kv'yi tersledim, ama tepkim dogru muydu bilemedim

yeter82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2013
181
17
28
Avusturya
lafi dolandirmadan hemen konuya girecegim. hafta sonu hem kv'ler hemde benim ailem bize geldiler. güzel bir gün gecirdik, yedik ictik sohbet ettik. evimize yerleseli daha tam 1 sene olmadi esimle ve hala evde yarim kalan isler var. esim su an issiz ve her gün evde ama nedense birsey yapmiyor evde. yapamiyorum bir türlü icimden gelmiyor biseyler yapmak diyor. her seferinde bu hafta bitirecegim isleri diyor ama bir türlü yapamiyor. bende cok üstünde durmuyorum, cünkü kullanilmayan bos bir odadan ve bahce isinden bahsediyoruz. onca zaman durmus, bir iki ay daha dursa birsey olmaz diyorum. her neyse kv her seferinde isleri neden bitirmiyorsunuz, yapsaniza, o yapmiyorsa sen gec basina o zaman yapar felan diyor. her seferinde bastira bastira bunlari söylüyor ve dün artik kafam atti. kücük cocuk degil ki kulagindan tutup zorla yaptirayim, bende yetisemiyorum hem is hem ev isi dedim ve biraz sert bir tonda dedim. kadin sustu kaldi. sonra onlar gidince annem de kadini niye öyle tersledin dedi. bende anne onlar her seferinde ayni seyleri söylüyorlar ve artik biktim dedim. hic kimse benim zaten haftanin 5 günü calisip, aksam eve gec geldigimi ve hafta sonlari anca evin islerini yetistirdigimi düsünmüyor. sizce cok mu sert davrandim kv'ye?

lafi dolandirmadan hemen konuya girecegim. hafta sonu hem kv'ler hemde benim ailem bize geldiler. güzel bir gün gecirdik, yedik ictik sohbet ettik. evimize yerleseli daha tam 1 sene olmadi esimle ve hala evde yarim kalan isler var. esim su an issiz ve her gün evde ama nedense birsey yapmiyor evde. yapamiyorum bir türlü icimden gelmiyor biseyler yapmak diyor. her seferinde bu hafta bitirecegim isleri diyor ama bir türlü yapamiyor. bende cok üstünde durmuyorum, cünkü kullanilmayan bos bir odadan ve bahce isinden bahsediyoruz. onca zaman durmus, bir iki ay daha dursa birsey olmaz diyorum. her neyse kv her seferinde isleri neden bitirmiyorsunuz, yapsaniza, o yapmiyorsa sen gec basina o zaman yapar felan diyor. her seferinde bastira bastira bunlari söylüyor ve dün artik kafam atti. kücük cocuk degil ki kulagindan tutup zorla yaptirayim, bende yetisemiyorum hem is hem ev isi dedim ve biraz sert bir tonda dedim. kadin sustu kaldi. sonra onlar gidince annem de kadini niye öyle tersledin dedi. bende anne onlar her seferinde ayni seyleri söylüyorlar ve artik biktim dedim. hic kimse benim zaten haftanin 5 günü calisip, aksam eve gec geldigimi ve hafta sonlari anca evin islerini yetistirdigimi düsünmüyor. sizce cok mu sert davrandim kv'ye?

sen çalışıyorsun kocan aylak aylak yatıyor bide evde yapması gereken işleri yapmıyor
kv de sana laf ediyor
az bile demişsin valla

bence iyi yapmışsın bundan sonra sizin işinize karışmaz. hep alttan alınca ve ses çıkarmayınca insanın üstüne geliyorlar bi daha agzını açamaz işte. tecrübeyle sabit :)

Vallah iyi demissiniz...size söylencene ogluna desin, oglum kiz calisiyor sende bi isin ucundan tut evdeki eksikleri tamamla, diye...ki siz zaten sorun yapmiyomuz bide niye sizin üstünüze geliyorki...kiricida degil dediginiz...

Evet bencede sen haklısın Oğlu tembellik ediyo resmen Bu kadar sorumluluğu üstüne almışsın bide bunu al diyo Yok yaa Valla eğer ii niyetlle söylemişse, zaten seni anlar ve tüh ben niye böyle söyledim der üzülür Kötü niyetle söylemişse ağzını kapamış oldun işte fenamı Afferin sana bence

Ezilmemek için kendini savunman gerek Üzülme

icime su serptiniz. acaba cok mu sert bir cikis oldu diye düsündüm annem niye öyle yaptin diyince. ama bence de hakliyim :D
baslarda her cagirdiginda gidiyordum, her seferinde alttan aliyordum ama baktim öyle olmuyor bende artik her cagirdiginda isim var yada bakariz diyorum, fazla karismaya baslayinca da cevabi oturtuyorum. öyle yapmak gerekiyor ara sira yoksa siniri asiyorlar :) kv cok sever cuma günleri hamur isi felan yapmayi ve eltimle beni cagirmayi. hadi eltim ev hanimi ama ben isden cikip, is kiyafetleriyle hamur islerine koyulamam. bir iki kere cagirdi sonra vazgecti. simdi de söylüyor ama ben tek bakariz diyorum ve cogunlukla gitmiyorum. eltim gidiyor ve gelirken bize de bir tabak getiriyor :))

oğluna oğlum iş bul çalış evde oturmak olmuyor ayıp demiyor da o yapmıyorsa sen başında dur sen yaptır diyor

vallahi pes.

bu oğlanlara ne güzel tükenmez kredi ne yapsalar bitmiyor.

