• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

LAPOROSKOPİ

vural15

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2016
716
577
103
36
Hocam iki taraflı çikolata kisti ameliyatı oldum kistlerin 2.5 cm di fakat habis şubesiyle alındı. Çikolata kisti tanısı kondu benim sorum bu ameliyattan önce rezervim amh: 4 üstüydü sonrasında tamamen bitermi, doktorum ameliyatın rezervi etkileyeceğini söyledi keşke olmasamıydım bu ameliyatı yaşım 26.. ( bu arada 3 denemem var 2 si negatif biri düşükle sonuçlanmıştı laporoskopiyi geçen hafta oldum)

Hocam iki taraflı çikolata kisti ameliyatı oldum kistlerin 2.5 cm di fakat habis şubesiyle alındı. Çikolata kisti tanısı kondu benim sorum bu ameliyattan önce rezervim amh: 4 üstüydü sonrasında tamamen bitermi, doktorum ameliyatın rezervi etkileyeceğini söyledi keşke olmasamıydım bu ameliyatı yaşım 26.. ( bu arada 3 denemem var 2 si negatif biri düşükle sonuçlanmıştı laporoskopiyi geçen hafta oldum)

2.5 cm’lik çikolata kistlerini ameliyat etmek taraftarı pek değiliz çünkü yumurtalıklarınıza yapılan her müdahalede malesef rezervin etkilenmesi en tecrübeli cerrahi ellerde bile kaçınılmazdır. Ameliyat öncesi amh değerinize baktığımda yumurta rezervinizin oldukça iyi olduğunu anlıyorum. Tüplerinizin durumuna mutlaka bakılması gerektiği düşüncesindeyim: gerek başarısız denemeleriniz gerekse düşüğünüz bu nedenden kaynaklanıyor olabilir. Keşke laparoskopi olmadan önce ikinci bir fikir almak için bize başvursaydınız.

2.5 cm’lik çikolata kistlerini ameliyat etmek taraftarı pek değiliz çünkü yumurtalıklarınıza yapılan her müdahalede malesef rezervin etkilenmesi en tecrübeli cerrahi ellerde bile kaçınılmazdır. Ameliyat öncesi amh değerinize baktığımda yumurta rezervinizin oldukça iyi olduğunu anlıyorum. Tüplerinizin durumuna mutlaka bakılması gerektiği düşüncesindeyim: gerek başarısız denemeleriniz gerekse düşüğünüz bu nedenden kaynaklanıyor olabilir. Keşke laparoskopi olmadan önce ikinci bir fikir almak için bize başvursaydınız.
Merhaba benim rahim filminde iki tüpe de sıvı geçişi olmadı tam rahim çıkışı yani rahim doldu tüplere doğru olan inçe kanallara sıvı geçişi olmadı ..
aylardır da bebek sahibi olamadık yaklaşık bir yıl olacak
Doktorum da ultrasonda tüplerde bi şişlik görmedi tüplerin alınma ihtimali yüzde bir gibi gözüküyo şu an ve içerdeki durumu net bir şekilde anlamak için laporoskopi yapacak .. belki açıktır sen kasmış olabilirsin ya da rahim filmi çeken kişi basıncı iyi ayarlamamış olabilir dedi..
Bunların dışında rahim içinde de yapışıklık, kalınlık vs temizleme şansımız oluyor dedi.. tüplerde de açmayı deneyebileceğimiz durumda ise açıcaz dedi..
Rahim filmi çekerken açabilen bi uzman var o da yüzde 80 açarım dedi basınçla ama doktorum "onu da deneyebilirsiniz ama tıkanıklık tüplere yakınsa ilaçlı sıvı basınçlı verilince daha işe yarar sonuç alınır " gibi konuştu .tabi tercih olarak bunlarla uğraşmak istemiyorum derseniz tüp bebek de deneyebiliriz direkt dedi ama ben doğal yol için yapabileceğim herşeyi yaptıktan sonra tüp bebeği düşünmek istiyorum ..
doktoruma güveniyorum ama Rahime yakınsa gerçekten çıkanıklık varsa bunun kolay açılabilen bi yapışıklık olma ihtimali var mı yoksa çok düşük bir ihtimal mi genel tecrübenize göre yorum yapma şansınız var mıdır?
ve bu durumda yumurtalıklardan uzakta oluyor tıkanıklık sanırım yine de zarar görür mü tecrübeli bir elde de..

Bu arada şu an kist vs gözükmüyor endometrium ya da yapışıklık tanısının kesin konulması gerekli ve genel olarak reglim düzenli olur

Back
X