Konu açılalı bir yıl olmuş yine de yazayım belki birileri daha bilgi almak ister
Dün laporoskopi oldum benim de iki tüp tıkalıydı çok minik sızıntı gibi geçiş varmış o da hamileliği çooook düşük bi ihtimal kılıyo
Malesef tüpler açılamadı çünkü benim rahim çıkışından tüplere doğru bi tıkanıklık vardı inçe bi yer değilmiş o ve açmayı zorlarsam çok tahribat olurdu dedi doktorum Banu Hmm.
iyiki olmuşum ameliyatı çünkü rahim ters üçgen ya üst tarafta bi çöküntü şeklinde yapı varmış o da "bebeğin tutunmasını engeller onu düzledim " dedi.rahim filminde belli olmamıştı bu durum..
Ayrıca ultrasonda görünmeyen polipler varmış yani histereskopi de yapmışlar
Bezmialem eğ. Araşt. Hast. Oldum doktorum Müşerref Banu Yılmaz
prolaktin ve tsh yüksekliğiyle başladık buralara geldik ..çok şükür netleşti artık durum ve gönül rahatlığıyla tüp bebeğe başlicaz işallah ..
gönül isterdi normal kalabileyim ama Allah beterinden korusun ve hepimizin yardımcısı olsun ..
histereskopi sonrası bi rahatsızlık olmadı şu an göbek deliğinin ordan bi kesi be biraz alt tarafta solda bi kesi var onlar da öyle acımıyor sanırım rahimin o üst tarafında yapılan işlem sebebiyle göbek deliği çevresinde karnımın içi acıyor ..
yani sadece tüp açma olsaydı bu kadar acı hissedeceğimi sanmıyorum..
ameliyatı 4 gibi oldum gece saat on gibi taburcu oldum istersem bi gece kalabilirsiniz dediler ama ben tercih etmedim .. sonda çıkarıldıktan sonra idrarımı yapınca çıkabilirsiniz demişti doktorum .. sonda çıkınca ilk idrarım yanma yaptı .. bi de gaz oluyo henüz büyük tuvalete çıkabilmiş değilim çok ıkınamıyorum.. sıvı ağırlıklı beslenme öneriyorlar ameliyat sonrası bu yüzden kabızlık olmasın diye ama istediğimi giyebiliyorum o konuda sıkıntı yok.
gaz sebebiyle Yani ameliyatta verilen gaz kalıntısı üste doğru çıkar omuzlarını sıcak tut dedi doktorum ..
ameliyat sonrası kanama oluyo azar azar gerçi o histereskopiden mi laporoskopiden mi bilemiyorum..
Müdahale edildiği için adetin tarihi belki gecikebilir, kalınlığı normal ama rahim duvarını biraz incelttik o yüzden belki hormon takviyesi yapabiliriz haftaya kontrole gel dedi doktorum ..
Genel anestezi altında oldum ztn
Ameliyat çıkışı büyük tuvaletim gelmiş gibi ve gaz sancısı birlikte ağrıyla uyandım ama o his geçti yavaş yavaş .. sonda çıkınca ztn çok rahatladım ..
genital bölgede hiçbir rahatsızlık olmuyor yani histereskopi olsa bile dediğim gibi içerde Rahime yapılan o düzeltme müdahalesi böyle acı veriyor kalkıp otururken sanırım bi de gaz ..
Olabildiğince yürümeye çalışıyorum şu an evde ..
öksürme gülme hapşırma gibi aktiviteler karnımı acıtıyor ..
yanlarda tüplerin orda vs bi acı yok ztn oraları fazla zorlamamış tıkanıklık ince olmayınca tahribat olmaması için ..
tshminimce içerdeki rahim üstü daha çok acı veriyor .. kontrol sonrası yine yazarım