bizde aynı şikayetlerle doktorumuza başvurduk yaklaşık iki ay önce bizimki kaka tahlili yaptıktan sonra mikrop çıkmaması sonucunda süt alerjisi teşhisi koydu. birçok gıdayı tüketmeme rağmen şikayetlerimiz özellikle yeşil sümüksü kakamız tam gaz devam ediyor. size ne gibi tahliller uygulandıktan sonra teşhis kondu süt alerjisi olabilme ihtimali değerlendirildi mi ?
sorun laktoz intoleransı ise laktazim damla ile geçer,anne sütünü sakın bıraktırmayın.anne sütünü bırakmayı gerektiren hastalık galaktozemi dir ve çok nadir görülür.
aslında emerken bebeğin huysuzlanıp memeyi bırakması laktoz intoleransı ile ilgili değil, reflu hastalığında olan bir durum.mideden ağıza doğru mide asidi kaçışı.bebeği dik pozisyonda besleyip uyutmak gerekir.
bazen doktor gaviscon infant verebilir.lütfen reflu ve kolik ayrımını yapmadan memeden kesmeyin.zaten laktoz intoleransı zamanla geçer , eksik olan laktaz enzimi artık ilaç olarak yerine konabiliyor.
bir de aşırı süt salınımı da yeşil köpüklü kaka yapar, fazla süt barsakları yorar,geçici yaralar oluşabilir.bu da geçici bir durumdur. kolik, gaz, annenin diyetindeki inek sütüne bağlı alerji yakınmaları 4 ay civarında geçer.
inek sütü alerjisi şüphesinde emziren anne,süt, teryağı, peynir,yoğurt ve süt içeren herşeyi diyetinden çıkardıktan 15 gün içinde, bebekteki rahatsızlık düzelir.ama düşük kalsiyum anne sütünü azaltacağından kalsiyum takviyesi dışardan alınmalı.
bazen doktorlar 5 dakikalık poliklinik muayenesinde tanıyı koyacak kadar ince irdeleyemeyebiliyor..anne mutlaka durumu kendi sorgulamalı. anne sütü aşırı geldiyse kaka tahlilinde mutlaka sindirilemeyen süt bulgusu olacaktır.bu laktoz intoleransı olduğu anlanına gelmez!........en iyisi yakın zamanda bebek bakmış çocuk doktorlarına başvurmak. insan kendi yaşayınca kitaplardan daha çok öğreniyor.............
canım aşırı sütüm hiç olmadı.hep azdı malesef.süt alerjisi de çıkmadı sırttan alerji testi yaptırdık.laktazm damlaya devam ediyoruz.ek gıdaya geçtik.tamamen geçmesini bekliyorum.reflü yok çünkü yatarak beslemedim hep 45 derece açı olacak şekilde emdi.yeşil kaka lf mamadanmış.aptamile başladık tekrar kaka sarıya döndü.çocuk gastroda kontrollerimiz devam ediyor her ay.
sorun laktoz intoleransı ise laktazim damla ile geçer,anne sütünü sakın bıraktırmayın.anne sütünü bırakmayı gerektiren hastalık galaktozemi dir ve çok nadir görülür.
aslında emerken bebeğin huysuzlanıp memeyi bırakması laktoz intoleransı ile ilgili değil, reflu hastalığında olan bir durum.mideden ağıza doğru mide asidi kaçışı.bebeği dik pozisyonda besleyip uyutmak gerekir.
bazen doktor gaviscon infant verebilir.lütfen reflu ve kolik ayrımını yapmadan memeden kesmeyin.zaten laktoz intoleransı zamanla geçer , eksik olan laktaz enzimi artık ilaç olarak yerine konabiliyor.
bir de aşırı süt salınımı da yeşil köpüklü kaka yapar, fazla süt barsakları yorar,geçici yaralar oluşabilir.bu da geçici bir durumdur. kolik, gaz, annenin diyetindeki inek sütüne bağlı alerji yakınmaları 4 ay civarında geçer.
