Laparoskopi Hakkında Deneyimler ???

badenur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2009
1.372
91
118
İstanbul
Arkadaşlar,

Rahim filmiyle laparoskopi ve histeroskopi olmam gerektiği ortaya çıktı, (Histeroskopi için bir başlık açmıştım bilgi verenlere çok teşekkürler)...

Laparoskopiyi yapan doktorunuzu önerir misiniz?
Birde acılı bir işlem mi? kaç günde iyileştiniz.

SİZLERE YAŞADIĞIM ACI TECRÜBELERİN SONUCU OLARAK ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM. MUTLAKA RAHİM FİLMİ ÇEKTİRİN. 4 kez tüp denedim... bütün denemeleri boşuna yaptığım rahim filmiyle ortaya çıktı... rahimde tümsekleşme var, tüplerde iltihap var, iltihap bütün ortama kötü etki yapıyormuş embriyoların transferden sonra 1 sn. bile yaşama şansı yokmuş. Hepsi rahim filmiyle ortaya çıktı. EĞER DOKTORUNUZ GERÇEK BİR DOKTORSA SİZDEN BAŞTA BUNU İSTEYECEKTİR ZATEN.

Gecmis olsun...insallah son tedavin olur...

2 negatif denemden sonra ayni merkez ve gittigim 2-3 merkez rahim filmime bakip sorun olmadigini sadece tuplerde biraz akinti oldugunu bunun tutunmaya engel olmuycagini soylediler...tekrar tekrar denemen gerekiyor..Allah ne zaman nasip ederse olur dediler...
bu beni tatmin etmedi...tedaviyi biraktim...sonra esimin israriyla gorusmek fikir almak icin Semra Kahraman dan randevu aldik...ben bunlarda ayni seyleri soyluycek derken Semra hnm rahim filminde bozukluk gordugunu bunu netlestirmek icin histeroskobi yapilmasini onerdi..rahimde kist vardi .bence laporoskobiye alalim kanallara bakalim histeroskobide yapalim kisti alalim rahimde neler var bi gorelim dedi,..laporoskobiye alindim Semra hm ve iki doktor daha girdi..islem sirasinda birinin gozunden birsey kacarsa digeri hatirlatsin,ortak kararlar verilsin diye 3 doktorla girdim laporoskobiye..sonuc histeroskobide rahim disinda miyomlar gorulmus onlar temizlendi,kist alindi,kanallara bakildi,rahime normal sekli verildi..40 dk bi islem benim miyomlari tek tek yakmaya ugrastiklari icin 2 saat surdu..sonrasi agri falan hissetmedim..az az lekelenmelerim oldu(co-cultur icin alinan parcadan dolayi dediler) 3 ufak dikisim vardi..aksam hastaneden ciktim ertesi gun memlekete gittim..rahat bi islem..bencede mutlaka yaptir..surekli dene dene insani yipratiyor..bi sorun varsa cozulur sonra denenir..insallah sorunlar giderilir,gelir bebisinnn..

Son düzenleme:
kesinlikle tavsiye ediyorum.hem lap hem histeroyu birlikte.ben dün oldum ve şok oldum.nedenmi?daha önce yaptırdığım rahim filminde herşey mükemmel görünürken lap ve histerodan sonra sol tüpümde tıkanıklık olduğu,yumurtalıklarımın rahmin gerisine saklı olduğu ortaya çıktı.bundan önce 2 aşılama 1 tüp deneyimim var.hepsi boşuna yapılmış.

mrb kızlar benim de 2 başarısız tüp denemem var. hiç rahim filmi çekilmedi, sorun eşim kaynaklı olduğu için beni çok da incelemeye gerek bulmadılar. yeni denemeden önce neler yapabiliriz dediğimde ise eğer istersen histereskopi yapabiliriz ama gerekli olduğunu sanmıyorum dedi doktorum, ben tabiki istiyorum. arastırmalarım sonucu bi ofis histereskopi denen tanı amaçlı histereskopi bir de laproskopi ile birlikte yapılan girisim amaçlı histereskopi olduğunu anladım. ancak tam anlayamadım, ilk etapta ofis yapılıyor daha sonra gerekli görülürse mi laproskopi yapılıyor. bu muayene masasında yapılan bir islem mi yoksa ameliyat gibi birşey mi? anlatabilirmisiniz...

bende de kist vardı kistin çapı bebek kafası büyüklüğünde olmasaına rağmen laporaskopi yöntemiyle alındı .gayet başırılı olundu . tavsiye ederim:)

ay canım benim ya ne demek lazım doktoruna sözün bittiği yer

doktorlara denecek artık hiç bir sözüm kalmadı... sadece artık şunu çok iyi biliyorum, doğru doktoru bulmak çok zor. Bu operasyonlar içinde birkaç doktor gezip kararımı öyle vereceğim. tüp konusunda da özel doktor yerine özel hastaneler daha doğru adresler diyorum artık. çünkü öncesinde araştırmaya alıyorlar, paldır küldür hasta kaçmasın diye hemen tüp demiyorlar.

