• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv ile diyaloğumuz

Kayinvalideniz cokta guzel cvp vermis size zaten..
O dediginizde pintilik degil tutumluluk burdaki tepkileride gorunce kocam zaten anlar ne demek istedigimi diye kivirmaya calismissiniz ama olmamis malesef..
Bizde GOCMENİZ ananemin erkek kardesi 70 kac senesinde goc etti istanbula bir ignesi bile yoktu..
Simdi masallah kendine ogullarina 3 katli mustakil ev yapti her bir oglunun ve kendisinin arabalari var ustune yazliklari var ve emeklilik maasida cabasi..
Cokta iyi yapmis cokta guzel yapmis ohh sefasi olsun..
Yerli-gocmen kavgasini siz acmissiniz kusura bakmayin kayinvalideniz gayet duzgun bir sekilde soylediginiz laf karsisinda gayet duzgun cvp vermis.

Göçmenler pisti cimri ?
Ben göçmenim sülalemde cimri yok nasıl olucak
Insanları kişilik özelliklerinde genellemeler çok yanlış
Beyazlar renkli gözlüler güzeller desen doğruda cimrilik olmamış

Cimrilik yani tutumluluk güzeldir.. Dünyanın en zengin insanları " pinti " olanlardır.. Sıkmazsan nasıl birikim yapacaksın.. Keşke bende pinti olabilsem şimdi ohoooo.. Neyse kv nin kıymetini bil senin yaptığın gaf a çok yumuşak cvp vermiş, benimki olsa yerli yabancı demez direk : senin anan şöylr baban böyle diye girerdi.. Amcaya laf edersem annemle karşılığını alırım doğal olarak.. Senin dediğindede belki kötülük yok ama yanlış anlaşılmaya çok müsait.. Uzatma bence hiçbirşeyde düşünme, ortada kafaya takacak bir sorun göremedim ben

Ben hatamın farkındayım zaten, hatamda diretmiyorum. Genelleme yapmam zaten yanlıştı. Benim de çok sevdiğim iyi anlaştığım bir sürü göçmen arkadaşım var. İşte bazen oluyor dilin kemiği yok. İstemeden yaptım, gerçekten üzgünüm:(

Ay hanımlar sizde lafı cımbızla çekmeyin allaha aşkına.. Göçmenler tutumlu olur desede bukadar tepki gösterecekmiydiniz.? Birisi capoeira çok cimri dese , cevabım hayır cnm tutumluyum çokta memnunum çocuklarımın geleceğine yatırım yapıyorum derim.. Gurur duyulacak birşey bu, niye hakaret gibi algılayıp neee göçmenlermiii pintimiiii die cvp veriosunuz.. Bu aralarda herkez fitili çekilmiş bomba gibi patlamaya hazır.. Geçende birisi konu açmış afyonlular çok yobaz die, oradaki insanlık sıcaklık misafirperverlik kimsede yoktur dedim.. Bir ara misafirim ol tekrar konuşuruz dedim bu kadar..haydee halay çekelim o zamana sakinleriz bea :)

He deyip geçerdim ben. Kendi söylediğim şeyi genelleme yapmadan sölediysem,karşılığında söyleneni de hiçççç üzerime almazdım :KK66:

evet gerçekten öyle oluyorlar mesela rahmetli dedem zamanında 4 ev yapıp 1 arsa almış. 5 çocuğuna da daire vermiş. gerçekten de cimrilik derecesinde elleri sıkı oluyorlar

Sabah kayınvalide,eşim ve ben kahvaltı ediyorduk. Konu bi yerden açıldı eşim bazı akrabalarından bahsederken çok pinti olduklarını söyledi. İhtiyaçları olmadığı ve yaşlarını başlarını aldıkları halde hala üçün beşin hesabını yapıyorlar diye konuştu.ben de normalde eşimle bunu rahatlıkla konuşurum o yüzden ağzımdan çıkıverdi."Göçmenler deyince zaten ilk akla gelen pintilikleri" deyiverdim. Ama gerçekten kötülemek amacıyla demedim. Bizim etrafımızda gerçekten öyle tanınıyorlar.Eşim evet öyle dedi. Annesi ise hemen eşime bakarak "vay pintilik yapıyorlar da kötü mü ediyorlar? Hepsinin çoluk çocuğunun dairesi var. Bak yerlilerine hangisinde var? Bak bizim bilmemkimin çift dairesi var" deyip savunmaya geçti. Bu arada ben yerliyim yani. Tabi bişey diyemedim konu uzamasın diye. Siz olsanız ne düşünürdünüz bu durumda?
Ne demiş ki kadın? Kayınvalidelerin her dediğinden bir anlam çıkarmak nedendir? Kv adı çıkmış 9'a inmez 8'e...

Aman tartışma çıkmasın diye ömrümüzü susarak geçirecek değiliz , göçmenlerin pintiliğini eleştri getireceksen söyleyeceksin tabi yalnız karşımızdakini incitmeden
yani uslubun yanlış o cümlenin başına keşke sizi ayrı bir yerde tutuyorum gibi bir ifade kullansaydın , karşındakinin damarına bastıktan sonra elbette oda karşı eleştiri getirecek hele birde kayınvalideyse :)

İnsan ayrımına gıcık oluyorum.Yok göçmen yok yerli.Kardeşler bile aynı karakterde değil.Biri savurgan,biri tutumlu,biri cimri.Hem size bize ne ondan bundan.Herkes fikrini söylemiş.Eğer eşin ve ailesi göçmense,ayıbın büyüğünü sen yapmışsın.

Sabah kayınvalide,eşim ve ben kahvaltı ediyorduk. Konu bi yerden açıldı eşim bazı akrabalarından bahsederken çok pinti olduklarını söyledi. İhtiyaçları olmadığı ve yaşlarını başlarını aldıkları halde hala üçün beşin hesabını yapıyorlar diye konuştu.ben de normalde eşimle bunu rahatlıkla konuşurum o yüzden ağzımdan çıkıverdi."Göçmenler deyince zaten ilk akla gelen pintilikleri" deyiverdim. Ama gerçekten kötülemek amacıyla demedim. Bizim etrafımızda gerçekten öyle tanınıyorlar.Eşim evet öyle dedi. Annesi ise hemen eşime bakarak "vay pintilik yapıyorlar da kötü mü ediyorlar? Hepsinin çoluk çocuğunun dairesi var. Bak yerlilerine hangisinde var? Bak bizim bilmemkimin çift dairesi var" deyip savunmaya geçti. Bu arada ben yerliyim yani. Tabi bişey diyemedim konu uzamasın diye. Siz olsanız ne düşünürdünüz bu durumda?
Hiçbirşey düşünmezdim. Muhabbet etmişsiniz sadece hepsi bu

Back
X