Çocuk Hastalıkları Lemf bezleri

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Ben160621

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2025
2
0
1
32
Selam.Oncelikle oglum suan 4 yasinda.2-3 yas arasi krese basladi ve her hafta hastaydi.neyse ki suan biraz iyi durumdayiz bu konuda ama lemf dugumlerin boyunda,cene altinda kol altinda birazcik sismis en buyuyu 15mm filan.Kan degerlerini yaptirdim normal sadece alerjiden dolayi olan degerler biraz yukselmis.Pedyatrist cocuklarda genellikle olur 7 yasina kadar ola bilir zamanla duzelir.cocuklarda bagisiklik buyuklerden gec olgunlastigindan ola bilir dedi.Burun kulak doktoruna goturdum bunundan kiraz cekirdegi cikardi sonra bogaz iyi bir sey yok dedi kulakta aynen.Lemflere de bi kac ilac yazdi antibiyotik filan yap 2 ay sonra gel dedi.Alerjiden tahliller yaptirdim cevabi bekliyorum buyuk ihtimal alerjik cikicak ve lemfler alerjiden dolayi da uyanik kaliyormus.Simdi tekrar bir pediatriste randevu alip baktiracam.Bi de lemflerin tomografisi de yapildi enfeksiyondan dolayi ola da bilir olmaya da diye tam konu acilmamis kapali kalmis orasi.Simdi gercekten basina gelen oldumu?Gercektenmi buyudukce kayb oluyormus lemfler?Baska rahatsizlik yok cocuk iyi bazen bogaz agrisi hapsirma disinda aktiflik filan sukur iyi.

Benim oğlum da da birsürü lenf nodülü vardı normalde 1 tanesi sabitti doktor çoğalırsa getir tekrar dedi sonrasında farkettim ki enzesinde birsürü var götürdüğümde birsürü nodül gördüler en büyüğü 2 cm falandı. Hematolojiye yönlendirdiler orası da ultrason istedi 1 ay sonrasına ve kan tahlili. O ara domuz gribi den hastaneye yattı birsürü ilaç antibiyotik kullandı zaten ben bile elimle kontrol ettiğimde nodullerin gittiğini anlayabiliyorum ama emin olmak için tekrar ultrasona soktum. Boynuna ensesine vs detaylı baktılar ensesinde sadece o sabit dediğim nodul kalmış gerisi yoktu ama boynunda 3 5 tane nodul gözüktü bu seferde. Ama doktor sıkıntı gözükmediğin söyledi. Hatta bunun için hematoloji bölümünü meşgul etmemem gerektiğini, orda kanser şüphesiyle ilgilendiklerini söyledi. Üstünden 3 4 ay geçti elimde kontrol ediyorum ensesini hala ama farklı bişeyle karşılaşmadım. Kendi çocuk doktorumuz da böyle şeylerin enfeksiyondan vs olabileceğini genelde 2 3 hafta içinde geçtiğini söyledi

Benim oğlum da da birsürü lenf nodülü vardı normalde 1 tanesi sabitti doktor çoğalırsa getir tekrar dedi sonrasında farkettim ki enzesinde birsürü var götürdüğümde birsürü nodül gördüler en büyüğü 2 cm falandı. Hematolojiye yönlendirdiler orası da ultrason istedi 1 ay sonrasına ve kan tahlili. O ara domuz gribi den hastaneye yattı birsürü ilaç antibiyotik kullandı zaten ben bile elimle kontrol ettiğimde nodullerin gittiğini anlayabiliyorum ama emin olmak için tekrar ultrasona soktum. Boynuna ensesine vs detaylı baktılar ensesinde sadece o sabit dediğim nodul kalmış gerisi yoktu ama boynunda 3 5 tane nodul gözüktü bu seferde. Ama doktor sıkıntı gözükmediğin söyledi. Hatta bunun için hematoloji bölümünü meşgul etmemem gerektiğini, orda kanser şüphesiyle ilgilendiklerini söyledi. Üstünden 3 4 ay geçti elimde kontrol ediyorum ensesini hala ama farklı bişeyle karşılaşmadım. Kendi çocuk doktorumuz da böyle şeylerin enfeksiyondan vs olabileceğini genelde 2 3 hafta içinde geçtiğini söyledi
Benimkinde 1 tane gozuken 15mm boyunda var bademcikler de biraz sismis durumda.boyunda diger tarafta da kucucuk var ama cok kucuk.Doktor antibiotik onerdi bi de bir kac bagirsak icin ilac.10 gun tedavi yapcaz 2 ay sonra tekrar gel dedi.Aslinda oglumda bebeklikten vardi o 15mm boyutta olan.sadece o zaman kucuktu boyutu.sonra kizilca,adenovirusla hastalaninca ayni yilin icerisinde zayif dustu vucudu sanirim ve boylelikle buyudu biraz noodle.Enfeksiyona bagli sanirim cunki ultrasonda cok bir sey cikmadi hatta lenfodenir bile supheli yazdi ultrason.Bilmiyorum cocuk doktoru da"7 yasta falan gecicek merak etme olur cocuklarda"dedi.bilmiyorum artik.

Back
X