• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lahana çorbasi acayip oldum

CHEEC

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2014
179
23
318
Afyon
Kizlar gecen hafta TV de lahana corbasi ile 1haftada baya bi kilo verileceğini duymuştum,hazir yaz gelmişken bi kaç kilo veriym diye 3gundur onu iciyorum ama beni çok korkuttu. Afederdiniz idrarim simsiyah oldu,bulanik bi acayip. içimmi çürüdü ne oldum ben böyle?? Normalmi bu durum yapanlar varmi hic aranizda?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yapmadım ancak bu yazıyı okuduktan sonra sağlıklı olmadığını düşünmeye başldaım. İdrarın siyah olması garip değil mi :53:
Bence bırakmalısın :44:

cok korkutucu sakın tekrar ıcme benım bıldıgım lahana zamanı yapılınca faydalı oluyomus zamanı dısında yapılması dogru degılmıs

Lahana dediginiz kara lahana sanirim. Ben karadeniz kokenliyim, surekli sarmasi corbasi vs tuketilir ama idrarin siyah ciktigini ilk defa duydum...

Acaba siz biraz fazla mi kacirdiniz?
Veya fazla vitamin yuklemesi ya da ilac...?
Bol bol su icmeyi ihmal etmeyin diyecegim fakat "siyah" diyorsunuz, bir doktora gozukun bence.

Bunu okuyunca demir hapı kullandığım zamanlar geldi aklıma tuhaf oldum. Tek farkı dışkının simsiyah olması.

İnternette araştırmadın mı hiç? İdrarın sebepsiz yere renginin koyulaşması kötüdür. Mesela bakla, pancar renk değiştirir seninki de normal geldi bana.
Vücut bu etkiyi bir şekilde atmalı. İçtiğimiz ilaçların prospektüsünde de idrar rengini değiştirebileceği yazar dimi. Böbrekler bunun için var.

İçinizin çürümesi ihtimali yok :) yiyecekler vücudumuzdan çıkan atıkların rengini değiştirebilir rahatlıkla.

Bir seferinde bir sebepten ağlıyordum (kedimi kardeşime vermiştim daha iyi bakabileceği için.. neyse.. :) ) sonra mendile bir baktım, gözyaşlarım sapsarı :53: o an şoktan ağlamayı kestim bir anda :53: ve sonra farkettim ki gün içinde bayağı bir mandalina yemiştim :9:

Sağlık uyarısı amaçlı edit :) : İdrarınızın siyah olma sebebi lahanayla bağlantılı olmayabilir. Kontrol ettirmekte fayda var.

Son düzenleme:
Ya canım hiç bir yiyecek tek başına zayıflatmaz. Hiç birinin öyle bir gücü yok!
Üstelik tek yönlü besleniyorsunuz, idrarı geçin, tek yönlü beslenerek esas vücudunuzu mahvediyorsunuz.
tek yönlü besleninc olsaydı, doğada bu kadar çok çeşitli yiyecek olur muydu?
Lahana yetseydi herhalde, hepimiz lahana yiyor olurduk.
Zayıflamak istiyorsanız, diyetisyene çoğu kişi gitmiyor zaten ama hiç değilse adam gibi beslenme kitapları falan var açın azıcık okuyun ya.

Kizlar gecen hafta TV de lahana corbasi ile 1haftada baya bi kilo verileceğini duymuştum,hazir yaz gelmişken bi kaç kilo veriym diye 3gundur onu iciyorum ama beni çok korkuttu. Afederdiniz idrarim simsiyah oldu,bulanik bi acayip. içimmi çürüdü ne oldum ben böyle?? Normalmi bu durum yapanlar varmi hic aranizda?

zehirlenmiş olmayasın Allah korusun :50: bence daha fazla içmeyin :18:

Siyah idrar hiç normal değil. İdrar kendine has bir rengi(sarımsı) kokusu olmalı ve kesinlikle bulanık olmamalıdır. Sağlıklı bir insanın idrarıbu şekilde olmalıdır. lütfen en yakın zamanda doktora gidin..

vücudunda çok fazla toksin varmış dışarı atmış lahana sağlam bir antiseptiktir vücut için...fakat tam idrar tahlili vermende fayda var muhtemel bir enfeksiyonda olabilir...lahanayı 4 gün içtim dört günün sonunda tansiyon gitti ve hastaneye kaldırıldım..her yiğidin harcı değil içmek:ssz:

Lahanayı çok tüketmek iyot eksikliğine sebep oluyormuş. İçindeki tehlikeli bir enzim iyot emilimini bloke ediyormuş. Ayrıca idrarın siyah olması hiç normal değil. Aman dikkat...

Kizlar sabah gidip idrar tahlili yaptirdim,önemli birşey cikmadi. Lahana çok fazla yağ ve toksin soktururmus,doktor bol bol su icmemi önerdi. Bir kaç kişi daha ayni şeyi yazmis, gerçekten her yiğidin harci değilmiş , bidaha boyle pis şeyler yaparsam ne oliyim :))

Kizlar sabah gidip idrar tahlili yaptirdim,önemli birşey cikmadi. Lahana çok fazla yağ ve toksin soktururmus,doktor bol bol su icmemi önerdi. Bir kaç kişi daha ayni şeyi yazmis, gerçekten her yiğidin harci değilmiş , bidaha boyle pis şeyler yaparsam ne oliyim :))

ciddi bişey olmamasına sevindim. geçmiş olsun:16:

ben Artvinliyim her daim yaptığımız bişey kara lahana, dolması olur çorbası olur hatta buzluğumu bile doldurdum şimdiden ilk kez duyuyorum böyle bişey :26:

Lütfen hemen bir Dahiliye ya da Nefroloji polikliğine gidip bir idrar ve kan testi yaptırın! İdrarın renginin koyu olması bende böbrek ya da mesanede birşey olabileceğini düşündürdü tabii ki en doğru cevabı dr verir uzaktan teşhis koyamayız.

ben Artvinliyim her daim yaptığımız bişey kara lahana, dolması olur çorbası olur hatta buzluğumu bile doldurdum şimdiden ilk kez duyuyorum böyle bişey :26:

Ama ben normal olarak tuketmedim.3gun boyunca öğlen ve aksam yemeğinde sadece o corbayi içtim.:)

hmmm o zaman dokunmuştur ya da bizim bünyeler alışkın :)

Beyaz lahanamı kara lahanamıydı

Back
X