kv ile alt üst oturanlar bakabilir mi lutfennn

elacicegim23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2018
923
1.189
63
31
arkadaslar nerden baslasam bilemiyorum. bende kaynanamla alt ust oturuyorum. buralarda gelenek gibi aslinda ya ev ustune gidiyorlar yada alt ust oturuyorlar genelde.
benim sıkıntım özelikle kaynanamla surekli hasta ve surekli benden is bekliyor bir haftadir hasta bende pek cikamadim cunku iki çocuğum var onun temizliğini yaptim kendi temizligime basladigim icin cikamadim.
kiz kardesleri geldi dün o hasta ne yapsin sunu getir indir sunu yap ona hali yok onun gibi gibi bircok sey soylediler.
ben bu durumu cooook takiyorum bunun yuzunden zaten ilac tedavisi gordum bir defa. ama bu ara tekrar kötüyüm istiyor ki her dakika onun hizmetini goreyim.
hastalik olarak da soguk algınlığı astimi da var bu arada. ama benim dusuncem yanlis düşünüyorsam soyleyin ne olur. yemegi zaten kayinbabam yapiyor bir aksam ben yaptim. o indirip kaldiriyor bulasik felan yani herseyini o yapiyor o ise hic yerinden kalkmiyor sanki ameliyat olmus.
yani insan hic mi kalkamaz hicmi birsey yapamaz sekiz gundur boyle. neresi agrirsa ağrısın surekli yatakta herseyi benden bekliyor kiz kardesleri de ayni sekil ben cok üzülüyorum bu duruma. ama diyorum acaba hakli mi benmi olmuyorum ne yapmalıyım siz. söylesin takmaktan düşünmekten deli olacagim artik.

Böyle alıştıran sizsiniz. Önce sunun farkına varmasi gerekiyor bazı kvlerin gelin hizmetçi demek olmuyor. Evinizin işi , çocuklarınız varmış nasıl yetişecek hersey. Hem pardon da kardeşleri neden karışıyor çok biliyolarsa kendileri yapsın. Taviz verdiğiniz için böyleler kisacasi . Bu saatten sonra yapılacak tek şey bi iki kere terslemek ama bundan da bi sonuç elde etmezsiniz gibi.

Böyle alıştıran sizsiniz. Önce sunun farkına varmasi gerekiyor bazı kvlerin gelin hizmetçi demek olmuyor. Evinizin işi , çocuklarınız varmış nasıl yetişecek hersey. Hem pardon da kardeşleri neden karışıyor çok biliyolarsa kendileri yapsın. Taviz verdiğiniz için böyleler kisacasi . Bu saatten sonra yapılacak tek şey bi iki kere terslemek ama bundan da bi sonuç elde etmezsiniz gibi.
sagol arkadasim cevapladığın icin. kucuk kızım cok yaramz cok huzursuz beni inan cok yoruyor. ona ragmen arada onun isini yapiyorum misafir olunca cikiyorum yapiyorum ona ragmen beni sucluyor gibi bazen diyorum belki cok hasta ama bilmiyorum ya diyor kolum agriyor basim agriyor anlamiyorum. bide insanlarin yaninda cok diyor ben hastayim yapamiyorum gibi insanlarda ozelikle akrabalar benden bekliyor

Alt üst oturmayı kabul eden bunları da kabul etmiş sayılıyor maalesef.
1 kez dahi kayınvalidemin temizliğini yapmadım.
Nadir gittim nadir görüştüm.
Beni diğer gelinlerle karıştırma lütfen ben sana gelip iş yapmam dedim.
Eşimin de öyle bir beklentisi yoktu Allah biliyor.
O da benden beklentisini kesti ...
Hastaysa ayrı belki bir çorba yaparım.
Ama o kadar .
Koca koca diye maalesef kızlar ilerisini görmüyor.
Sonu da böyle yapacak bir şey yok
Taşının o zaman güveniniz varsa kendinize ;)

Tepenize çıkarmışsınız. Tabiki yardım yapılır ama sizi hizmetçi bellemişler. En başında yapmayacaktınız. Alışmış kudurmuştan beterdir. Yaparken görülmez ama bundan sonra yapmıcam deseniz sizden kötüsü olmaz. Allah yardımcınız olsun.

taşın bence.
uzaklara git çookkk uzaklara :)))
tabiki hasta olur yardımcı olursun ama aşırısı fazla herşeyi senden beklemesin sende yüz verme kızı falan yok mu?