mrb kızlar benim de 2 başarısız tüp denemem var. hiç rahim filmi çekilmedi, sorun eşim kaynaklı olduğu için beni çok da incelemeye gerek bulmadılar. yeni denemeden önce neler yapabiliriz dediğimde ise eğer istersen histereskopi yapabiliriz ama gerekli olduğunu sanmıyorum dedi doktorum, ben tabiki istiyorum. arastırmalarım sonucu bi ofis histereskopi denen tanı amaçlı histereskopi bir de laproskopi ile birlikte yapılan girisim amaçlı histereskopi olduğunu anladım. ancak tam anlayamadım, ilk etapta ofis yapılıyor daha sonra gerekli görülürse mi laproskopi yapılıyor. bu muayene masasında yapılan bir islem mi yoksa ameliyat gibi birşey mi? anlatabilirmisiniz...

canım ben şu an bu konuyu araştırıyorum, doktorlarla görüşme halindeyim, bildiklerimi paylaşayım...
öncelikle rahim filmi 300 tl'ye çekilen birşey ve tüplerde tıkanıklık, iltihap varsa, yada rahimde çökme, miyom, kist vs. birşey varsa, hepsi çıkıyor... aslında yola sağlam başlamak için gerekli bir teşhis yöntemi ben çok geç anladım...

Rahimdeki problemlerin tespiti için tanı amaçlı histeroskopi de yapılabilir tabi, ama rahim filmi daha basit bir yöntem... tanı amaçlı histeroskopide anestezi uygulanmıyor, sadece kamera ile girilip rahmin içine bakılıyor, sorun teşhis ediliyor.(sadece rahmi görüntülüyor, tüplerdeki problemi görüntülüyemiyor, tüplerdeki problemler için laporoskopi yapılıyor.)

Birde operasyon amaçlı histeroskopi var, bu anestezi altında yapılıyor, tespit edilen sorunu gidermek için uygulanıyor, örneğin rahmin içindeki bir miyomun traşlanması ya da alınması gibi, yada rahmin bozulan şeklini düzeltmek için.

Laporoskopi tüplere bakmak ve eğer sorun varsa tüpleri bağlamak ya da almak için yapılıyor. Anestezi uygulanıyor.

aslında laporoskopi gereğide, histeroskopi gereğide rahim filminde çıkıyor. bende öyle oldu. şimdi histeroskopi ile miyom alacaklar ve rahmin şeklini düzeltecekler, laporoskopi ile de tüpleri ya bağlayacaklar ya da alacaklar... bunun netliğide ancak operasyon sırasında belli oluyormuş. tüplerdeki sorunun büyüklüğüne göre.

bunlar anestezi altında olunca ameliyat olarak geçiyor, ama korkulacak şeyler değilmiş... ben de henüz yaşamadım.

laporoskopi ve histeroskopi gereği varsa aynı anda yapılıyor. ama tüplerde sorun yoksa laporoskopiye gerek yok.

dün forumun yüzü farklıydı yazdım ama silinmis badenurcum. çok çok teşekkür ederim cevabın için gerçekten kafam çok karısıktı. madem ki tüpler histereskopi ile görünmüyor ya benim de tüplerde iltihap vs. varsa.. öncelikle rahim filmi çektirmek mutlaka gerekli sanırım, değil mi?
bende bugün genetik sonuçlarını aldım. sitogenetik analiz sonucunda esimin ve benim sayısal ya da yapısal bir kromozom anomalisi saptanmamıstır yazıyor. ancak benim moleküler genetik analiz raporumda Faktör V heterozigot, MTHFR ise homozigot mutant... ne olduklarına bakıcam simdi sanırım pıhtılasma ile ilgili bir problem..

kızlar kime laparoskopik ameliyat oldunuz veya olacaksınız?
bende 4'er cm iki adet çikolata kisti var.laparoskopik ameliyat olmam gerekiyor.Yücel Karaman,Teksen Çamlıbel veya Semra Kahraman arasında kararsızım.Bana yardımcı olur musunuz?

merhaba canım ben 11 haftalık hamıleyken laparoskopi ile ameliyat oldum.memorialde guvenc bey yaptı gebelık yoksa sakın korkma semra hanım ve ekıbı dortdortluk insanlar karnımın 3 yerınden gırıldı bebeklerımde bende ıyıyz cok sukur sakın korkmaiki kasıgımdan ve gobek delıgımden gırdıler ama ben cok sancılı gıttım ve aacil ameliyata aldılar öyle yanı allah yardımcın olsun bol bol dua et

arkadaşlar ben bu konuda 6 doktor ile görüştüm, doktorları polis gibi sorguladım ve yücel karaman'a karar verdim... bana fazlasıyla güven verdi.. yardıma ihtiyacı olan arkadaşlar tüm görüşleri isterseniz özelden paylaşabilirim.

