• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kyk burs alan var mı neye göre veriliyo

lestue10

Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2024
118
22
13
24
merhaba ben kyk bursu almayı dusunuyorum ünide ilk senem değil ama başarım yüksek değil çünkü gitmiyordum başarıya göre mi çıkıyor burs ben geri ödemeli çıksa da okeyim aile olarak kriterlere uyuyorum sanırım gelir vs olarak ama başarı olarak bakılıyor mu ve başvuru yapınca ne zaman yatırılmaya baslanıyo?

merhaba ben kyk bursu almayı dusunuyorum ünide ilk senem değil ama başarım yüksek değil çünkü gitmiyordum başarıya göre mi çıkıyor burs ben geri ödemeli çıksa da okeyim aile olarak kriterlere uyuyorum sanırım gelir vs olarak ama başarı olarak bakılıyor mu ve başvuru yapınca ne zaman yatırılmaya baslanıyo?
Bizim zamanımızda KYK'ya basvurunca ya kredi(geri ödemeli) ya da başbakanlık bursu (geri ödemesiz) çıkıyordu. Şimdi sistem değişmiştir ama bende şöyle oldu, geri ödemesiz çıkmıştı genel ortalamam iyi olmayınca geri odemeliye döndü. Yani geri ödemeli için ortalamaya bakılmıyor.

Ben üniversiteye başladığım geri ödemeli şartsız herkese veriliyordu diye hatırlıyorum. Tabii üzerinden 13 yil gecti, simdi durum nasil bilmiyorum. Almaya hak kazandığınız zaman aylık olarak yatmaya başlar. Geri ödemesiz burs maddi gelir ve ailenin belirli faktorleri ile bağlantılı olarak çıkıyordu.

Back
X