Alt üst oturmayı kabul eden bunları da kabul etmiş sayılıyor maalesef.
1 kez dahi kayınvalidemin temizliğini yapmadım.
Nadir gittim nadir görüştüm.
Beni diğer gelinlerle karıştırma lütfen ben sana gelip iş yapmam dedim.
Eşimin de öyle bir beklentisi yoktu Allah biliyor.
O da benden beklentisini kesti ...
Hastaysa ayrı belki bir çorba yaparım.
Ama o kadar .
Koca koca diye maalesef kızlar ilerisini görmüyor.
Sonu da böyle yapacak bir şey yok
Taşının o zaman güveniniz varsa kendinize :KK66:
bahara kadar tasinacagiz insaallah. ama oyle bir yapisi varki anlatiyor mesela sonra ben kötü oluyorum diyorum acaba hakli mi

amin
Tepenize çıkarmışsınız. Tabiki yardım yapılır ama sizi hizmetçi bellemişler. En başında yapmayacaktınız. Alışmış kudurmuştan beterdir. Yaparken görülmez ama bundan sonra yapmıcam deseniz sizden kötüsü olmaz. Allah yardımcınız olsun.
amin sagolun

bahara kadar tasinacagiz insaallah. ama oyle bir yapisi varki anlatiyor mesela sonra ben kötü oluyorum diyorum acaba hakli mi

Dinleme geçiştir duymamış gibi yap .
Arada bi kaç kelime sokuştur .
Tabi bunları sağlıklı ve yaşı da o kadar yaşlı değildir diye soyluyorum .
Ama siz yukarda dururken aşağı 2 tabak yemek indirebilirdiniz diye düşünüyorum kp e yemek yaptırmak yerine
Yine de siz bilirsiniz :)

Bir koca teyzelerinin kvcilik oynamasi eksikmis tam olmus

Yapma arkadasim yapma yemek kocadan bulasik kocadan temizlik gelinden kv neci? Kralice mi?
15 gunde bir ben yapiyorum buyuk temizlogi ben yapiyorum ona belinde platin var sekeri tansiyonu var kardeslerini diyor ben hastayim yapamiyorum kocam yapıyor ne yapsin onlarda diyor sen niye yapmıyorsun yazik değil mi ona yapamiyor o erkek anlamaz cik yap

Dinleme geçiştir duymamış gibi yap .
Arada bi kaç kelime sokuştur .
Tabi bunları sağlıklı ve yaşı da o kadar yaşlı değildir diye soyluyorum .
Ama siz yukarda dururken aşağı 2 tabak yemek indirebilirdiniz diye düşünüyorum kp e yemek yaptırmak yerine
Yine de siz bilirsiniz :)
55 yasinda bazi saglik sorunlari var tabi zaten yapinca veriyorum ama mesela temizlikteyim kendime zor makarna pilav yetistiriyordum. yani kisacasi hep boule hep bir beklenti ben cok yoruldum

Ne yazıkki tüm kv ler tam olarak hizmetçi gibi görüyor, bu düşünceyi tersine çevirmek gelinlerin tutumuna bağlı. Dediginiz gibi nasıl alisiliyorsa öyle devam ediyor.

Siz de hemen bugün hasta olun ve yatın. Hatta çok hastayım diye çocuklarınızı bir iki saat onun eline verin de görsün. Ne illet kaynanalar var ya
hayatta bakmaz. inanir mısınız dun geceden beri belim oyle agriyor ki doğrulamıyorum dogru duzgun. evini en son ben temizledim zaten diyorum simdi bir daha çağıracak gel temizle diye hastayim dogrulamiyorum bile soylicem inanmayacak ne yapicam diye düşünüyorum

hayatta bakmaz. inanir mısınız dun geceden beri belim oyle agriyor ki doğrulamıyorum dogru duzgun. evini en son ben temizledim zaten diyorum simdi bir daha çağıracak gel temizle diye hastayim dogrulamiyorum bile soylicem inanmayacak ne yapicam diye düşünüyorum
Eşini ara. Belim çok ağrıyor beni hemen hastaneye götürür müsün çok kötüyüm de. Gerekirse ağla. Çocukları da aşağı indirin ve gidin ikiniz

Ne yazıkki tüm kv ler tam olarak hizmetçi gibi görüyor, bu düşünceyi tersine çevirmek gelinlerin tutumuna bağlı. Dediginiz gibi nasıl alisiliyorsa öyle devam ediyor.
1.5 yıllık gelinim kV evinde bir kere temizlik yapmadım. İlla birine yardım edeceksem gider kendi anneme yaparım. Annem bile beni yormamak adına yardimci bir abla çağırıyor. KV de rahatsizsa bunu yapabilir. Bu herkes için geçerli. İyi gelin olalım derken bizi somurmelerine izin vermeyelim.

Back
X