tam ayarında cevap vermişsiniz
ne eksik ne fazla
böyle yüzde yüz haklı durumlarda kararınca verilen cevaplara bayılıyorum:40::40::40:

canım kv diyince anlamadım yeni moda heralde kayınvalidenin kısaltımı olsa gerek...
diğer konuya gelinve bende seni haklı buluyorum dert edilecek bişi yok herkez yerini bilsin ama yinede alttan almaya çalış kimsenin gazına gelme annen en doğru yorumu yapmış zaten niye tersledin diye eminim kendi yetiştirdiği kızına yakıştıramamıştır boşver bir iki lafı fazla olsun...ama abartmamak şartıyla tabi

sız sımdı herkesten destek alarak yaptıgınız saygısızlıgı ortmusmu oldunuz ne olursa olsun kalabalık ortamda cok agır konusmadıgı surece bole bı saygısızlık yapmamalıydınız.kadın demıstı sen baslarsan oda baslar hanı sen baslat devamını o getırsın gıbısınden bu kotu bı cumle deıl neden bagırdınızkı annenız yasındakı kadına.bırde aferım cok guzel yaptın dıyenelr olmus sızlerde kaynana olacaksınız.ben kadının kotu bısey soledıgını dusunmuyorum ne kaynanalar var hayatta hey gdı hey.yaptıgınız sey saygısızlık ve ozur dılemelısınız

sız sımdı herkesten destek alarak yaptıgınız saygısızlıgı ortmusmu oldunuz ne olursa olsun kalabalık ortamda cok agır konusmadıgı surece bole bı saygısızlık yapmamalıydınız.kadın demıstı sen baslarsan oda baslar hanı sen baslat devamını o getırsın gıbısınden bu kotu bı cumle deıl neden bagırdınızkı annenız yasındakı kadına.bırde aferım cok guzel yaptın dıyenelr olmus sızlerde kaynana olacaksınız.ben kadının kotu bısey soledıgını dusunmuyorum ne kaynanalar var hayatta hey gdı hey.yaptıgınız sey saygısızlık ve ozur dılemelısınız

yanlis anlasildim herhalde. ben kv'ye bagirmadim. sadece birden sinir oldugum icin sert cikti kelimeler biraz agzimdan. o an ben, kv, eltim ve annem vardik. öyle yabaci birileri yoktu ve her seferinde ayni ortamda ayni laflari ediyor zaten. o ayni kisilerin yaninda ayni seyleri utanmadan tekrarlayinca iyi de ben mi bi kere ters cevap verince kötü oluyor? ben hic bir zaman ona karsi saygisizlik etmedim, ceyiz diye begenmedigim seyler verdi, o üzülmesin diye kv'ler geldikce onun verdiklerini cikariyorum ve kullandigimi saniyor. benim asil sinir oldugum, hic benim evi tek basima gecindirdigimi düsünmüyorlar. anca sen yap sen et demesini biliyorlar, evin esyalarinda daha eksik var "niye almiyorsunuz" deniliyor. kimse bu kizin tek maasiyla nasil altindan kalkacaklar demiyor. anca yapin edin demesini biliyorlar. icimdeki birikenler bu cümlesi üzerine patladi iste ve birden sert bir tepki verdim. bu arada esimin ailesi gayet varlikli bir aile ve isteseler eksiklerimizi aninda alirlar. akrabalarini doldurup doldurup getiriyorlar, hava atiyorlar oglumun evi diye ama eksiklere gelince orali olan yok. icim cok dolu anlayacaginiz :D

Hiiiiiç dert etmeyin iyi demişssiniz...valla bu kayınvalideler hep böyle gelinlerinin üzerine gelirler oğullarının kızlarının canı can gelinlerin canı patlıcan sanki!!! keşke bende bir gün kayınvalideme böyle sert çıkabilsem...söylemek istediğim o kadar çok sey var ki ama bir türlü çıkmıyor ağzımdan. olan bana oluyor sinir küpü olup çıkıyorum. birde kocanıza kızıyorsunuz annesinin yüzünden kocanızla aranız bozuluyor işin en kötü tarafı bu:(((

birde birşey tavsiye edicem. benim eşimin elinden hiç bir şey gelmez. ben onu yaparsın edersin diye pofpofladımda eli tornavida tutar oldu. birşeyleri yapıncada yapabilidim diye sevindi. ben aslında hiç sevmem beklemeyi elimdende gelir tamir işleri ama biz yaparsak sürekli alışıyorlar sonra ellerini hiç bir şeye atmıyorlar. 4 yaşındaki o pğlum bile birşey bozulunca babam yapar demiyoda annem yapar diyo çocuk bile çözdü olayı:))

Hiiiiiç dert etmeyin iyi demişssiniz...valla bu kayınvalideler hep böyle gelinlerinin üzerine gelirler oğullarının kızlarının canı can gelinlerin canı patlıcan sanki!!! keşke bende bir gün kayınvalideme böyle sert çıkabilsem...söylemek istediğim o kadar çok sey var ki ama bir türlü çıkmıyor ağzımdan. olan bana oluyor sinir küpü olup çıkıyorum. birde kocanıza kızıyorsunuz annesinin yüzünden kocanızla aranız bozuluyor işin en kötü tarafı bu:(((

birde birşey tavsiye edicem. benim eşimin elinden hiç bir şey gelmez. ben onu yaparsın edersin diye pofpofladımda eli tornavida tutar oldu. birşeyleri yapıncada yapabilidim diye sevindi. ben aslında hiç sevmem beklemeyi elimdende gelir tamir işleri ama biz yaparsak sürekli alışıyorlar sonra ellerini hiç bir şeye atmıyorlar. 4 yaşındaki o pğlum bile birşey bozulunca babam yapar demiyoda annem yapar diyo çocuk bile çözdü olayı:))

ay kusura bakmayın ama moralim bozuktu şu cümleye nasıl sesli güldüm. kıyamam ya Allah uzun ömür versin yavrunuza :16:

Back
X