Laproskopi yaptiranlar lutfen yardim

Merhaba arkadaşım... Ben de aynı aşamalardan geçtim. (aşılamalar hariç) Yapılan laporoskopi sonucu benim tüplerim açılmadı.Herkeste açılmayabilirmiş.Ayrıca doktorum Hiç beklemeden tüp bebek önermişti.Ama bazı kişilerde tıkalı olan tüpler bu tedavi sırasında açılabiliyormuş.Ayrıca laparoskopi de korkulacak bir şey değil.

niye açılmadı peki?garanti bir yöntem değil o zaman bu durumda değil mi?

bence laporoskopi bende oldum 4 ay oldu ama hala gebe kalamadım eşimde problem olabilir dr.tekrar gidecegim

cnm bana 5 sene once laporoskobi yapildi.sag tupum tamamen kapali sol tupum min acik ti...laps..den sonra acildi...doktorum hemen tup bebek dene dedi...(kanallar rahim temizken)maddi imkanlardan dolayi deneyemedik...farkli tedaviler denedik bu zamanda(asilama v.s)baktik aradan 3 sene gecti hala hamile kalamadim..tup bebege karar verdik...1 tup bebek sonuc negatif...doktorum negatif olunca tekrar rahim filmi istedi...3 senede rahim agzi yapismis kucuk operasyonla acip rahim filmi cekildi...kanallar hala acik...ama az da olsa sivi geliyor...doktorum az diye pek dikkate almadi..2.denendi yine negatif...
senin de anladigim kadariyla kapali gozukuyor bence kapali olsada sivi gelmeye devam edebilir(bebegin tutunmasina engel)laprskobi oldun acildi diyelim benim gibi tekrar sivi gelme ihtimalide var..zor bi karar ...bilemioruz ki...kendi kendime diyorum ki keske tamamen baglatsaydim...sivi gelmesini engelleseydik...nasilsa tup bebege basladik...tup bebekte onemli olan tuplerin acik olup olmadigi degil,sivi gelip gelmedigi....
operasyonu sorarsan cok basit sabah olup aksama ckabilirsin...
doktorunla konusurken bilgin olsun ona gore karar verirsiniz...

Sagol canim.Bende cok kararsizim, icimden laporoskopi olmak gelmiyor.Tuplerim kapali ama zaten tuplere ihtiyacimiz yok.Mikro oluyorum.Ofis ve kanal filmim cekildi, ofis filmimde birsey yok ama dr.um israrla laporoskopi diyor.Masallah fiyatida tupe yakin.Birde zaman kaybi.Acaba birkez daha laporoskopisiz denesem mi diyorum.Bicak falan gorurse rahim tutunma daha zor olmaz mi sizce.Agustos basi adet olacagim dr.um kontrol edecek ve konusacagiiz ama o agirlikli olarak laporoskopi diyor.Siz olsaniz ne yapardiniz bana bi akil verin bu dertten dolayi akil fakiri oldum.

canım gözden kaçırılmayacak bir şey de eşinin spermlerinde de problem olması. bence her halükarda normal yoldan ziyade veya aşılamadan ziyade tüp bebekle başarı şansınız çok daha yüksek ve zaman kaybına engel. sen laparoskopi olsan bile normal yoldan ya da aşılamayla hamile kalma şansın eşinin spermlerinden dolayı zor gözüküyor bence. ancak, yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi bir sıvı akışı sözkonusuysa hamile kalmanı engelleyebilecek, o zaman da tüplerini bağlatmanı ben de tavsiye ederim. naçizane benim fikrim şu durumda laparoskopi gereksiz bir işlem ve zaman kaybı. bence ağustos'a kadar başka güvenilir bir doktora daha başvursan için rahatlar, kafandaki soruları da tekrar ona sorar en doğru kararı verirsin. en hayırlı kararları alman dileklerimle canım... inşallah biraz fikir verebilmişimdir...:1hug:

canım gözden kaçırılmayacak bir şey de eşinin spermlerinde de problem olması. bence her halükarda normal yoldan ziyade veya aşılamadan ziyade tüp bebekle başarı şansınız çok daha yüksek ve zaman kaybına engel. sen laparoskopi olsan bile normal yoldan ya da aşılamayla hamile kalma şansın eşinin spermlerinden dolayı zor gözüküyor bence. ancak, yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi bir sıvı akışı sözkonusuysa hamile kalmanı engelleyebilecek, o zaman da tüplerini bağlatmanı ben de tavsiye ederim. naçizane benim fikrim şu durumda laparoskopi gereksiz bir işlem ve zaman kaybı. bence ağustos'a kadar başka güvenilir bir doktora daha başvursan için rahatlar, kafandaki soruları da tekrar ona sorar en doğru kararı verirsin. en hayırlı kararları alman dileklerimle canım... inşallah biraz fikir verebilmişimdir...:1hug:

Sagol canim
Ben laporoskopi de oldum bunun ustune 3 daha mikro yaptirdim olmadi olmadi.Hatta dunde gidip histeroskopi oldum ikinci kez.Olmadi ne yapalim biraktim artik.

Sagol canim
Ben laporoskopi de oldum bunun ustune 3 daha mikro yaptirdim olmadi olmadi.Hatta dunde gidip histeroskopi oldum ikinci kez.Olmadi ne yapalim biraktim artik.

canım sakın vazgeçme,maddi durumun elveriyorsa denemeye devam... ben 4. mikromda hamile kaldım. co-culture tavsiye ederim ama her merkezde yapılmıyor. bir de transferden sonra bebeğin tutunması için jel veya fitil yerine progynex iğne tavsiye ediyorum günde 2 ampul tek seferde.
genelde co-culture yapamayan merkezler gereksiz olarak nitelendiriyor bu uygulamayı ama çok etkili bir yöntem ve ben çok faydasını gördüm. ayrıca iğneyi de anlaşmalı olmadıkları firmanınsa önermeyip,hangi ilaç firmasıyla anlaşmalılarsa (genelde jel veya fitil oluyor) onu öneriyorlar. ben, bir aşılama ve 4. mikro denemesini yaşayıp 3 merkez değiştirdim ve tecrübemle sabittir, bunları mutlaka tavsiye ediyorum...

Back
X