Lanioplastide 6. Günüm ve sürecim

sevgnr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2025
1
0
1
27
Merhaba arkadaşlar temmuz ayının 17 sinde Labioplasti ameliyatı oldum . Normalde yorumları hep okurdum yazmazdim ama bir yorum dikkatimi çekti ‘ herkes okuyup bilgi alıyor sonradan kimse sürecini iyi ya da kötü paylaşmıyor’ evet bende öyle yapacaktım ama o sınıfa girmemek adına bugün üye oldum ve size yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum.
Ben tokatta yaşıyorum ve ameliyartımı Ankara da oldum. Doktorumla ilk konuşmamda Herseyi güzelce anlattım nelerden rahatsız olduğumu sordu bende en çok spor yaparken oranın beni rahatsız hissettirdiğinden bahsettim . Bana hastalarının öncesi sonrası fotoğraflarını gösterdi zaten ben doktoruma güveniyordum yani o kadar bu durumdan rahatsızdım ki gözüm kapalı yaptıracaktım. Lokal anastezi için krem sürüldü ameliyata hazırlandım sonra uyusturucu iğneler falan 🤣 çok heyecanlıydım ameliyata ellerim titreyerek girdim çok korkuyordum ta ki ameliyat başlayana kadar. Ameliyatta hiç bir şey hissetmiyorsunuz korkmanıza gerek yok. Hatta telefonlarından müzik açmıştı içimden ona eşlik ediyordum falan 🤣. Benim için bu işlemin en zor yönü taburcu olduktan sonra 6 saat yol gitmemdi. Terminalde 2 saat oturamadan ayakta beklemek zorunda kalmam ve sıcak olması bayılacak gibi oldum. Şeker hastasıyım zaten çok kan kaybettim sıcakta beni kötü etkiledi ağrım var çok inanılmaz kötüydü benim için. 2 3 gün sonra işe dönenlere asla inanmıyorum yaşadım ve gordüm . Olacaklara söylüyorum sakın işten 2 3 gün izin alayım demeyin şuan 6. Günüm hala dik oturamıyorum. Ayakta bile yürürken sünmet çocukları gibi yürüyorum cınku dikişler batiyor arkadaşlar o da canımı yakıyor. Yani benim için yolculuk çok kötüydü doktorum iç dudaklarımı ve klitorisime aynı anda işlem yaptığı için dikişim çoktu . İlk 3 gün çok ağrım oldu sürekli ağrı kesici ağrımı azalttım. Suanda bile zonklama var ama ilk 3 4 günkü gibi acılarım yok çok şükür. Doktorum ödem olmaması için buz koymamı önerdi ilk 2 gün 20 dk buz koydum 10 dk ara verdim . Benim çok ödem olmadı çünkü doktorum ödem için takviye bir ilaç yazmıştı sanırım ondan. Sadece suanda klitoris bolgesi çok şiş duruyor sanırım zamanla iner diye düşünüyorum çok aynaya bakmamaya çalışıyorum. 4. Gün sarımsı bi iltihap akmaya başladı asla kendimi zorlamıyordum sürekli yatıyordum sabahın 5 inde bu ağrı beni uyandırdı ve kanamaya başladı hemen doktoruma fotoğraf attım normal olduğunu söyledi . İyi gittiğini söyledi . Bende her WC den sonra batikonla pansıman yaptım ve enfeksiyondan sonra külot giymedim kuru kalmasını sağladım o günden sonra zaten birdaha o şekilde ağrım olmadı 1 gün içinde geçti o akıntı ve Kanamamda durdu zaten. Arkadaşlar kesinlikle nemli bırakmayın çünkü geç iyileşiyor bilginiz olsun . Özellikle benim geç iyileşen ve sürekli ağrıyan yer deliğe yakın yerler yani daha nemli yerler çok geç agrısı dindi. Antibiyotik krem ve antibiyotik hap kullandım benim sürecim sadece yolculukta kötüydü ve o ilk 4 gün . Enfeksiyon oldugundaki acı zaten onu söylemiyorum bile . Şuan görüntüsü eskisine bakılarak çok çok iyi dikişlerim 2 tane falan düştü ama klitoris üzerindekiler hala duruyor. Ve klitoris eskisinden daha büyük duruyor. Birde tabi iç dudaklarım çok büyüktü sanırım tamamen gitmiş givi duruyor 2 3 ayda anca oturuyor diyorlar o yüzden çok fazla takılmamaya çalışıyorum . Yarından sonra Dr yazdıgı kantoron yağlı bir krem var ona başlayacağım. Gelişmeleri anlatırım merak edenlere 🙏
Benim sürecim bu şekilde 🙂
Sağlıcakla kalın 🥰

Back