, çocukların evleneceği zaman yün istiyorsan verirsin parasını yaptırırsın o zamana daha çok var.
Bende yurtdnsndaym ama odam da esyalrmda annemde. Bekrlik odam ve tum ceyizim. Arada temzler ama dip koseyi karstrmaz tabikide. Kv oyle birisi ise bi tatilnzde halledn onlari. El yapmasi yorgan vs benm kvde de yapmis ama ben kullanmam hic de ustume alinmadim. Kendi evinde duruyor. Evime yerlesrken kullanmam diyip almicam zatenmerhaba hanımlar, içimi dökmeye geldim,
Ben yurtdışında yaşıyorum, adettendir diye evlenirken hem annem hem kv bana 30 ar kiloluk 3 tane yün döşek yaptılar, ben ne yerinden kaldırabiliyorum nede o döşekleri kabartabiliyorum. Şimdiye kadar kv elini hiç atmamıştı, ben her sene gittiğimde balkonda günlendirirdim, geçen Ağustos yine balkona çıkardık eşimle sonra yerleştirirken kv geldi ve bi güzel azarladı bizi napıyorsunuz diye eşim hiç bişey demedi çünkü koyan oydu bende oğlun ancak bukadar yapabildi dedim, neyse.
Bugün eşim annesini aramış sonra telefonu elime tutuşturdu al annem diye, hal hatırdan sonra annesi bana dediki bende yünleri yukarı çıkarmıştım (Evde inşaat var, komple yenileniyor) inşallah bişey olmaz, ben şaşırdım ama bişey anlamadım, kv benim döşekleri boşaltmış bir çuvala doldurmuş üstkata çıkarmış tozlanmasın diye üzerini örtmüş ve bana laf arasında söylüyor, tabi ben benim olduğunu anlamadım, eşime demiş gelince Nirra yapsın.
Ne bu şimdi? Ben ne düşüneceğimi şaşırdım, kaç saattir iyi tarafından bakmaya çalışıyorum, ama çok bozuldum, bana danışsa veya haber verse böyle bozulmazdım, torunlarına yorgan altlarına yatak yaptıracakmışız benim çocuklarımı düşündüğünü hiç sanmıyorum .
İçim şişdi, Siz söyleyin , ben ne düşüneyim? Ne deyim?
Bu arada kendisinin çeyizinin bir çok parçası duruyor, ben eşyalarımı odama dolabıma koyduğum halde lazım olunca alıp kullanıyor sormadan, ha dünya malı için kırmak incitmek istemiyorum fakat kendisi sivri konuşmayınca anlamaz maalesef, ince düşüncesi yoktur.