Son düzenleme:
ehil bir el yaparsa histeroskopi ve laparoskopi basit ameliyatlarmış, önümüzdeki hafta ben operasyona gireceğim.

Badenur,doktora karar verdigine sevindim. Ben iki kez laparoskopi gecirdim, her ikisinde de myom alindi ve anestezi altinda yapildi. Gobekten girilerek yapilyor, benim gobek deligimde ve asagiya dogruda iki adet daha operasyon izi var ama simdikiler estetik oldugu icin guzel kapatiyorlar ve cok minik kaliyor merak etme canim. Ilkinde- Ank'da oldu-bir gece kalip cikacaktim fakat WC'ye kalktigimda dusup bayildigimdan iki gece daha kontrol altinda tutmuslardi. Ikinci laparoskopi yurtdisinda yapildi, 5 gun filan beni hastanede tuttular, doktoruma yalvar yakar derken cikardilar beni...Laparoskopi sonrasi agri oluyor, agrikesici igne yapmislardi. Gulerken, hapsirirken operasyon geciren kisimlar aciyor. Laparoskopi sonrasi bir kac gun kanaman oluyor. Birilerinin sana bir kac gun destek olmasi iyi olacak, yataktan kalkarken insan zorlaniyor daha dogrusu ben zorlanmistim. Tabii bu arada herkes farkli tepkiler gosterebilir, benimkiler boyle olmustu. Ankarada iken sanirim 2 hafta rapor vermislerdi. Simdiden cok gecmis olsun canim, zararin neresinden donsen kardir. Bizi haberdar et lutfen.kaydirigubbakcemile3

Badenur,doktora karar verdigine sevindim. Ben iki kez laparoskopi gecirdim, her ikisinde de myom alindi ve anestezi altinda yapildi. Gobekten girilerek yapilyor, benim gobek deligimde ve asagiya dogruda iki adet daha operasyon izi var ama simdikiler estetik oldugu icin guzel kapatiyorlar ve cok minik kaliyor merak etme canim. Ilkinde- Ank'da oldu-bir gece kalip cikacaktim fakat WC'ye kalktigimda dusup bayildigimdan iki gece daha kontrol altinda tutmuslardi. Ikinci laparoskopi yurtdisinda yapildi, 5 gun filan beni hastanede tuttular, doktoruma yalvar yakar derken cikardilar beni...Laparoskopi sonrasi agri oluyor, agrikesici igne yapmislardi. Gulerken, hapsirirken operasyon geciren kisimlar aciyor. Laparoskopi sonrasi bir kac gun kanaman oluyor. Birilerinin sana bir kac gun destek olmasi iyi olacak, yataktan kalkarken insan zorlaniyor daha dogrusu ben zorlanmistim. Tabii bu arada herkes farkli tepkiler gosterebilir, benimkiler boyle olmustu. Ankarada iken sanirim 2 hafta rapor vermislerdi. Simdiden cok gecmis olsun canim, zararin neresinden donsen kardir. Bizi haberdar et lutfen.kaydirigubbakcemile3

canım ben seninde bunları geçirdiğini bilmiyordum, ne acılardan geçiyoruz , inşallah bu kadar acının emeğin karşılığını alacağız, şimdi sadece sabretmek zorundayız... ben cuma günü ameliyat olacağım... hayırlısı diyorum, benim için herkes için....

kızlarr ben de laparoskopi oldum mart ayında tüplerde sıvı birikimi vardı ve daha önce gittiğim 4 hastenede doktorlar laparoskopi istemediler.en son medicana selman bey kesinlikle olman gerekiyor dedi çünkü tüpler rahim filminde çok kötü gözüküyor dedi ve laparaskopide de çok kötü olduğu gözükmüş ve tüpler bağlandı embriyonun tutunma şansı yükseliyor dedi

kızlarr ben de laparoskopi oldum mart ayında tüplerde sıvı birikimi vardı ve daha önce gittiğim 4 hastenede doktorlar laparoskopi istemediler.en son medicana selman bey kesinlikle olman gerekiyor dedi çünkü tüpler rahim filminde çok kötü gözüküyor dedi ve laparaskopide de çok kötü olduğu gözükmüş ve tüpler bağlandı embriyonun tutunma şansı yükseliyor dedi

als merhaba tüp bağlama işlemini ne zaman yaptın?selman beymi yaptı?
peki hemen bağlatıncamı tüpbebek yapmak gerekiyor?
selman bey ile ilgili yeni çıkan teknik metabolomix tekniğimi kullanacaksın?
bilgin varmı bu konuda istersen selman beye bir sor.ben kendim için bu yeni tekniği araştırmıştım.ama eşimle yücel beye karar verdik. ağustos ilk haftası başlıcam inş.
çok soru sordum yazarsan sevinirima.s.

Back
X