inek sütü alerjisi şüphesinde emziren anne,süt, teryağı, peynir,yoğurt ve süt içeren herşeyi diyetinden çıkardıktan 15 gün içinde, bebekteki rahatsızlık düzelir.ama düşük kalsiyum anne sütünü azaltacağından kalsiyum takviyesi dışardan alınmalı.
bazen doktorlar 5 dakikalık poliklinik muayenesinde tanıyı koyacak kadar ince irdeleyemeyebiliyor..anne mutlaka durumu kendi sorgulamalı. anne sütü aşırı geldiyse kaka tahlilinde mutlaka sindirilemeyen süt bulgusu olacaktır.bu laktoz intoleransı olduğu anlanına gelmez!........en iyisi yakın zamanda bebek bakmış çocuk doktorlarına başvurmak. insan kendi yaşayınca kitaplardan daha çok öğreniyor.............
Canim benim kakasi anca sütten kesince gidiyor.bizde öyle oldu emmeme sebebi süt Bebeğinde gaz sancısı yaptığından hıçkırık var demişsin bizde hep bebek hıçkırık olursa midesi büyür denilirdi ama işin aslı öyle değilmiş bizimki elini çok emerdii ve cok kusardi bu refluden kaynaklanıyorMuş gavisgon inf kullandıktan sonra bu sıkıntılarımız kalmadı sende bi reflü Süne baktir gaz içinde biogaida kullanmanızı tavsiye ederim günde bir kere 5 damla ne karında gurultu nede sancı kalıyorkızlar belirtilerimiz şunlardı
*önce köpüklü son 2 haftadır ise bol mukuslu kaka
*huysuzluk
*uykuya dalmada güçlük
*emerken 2-3 dk sonra kendini geri ittirerek ağlama
*karından gelen gurultular
*karın şişkinliği
*hıçkırık
hastane hastane dolaştık.en son ankara tıpta laktoz intoleransı dendi yapılan kaka tahlilinde.laktazim denen damla verildi.dünden beri her emme öncesi 2 damla veriyorum.dün bu belirtilerin hepsi geçti sayılır.mukuslu kaka hariç.bugün de verdim damlayı belirtildiği gibi.ama az önce yine emmeyi reddetti süt geliyor kafasını geri ittirdi ağladı.mecbur mama verdik.ardından emzirdim o zaman emdi.kızlar bu laktoz intoleransında mukuslu kaka ne zaman geçiyor.bugün daha da arttı.kızımın canı yanıyor benim içim parçalanıyor.eşimin yüzü gülmüyor moraller sıfır ben kaç kat üzülüyorum allah kimseye vermesin.bu damla sizde de bu şekilde oldu mu?lütfen yaşayan bilen varsa bir cevap yazsın
Canim benim kakasi anca sütten kesince gidiyor.bizde öyle oldu emmeme sebebi süt Bebeğinde gaz sancısı yaptığından hıçkırık var demişsin bizde hep bebek hıçkırık olursa midesi büyür denilirdi ama işin aslı öyle değilmiş bizimki elini çok emerdii ve cok kusardi bu refluden kaynaklanıyorMuş gavisgon inf kullandıktan sonra bu sıkıntılarımız kalmadı sende bi reflü Süne baktir gaz içinde biogaida kullanmanızı tavsiye ederim günde bir kere 5 damla ne karında gurultu nede sancı kalıyor
Allah şifa versin hepimizin çocuklarına
Merhaba anneler ayni durumdan bizde wikayetciyiz , kopuklu sari kaka, karinda gurultu, hickiirik, ama aglamaa memeyi birakma yok. Aksine emmeyi cok seviyor ama sancisi cok oluyor uykuya dalma problemi de yarandi gecer diye bekliyoruz gecermj? Tahliller yapildi sute baglandi bu kopuklu sulu kaka. Tecrubeli anneler geciyormu bu? Benim sutum cok geliyor bide kalorisiz bebegi arttirmiyor ek mamaya da gecdim ama sutu kesmedim. Sagarken on sut cok oluyor cogu zaman acik renkli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?