Çocuk Hastalıkları labial sineşi-vajinada yapışıklık

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

emi1981

Kuzucuğum benim...
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
326
2
96
Ankara
Merhaba arkadaşlar,
1 yaşında kızımın vajinasında 6.ayından beri yapışıklık var.Zaman zaman açıldığı oldu ama hep tekrar kapandı.Şimdi ise yapışıklık oldukça büyüdü.Önceden çok küçüktü ama giderek arttı. Tedavi için saf östrojen içeren krem verildiğini biliyorum ama kremi de çok kullanmak istemiyorum.Zararlı olabileceğinden endişe ediyorum. Aynı sorunu yaşayan varmı?

Pek bilgim yok ama sanırım o dediğin kremle masaj yaparak sürüyormuşsun ve açılıyormuş birde yine birinden doktorun basit bir operasyonla açdığını duymuşdum muayne esnasında hemde

bu gün kontrole gittik kızımda da aynı sorun varmış kapalı dedi doktor çok korkuyorum. doğduktan sonra hemşire kan gelebilir akıntı gelebilir dedi ve geldi önceden açıktı da sonra mı kapandı acaba bilemiyorummmmmmmmmmm.bilgisi olanlar varsa paylaşsın lütfen

canım bu rahatsızlık küçükken bendede vardı ama kendiliğinden açıldı. ortaokul döneminde eğer açılmazsa ameliyatla açıcaklardı.bisiklete binmek çok işe yaradı. kendiliğinden açılabiliyo yani.

Geçen hafta doktora gittik, kızımın vajinasını açtı.Uyuşturucu bir krem sürdü, 15-20 dk bekledik, sonra birkaç saniye içinde termometre ucu gibi birşeyle açtı, hafif kanadı.Çok üzüldüm ama acımamış olsa gerek ki sonrasında pek ağlamadı.Doktor açıldıktan sonra hormon içeren kremi sürmemizi istedi ama ben kullanmak istemediğimi söyleyince başka bir krem yazdı.Tekrarlama ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. Umarım tekrar kapanmaz. Bu yapışıklık idrar yolu enfeksiyonu açısından risk oluşturuyor.Hep açık olmasında fayda var.

Kız çocucklarında olan ve bir çok çocuk dr.nun pek bakmadığı bir durum bu. benim kızımda da dr baktı başlangıcında fark etti. hemen muayene sırasında açtırıverdi. canı çok yandı ağladı sonra sustu. Kapanma olması idrar yolu enfeksiyonlarının çok yaşanamasına sebep oluyormuş ve ileleyen durumlarda böbrek reflüsüne sebep oluyormuş. Aslında kız çocukları için gayet ciddi bi durum çok enfeksiyon geçirmeleri anlamında. kapanma hep tekrarlarmış. tekrarlamaması için ise bebe yağı yada vazelin kullanmak ve temizleme esnasında elimizle açarak temizlik yapmalıymışız. üstün körü alt temizliği yapılması yanlış zaten.Çok şükür kızım hiç idrar yolu enfeksiyonu olmadı şimdiye kadar. çok korkulacak birşey değil ama enfeksiyon kapan bebeğe antibiyotikler falan yazık ne gerek var... dikkat etmek lazım.

Kız çocucklarında olan ve bir çok çocuk dr.nun pek bakmadığı bir durum bu. benim kızımda da dr baktı başlangıcında fark etti. hemen muayene sırasında açtırıverdi. canı çok yandı ağladı sonra sustu. Kapanma olması idrar yolu enfeksiyonlarının çok yaşanamasına sebep oluyormuş ve ileleyen durumlarda böbrek reflüsüne sebep oluyormuş. Aslında kız çocukları için gayet ciddi bi durum çok enfeksiyon geçirmeleri anlamında. kapanma hep tekrarlarmış. tekrarlamaması için ise bebe yağı yada vazelin kullanmak ve temizleme esnasında elimizle açarak temizlik yapmalıymışız. üstün körü alt temizliği yapılması yanlış zaten.Çok şükür kızım hiç idrar yolu enfeksiyonu olmadı şimdiye kadar. çok korkulacak birşey değil ama enfeksiyon kapan bebeğe antibiyotikler falan yazık ne gerek var... dikkat etmek lazım.

Benim kızımda da ilk aylarda birkaç kez kendiliğinden açıldı ama hep tekrarladı.Şimdi ise doktor eliyle açtıktan sonra prednol krem yazdı.Ben özellikle hormon kremi kullanmak istemediğimi söylediğim için bu kremi yazdı.Yalnız hemen hafif bi kapanma başladı bile.Vazelini doktor daha önce bana da söylemişti.Ama hiç sürmedim. Ya insan sürekli açmaya da kıyamıyor, canı yanacak gibi geliyor.O yüzden de hep tekrarlıyor.
Sizinki şimdi ne durumda,açıkmı?Sürüyormusun vazelin.Ben birkaç gün daha doktorun verdiği kremi sürüp vazeline geçmeyi düşünüyorum.Hafif kapanma ilerlemesin diye yavaş yavaş açayım bari hergün.
Bu arada alt temizliğini nasıl yapıyorsun.Ben her kakadan sonra yıkıyorum.Bazen yapışıklığın olduğu bölgeye kaka daha çok bulaşıyor gibi geliyor,orayıda iyice yıkıyorum.Sabun vs. kullanmıyorum.Çİşini yaptığında ise ıslak pamukla siliyorum veya bazen yine yıkıyorum. Bizim böbrek reflümüz var,geçmesini bekliyoruz..Bİrkaç yıl içinde geçme ihtimali var.O yüzden alt temizliği ve vajinal yapışıklık bizim için çok önem taşıyor.
Tekrar yapışmaması için elimden geleni yapıcam.Umarım tekrarlamaz..

