Yöresel Tarif Laz böreği laz elinden

Yöresel Yemekler

bariscigenc

Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2013
41
0
6
Trabzon
laz böreği ya da laz yemeklerini öğrenmek isterseniz burdan yazınız arkadaşlar. mısır ekmeği falan var hani orjinal isterseniz diye:):))))

selm tatlım ben çok severım yogurdun içinede doğrayp yerım tarıf edermisin hayatım

selm tatlım ben çok severım yogurdun içinede doğrayp yerım tarıf edermisin hayatım

şimddiii:)) istediğin miktar doğrultusunda mısır ununu bir kaba koy tuz kat (miktar belirtmiyorum annem kafasından yapıyor) sonra ılık suyu azar azar ve yavaş yavaş koyup yoğur karıştır lapa şeklinde olacak çok cıvık ve ya çok katı olmasın. istersen tavada ya da fırında yap. fırında yapacaksan tepsiyi yağla koy. piştiğini anlamak için üstü koyu sarı ve kızarmış olacak içine de artık çatal sok belki pişmemiştir. tavada yapacaksan biraz daha cıvık olacak. pişir arada kapakla çevir altlı üstlü afiyet olsun:)))

Tarif için teşekkürler ama bu tarz şeyleri evde yapmak zor.Laz böreğini ilk defa Vedat Milor'un programında duydum, çok merak ettim bir süper marketten alıp denedim ancak hayal kırıklığı oldu, herkes herşeyi yapamıyor ne yazık ki.Öncelikle malzeme kalitesi, sonrasında pişirme teknikleri çok önemli.Yerel lezzetleri farklı bölgelerde denediğinizde aynı tadı alamıyorsunuz bunun sebebi de malzeme kaliteinden ödün verilmesi.İyi bir laz böreği ve diğer karadeniz yöresel yemeklerini yemeyi gerçekten isterim.

Tarif için teşekkürler ama bu tarz şeyleri evde yapmak zor.Laz böreğini ilk defa Vedat Milor'un programında duydum, çok merak ettim bir süper marketten alıp denedim ancak hayal kırıklığı oldu, herkes herşeyi yapamıyor ne yazık ki.Öncelikle malzeme kalitesi, sonrasında pişirme teknikleri çok önemli.Yerel lezzetleri farklı bölgelerde denediğinizde aynı tadı alamıyorsunuz bunun sebebi de malzeme kaliteinden ödün verilmesi.İyi bir laz böreği ve diğer karadeniz yöresel yemeklerini yemeyi gerçekten isterim.

doğrudur yalan yok püf noktaları var ama ben direk yazamıyorum anneme soruyorum o da sağolsun kim soruyo falan diye merek ediyo :D istersen bi ara yazarım şuan annemle çok iyi değilim :D

Back
X