- Konu Sahibi KaRaLaHaNa
-
Besmeleyle başladığın işin sonu gelir inşallah canım benim :)
bende 1 haftadır yediklerime dikkat ediyorum
az yiyorum :) ve 1 haftada 1,800 kilogram vermiş bulunmaktayım
benim boyum 1,70 kilom 58,00 idi şuan 56,200 üm bu rakamı tartıda görünce çok sevindim :)
Ben 21 yaşımdayım ve hayatımda hiç 58 olmadım geçen sene geçirdiğim burun ameliyatından sonra 52 kg dan 55 e çıktım ve çok sevinmiştim kilo alamıyordum ve 55 kg iken çok güzel gözüktüğümü düşünüyordum çünkü yüzüm dolgunlaştı kalçalarım jean lerimi daha iyi doldurur oldu ben sevmiştim kilo alma işini ta ki son 2 aydır çok yediğimi, yemek işini çok abarttığımı anlayana kadar..
nasıl olsa zor kilo alıyordum yaa..
Ne yesem yaramıyordu oh ne ala memleketti ama durumun değiştiğini son 10 gün içinde anladım :)
ve akşam 6 dan sonra birşey yememeye başladım ilk 3 gün bunu biraz bozdum ama son 7 gündür akşam 6dan sonra en fazla 2 elma yiyorum yatarken acıkıyorum ama emin ol uykun çok daha rahat geçiyor aç uyuduğunda.
Kahvaltıda dilimlenmiş beyaz ekmeğin sadece sert kabuklu kısmı varya küçücük bir parça :) o kısmı koparıp onun üzerine bal veya peynir sürüp yanında zeytin ve şekersiz çay içiyorum yavaş yavaş yiyince okadarcık şeyle nasıl doyduğuma hayret ettim :) ve en önemlisi
kahvaltıdan en az 5 saat sonra yemek yiyorum bunu diyetisyenlerden duydum, kk da da okudum :)
yani sabah 10 gibi kahvaltı yapıyorum 4 gibi de yemek yiyorum, yemek dediğimde ekmeksiz çorba ve yarım tabak sebze yemeği bunu yedikten sonra akşam 9-10 gibi acıktığımda 2 elmayla işi bitiriyorum ve inan sadece ilk 3 gün zor geçiyor sonra bu durma öyle alışıyosunki zorlasanda yiyemiyorsun çünkü iştahın olmuyor :)
Ve unuttum söylemeyi her akşam ve sabah tibet gençlik sırrı haraketlerinin her birini 10 kere yapıyorum, 30 tane mekik çekiyorum, 50 tane de bel inceltme haraketi var otururken bir sopayı sırtına yaslayıp ellerimle iki andan tutupdönebildiğin kadar sağa ve sola dönüyorum bunuda 50 kere yapıyorum sabah çok dinç ve uyanmış olarak kursuma okuluma gidiyorum çok iyi gelyor bunları yapmak :) akşam yatarkende aynılarını bir kere daha yapıyorum sıkılaşmayı acayip sağlıyor :)
ayyy ben senin günlüğünün adına bayıldımmmm süpersinnnn
Bende yavaş veriyorum arada umutsuzluğa kapılsamda burda beni bağlayan bişeyler var(arkadaşlarım).Buraya günlük açman çok iyi olmuş hem eğlenceksin hem bissürü seni destekleyen arkadaşın olacak deftere tutulan notlar diyet listeleri öylece kalıyo defter sana kızamıo defter mutlu edemiyo eğlendiremiyo bilgi veremiyo oyüzden aramıza hoşgeldin ve iyi zayıflamalarrrrr
Karatay diyetini uygulamanı şiddetle tavsiye ediyorum ben o kadının kitabını okudum ve insanların ne kadar yanlış bir şekilde kilo verdiğini anladım sana şiddetle tavsiye ederim muhakkak oku..
Bikere sık sık yiyerek yani ara öğünlerle insülin direncimizi destekliyoruz yani şöyle anlatayım
sen sabah 8 de kahvaltı yaptın diyelim karnını doyurdun bunun sindirilmesi 2-3 saat bu sindirilince yani midende yemek kalmayınca insülin leptin diye bir hormon salgılıyor buda senin vücut yağlarını işleve sokmanı eritmeni sağlıyor .
Ama sen sürekli bişeyler yersen sürekli midende bişeyler olursa leptin hormonu salgılanamaz ve vücut yağların erimez. Ancak öğünlerinin arasını 5 saat tutarsan 3 saat sonunda midendeki besinler biter ve son 2 saatte leptin hormonun vücudunun yağlarını yakıt olarak kullanır..
anlatabildim umarım..
Kitapları yüzyıllardır tıp kitabı olarak okutulan İbn-i Sina günde 2 öğün yiyin 3. sü zarardır demiş.
Ve ekmek, şeker kesinlikle yok :) pirinç pilavı.. makarna..nohut yemeği.. bunlarda yok
bunların yerine ceviz fındık badem yiyceksin bunun dışında yeşilliklerin hepsi peynir zeytin şekersiz çay, kahve ve birçok yiyecek serbest. Dediğim gibi kitabını okursan kadının çok faydasını görürsün :)
sık sık yiyerek vücudunun kendi yağlarını yakmasını engelliyorsun birde üstüne üstlük sürekli yediğin zaman fazla enerji yağa dönüşüp bedeninde kalıyor ve kilo veremiyorsun..
çok uzun oldu umarım okurken sıkılmazsın :)
sırf günlüğünün adını beğendim için girdim fazla kilon yok azimle kurtulursun inşallah
selam
sen de aramıza hoşgeldin
gerçekten burası inanılmaz motive ediyor insanı
ben de yıllardır kilo vermeye çalışırken bir ara kendimi saldım ve 80i bile gördüm boyum senle aynı
ama ben kendimi kısa görmüyorum sen de görme tmm cnm bnm???
buraya öyle alıştım ki yazmayınca kendimi eksik ve yalnız hissediyorum
şu 2 ayda öyle güzel dostluklar edindim ki eminim sen de çok alışacak ve iyi arkadaşlıklar edineceksin
kilon çok yok elbette, ki bn 55i en son lise1de görmüştüm bi daha göremedim o yuzden senin şimdiki kilon bnm hedef kilom...
ama kilolu değilsin bu şekilde sartlandırma kendini
inşallah bu yolda hep beraber ilerleyeceğiz,
sorun olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım,
topiğime de beklerim
tekrardan hayırlı olsun, başarılar diliyorum
sevgiler...
ben de bugün başladım diyete. 4 kilo vermem lazım. ben sporu şiddetle tavsiye ediyorum sana.ben 4 gün önce yeni bir fitness programına başladım. baya ter içinde kalıyorum yaparken.akşam 6'dan sonra bir şey yememeyi düşünüyorum. her gün 1 dilim çavdar ekmeği yiyorum ve de şekeri kestim. 1 ay içinde falan 60 a düşmeyi planlıyorum. umarım istediğimiz kiloya düşebiliriz.kolay gelsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?