Merhaba arkadaşlar,
1 yaşında kızımın vajinasında 6.ayından beri yapışıklık var.Zaman zaman açıldığı oldu ama hep tekrar kapandı.Şimdi ise yapışıklık oldukça büyüdü.Önceden çok küçüktü ama giderek arttı. Tedavi için saf östrojen içeren krem verildiğini biliyorum ama kremi de çok kullanmak istemiyorum.Zararlı olabileceğinden endişe ediyorum. Aynı sorunu yaşayan varmı?

Merhaba arkadaslar kizim suan uc yasinda alti aylikken durmu farkettim ama
Merhaba arkadaşlar,

Arkadaslar genel olarak paylasmak istedim durumumu neolur basiniza boyle bir duru m gelirse kizinizi cerrah yerine kadin dogum uzmanina goturmeniz daha dogru olur cunku kizinizin durumu idrar yapmasini engellemiyor ve goruntude sislik gibi garip bi durum yoksa krem ile cozulebiliyor ama ilk once kadin dogumcunun gormesi daha dogru kizimda boyle bir durum varken iki yasinda iyi bir kadin dogumcuya goturdum yirmi gun estroil adli kremi orda surekli kalicak sekilde bol bol surdum yanma ve kizariklik hatta zamanla kararma yapiyor sonra geciyor korkmayin ve onuncu gunden sonra acilmaya basladi lutfen kizlariniza zorla acmalar bisey yardimiyla acmalarina musade etmeyin ilerde cocuklarinizin psikolojisi bozulabilir tamamenacildiktan sonrada eczaneden alacaginiz tamamen dogal vazelini sabah aksam surebilirsiniz o bolgenin kurumamasi lazim biraz karisik yazdim kusuruma bakmayin

Merhaba benim kızımda da var bu durum pisikolojim alt üst oldu ne yapacağımı şaşırdım arkadaşın yazdığı gibi kadın doğumcuma götürmustum zamanında yok birşeyi demişti

Kızım 2 aylıkken fark edildi elle açılmıştı sonra biraz kapanma belirdi Dr inandiramamistim bende unuttum gitti şimdi orası 1cm kapalı şuan 19 ayligiz benim yüzümden oldu hijyen takıntım yüzünden ben ne yapicsm çok çaresizim

Ii aksamlar ark lar. Bugun bizde dr kontrolunde dr muz farketti kapaniklik var dedi cocuk cerrahina gonderdi cerrah hemn ufak bi mudaheleyle acti krem yazdi daa almadik iki uc hafta kullan dedi sonrada nemlendirici krem sur fln dedi. Ne olabilir mesela dedim bepanttol olabilir dedi bn o kremi orasina surdlsem bise olmaz dimi vazelin fln demedi . Hangisi daha ii olur acaba

Merhaba, labial yağışıklık doğal tedavisi ile ilgili maalesef internette çok az bilgi var. Ben yabancı forumlarda bir iki yorumda okuyup doktorumuzun da onayıyla organik Aynısefa yağı sürdüm. Aynısefa yağının östrojeni tetikleyen etkisi var. %90dan fazla olan kapanıklık 1 haftada %5 kapanıklık olacak şekilde kendiliğinden açıldı. Kesinlikle çekme açma ne yaptım, ne de yaptırdım.Sadece uyurken yapışan kısmı nemlendirdim yağ ile. Umarım bu yorumu okuyup faydalanan olur.

Bugun 3 aylik bebegimde de cikti doktor ufak bir hamleyle acti ve tekrar edebilecegini kontrol etmemizi kapanirsa elimizle acmamizi soyledi. Bunun uzerine bir arastirma yaptim konusunda uzman olan doktorlar surekli acmayi actirmayi hele ki cerrahi islemi cok mecbur kalmadikca kesinlikle tavsiye etmiyolar. Kiz cocukta hele ki cani aciyorsa ciddi travma sebebiymis kendim de vajinismusla savasmis normal dogumda gik cikarmayip aciklik kontrollerinde inim inim inleyen biri olarak bu konuya her ebeveynin cok hassas yaklasmasi taraftariyim. 1 yil icine kendiliginden acilma ihtimali %70 mis ama idrar yapamama enfeksiyon bunlar da cok ciddi. Ne yapmak gerek ince tartilmasi gereken bir mevzu Allah yardimcimiz olsun.

Back
X