Laporoskopi sonrası transfer

• Konu Sahibi Konu Sahibi Ay42
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ay42

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2020
306
176
53
Merhaba arkadaşlar ,

3 adet dondurulmuş embriyom var hidrosalpenks şüphesi olduğu için donduruldu .laporoskopi oldum iki tüpüm de alındı. Eşimde de ben de de bilinen başka bir sorunum yok. Laporoskopi ameliyatını tüp benek merkezim dışında başka bir yere oldum. Tüp bebek doktorumu aradım ilk adet gününde gel dedi acaba muayene mi edecek. Adetime 15 gün var. Transfer için erken değil mi ? Bi kaç ay bekleniyor diye biliyordum. Sadece 3 adet embriyom var biri b kalite 2 si AA kalite.
Size sorum
Sizce şansım var mı tüp bebek tutar mı daha önce benim gibi sorunu olan ve tüp bebek ile hamile kalan oldu mu ?
İki tüpüm de alındı tüp bebekten başka şansım yok maalesef
Yaşım 36 hiç hamile kalamadım daha önce bu yaştan sonra yumurta rezervim de çok olmayacak o yüzden hamile kalmak çektiğim tüm acıları unutmak istiyorum 🙏🏻 Vereceğiniz cvp için şimdiden teşekkür ederim. Rabbim hepimizin istediği ne varsa nasip etsin amin 🙏🏻

Merhabalar ben de ağustos ayında laparoskopi oldum hidrosalpenksten iki tüpüm alındı. Tüp bebek doktorum ilk adetinde gel muayene edelim dedi. Gittim muayene olmadan önce dedi ki bu senin ameliyat sonrası ilk adetin henüz rahim hazır değildir ama bakalım yine de dedi ve içerisinin mükemmel göründüğünü söyledi rahim tamamen hazır dedi ve transfer işlemlerine başladık 7 eylülde transfer oldum bugün kalp atışlarını duyduk çok şükür 🤗 Yani o gün muayeneye gittiğinde senin rahim de toparlamış olabilir eğer hazır değilse doktor bir sonraki aya bırakır zaten.

Merhabalar ben de ağustos ayında laparoskopi oldum hidrosalpenksten iki tüpüm alındı. Tüp bebek doktorum ilk adetinde gel muayene edelim dedi. Gittim muayene olmadan önce dedi ki bu senin ameliyat sonrası ilk adetin henüz rahim hazır değildir ama bakalım yine de dedi ve içerisinin mükemmel göründüğünü söyledi rahim tamamen hazır dedi ve transfer işlemlerine başladık 7 eylülde transfer oldum bugün kalp atışlarını duyduk çok şükür 🤗 Yani o gün muayeneye gittiğinde senin rahim de toparlamış olabilir eğer hazır değilse doktor bir sonraki aya bırakır zaten.
Ayyy Çok sevindim 🤗 inşallah darısı benim başıma . Başka bilinen bir sorun var mıydı sizin ? Ben de endişeleniyorum tutmazsa diye çünkü biliyorsun tüpten başka şansımız yok.sadece 3 embriyom var 2 tane transfer edelim diyoruz bakalım .ne önerirsin başka bana . Sana kaç tane transfer edildi

Benim 5aa 13 tane embriyom vardı. Doktor iki tane transfer edelim şansı arttırır dedi ama ikisinin de tutması durumunda ikiz gebelikler de çok riskli oluyo biz tek embriyo olsun dedik. İlk denememizdi zaten o da tuttu çok şükür 🤲🏻 Benim tüplerde bu sorun hep varmış bir sürü kadın doğum doktoru gezdim elimde rahim filmiyle hiçbiri anlamadı bi sorun gözükmüyo dediler biz de baktık olmuyo 3 yıl geçmiş tüp bebeğe başlayalım dedik ordaki doktorum koydu teşhisi. Hem tüplerde hidrosalpenks var hem sol yumurtalıkta çikolata kistim var hem de rahim şekil bozukluğu varmış o yüzden laparoskopi ve histereskopi aynı anda oldum doktorum bütün riskleri ortadan kaldırmak istedi yani çok şükür tüm süreç 4 ayda bitti güzel bi sonuç aldık🤗💕

Benim 5aa 13 tane embriyom vardı. Doktor iki tane transfer edelim şansı arttırır dedi ama ikisinin de tutması durumunda ikiz gebelikler de çok riskli oluyo biz tek embriyo olsun dedik. İlk denememizdi zaten o da tuttu çok şükür 🤲🏻 Benim tüplerde bu sorun hep varmış bir sürü kadın doğum doktoru gezdim elimde rahim filmiyle hiçbiri anlamadı bi sorun gözükmüyo dediler biz de baktık olmuyo 3 yıl geçmiş tüp bebeğe başlayalım dedik ordaki doktorum koydu teşhisi. Hem tüplerde hidrosalpenks var hem sol yumurtalıkta çikolata kistim var hem de rahim şekil bozukluğu varmış o yüzden laparoskopi ve histereskopi aynı anda oldum doktorum bütün riskleri ortadan kaldırmak istedi yani çok şükür tüm süreç 4 ayda bitti güzel bi sonuç aldık🤗💕
Merhaba benimde laparoskopi olmam gerekiyor sağ tüpte hidrosalpenks var ama ameliyat narkoz korkum var benim. Ameliyat sürecinizden bahseder misiniz lütfen ne kadar sürdü hastanede yattınız mı iyileşme süreci nasıldı

Merhabalar geçmiş olsun size de 🙏🏻 Ameliyat için cumartesi günü sabah yatışım yapıldı hastaneye. Ben laparoskopi ve histereskopi aynı anda oldum ameliyata girerken 1 saat falan sürer ameliyat dediler. Ama içeride çok fazla yapışıklık varmış ayrıca laparoskopi için önce karına gaz veriyorlar şişirip aletlere yer açmak için. O esnada organlarım içiçe geçmiş doktorum içeride bomba patlamış gibiydi tabirini kullandı. Böyle olunca ameliyatım 3 saat sürdü tabi bu normal bi durum değil onların da beklemediği komplikasyonlar olmuş o yüzden uzun sürmüş tabi narkozda da fazla kalmış oldum. Ameliyat odasında daha uyandım ben sargıları yapıyolardı. Boğazımda oksijen tüpü vardı tam ayıldığımda onu çıkarttılar nefes al dediler. Sonra odaya geldim 6 saat bişey yiyip içmesin dediler. 4 tane delik açmışlar sağda sonda vardı solda da içerideki kalan kanlı sıvının akması için diren bağlamışlar deliklerin birinden o çıkıyodu. İçerideki sıvı bitene kadar bi kere direni çıkartmıyolar ben iki gün kaldım hastanede cumartesi sabah geldim pazartesi öğlen çıkışım yapıldı. Bir hafta içinde de iyileştim zaten. İnşallah sizinki daha kolay geçer iyileşme süreniz de daha kısa olur 🤲🏻

Maşaallah çok sevindim hayırlısıyla saglıcakla bebegınızı kucagınıza alın inşallah. Bende tüp bebege baslayacagım sol tüpte sıvı bırıkmesı cıktı doktorum amelıyatla alacagız ya da baglayacagız dedi. amelıyat benı cok korkutuyor. Biraz bilgi verebilir misiniz bu konuda. Çok teşekkürler şimdiden

Back
X