Kız çocucklarında olan ve bir çok çocuk dr.nun pek bakmadığı bir durum bu. benim kızımda da dr baktı başlangıcında fark etti. hemen muayene sırasında açtırıverdi. canı çok yandı ağladı sonra sustu. Kapanma olması idrar yolu enfeksiyonlarının çok yaşanamasına sebep oluyormuş ve ileleyen durumlarda böbrek reflüsüne sebep oluyormuş. Aslında kız çocukları için gayet ciddi bi durum çok enfeksiyon geçirmeleri anlamında. kapanma hep tekrarlarmış. tekrarlamaması için ise bebe yağı yada vazelin kullanmak ve temizleme esnasında elimizle açarak temizlik yapmalıymışız. üstün körü alt temizliği yapılması yanlış zaten.Çok şükür kızım hiç idrar yolu enfeksiyonu olmadı şimdiye kadar. çok korkulacak birşey değil ama enfeksiyon kapan bebeğe antibiyotikler falan yazık ne gerek var... dikkat etmek lazım.
Merhaba arkadaşlar,
1 yaşında kızımın vajinasında 6.ayından beri yapışıklık var.Zaman zaman açıldığı oldu ama hep tekrar kapandı.Şimdi ise yapışıklık oldukça büyüdü.Önceden çok küçüktü ama giderek arttı. Tedavi için saf östrojen içeren krem verildiğini biliyorum ama kremi de çok kullanmak istemiyorum.Zararlı olabileceğinden endişe ediyorum. Aynı sorunu yaşayan varmı?
Merhaba arkadaşlar,
1 yaşında kızımın vajinasında 6.ayından beri yapışıklık var.Zaman zaman açıldığı oldu ama hep tekrar kapandı.Şimdi ise yapışıklık oldukça büyüdü.Önceden çok küçüktü ama giderek arttı. Tedavi için saf östrojen içeren krem verildiğini biliyorum ama kremi de çok kullanmak istemiyorum.Zararlı olabileceğinden endişe ediyorum. Aynı sorunu yaşayan varmı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?