Lenf kanseri!

Diamondds

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2016
61
21
3
34
Kizlar cok kotuyum. Annemin sag kasiginda lenflerinde kitle cikmisti buyumustu onu ameliyatla aldirdik daha gecen hafta. Daha sonra pet cekimine girdi. Orada da sol kasikta goguste ve yine sag kasik lenflerde kitle gorunuyor. Doktoru ameliyattaydi goremedik pratisyene sordum. Sonuclara bakti mutlaka kan tahlili yaptirin kotu huylu, lenf kanseri gorunuyor ama doktoru mutlaka gorsun dedi. Biz ameliyattan hemen once kan tahlili yaptirmistik her sey normal cikmisti. Lenf kanseri belirtilerine baktim kitle olusmasi haricindeki belirtiler annemde yok. Simdi patoloji sonucu cikacak haftaya. Cok korkuyorum pette kotu huylu tumor cikti ama kan degerleri de normal. 1hafta nasil bekleyecegim onu da bilmiyorum. Lenfoma hakkinda bilgi sahibi olanlariniz vardir mutlaka, hangisi dogrudur ya da nedir yazarsaniz sevinirim. Veya doktor tanidigi olanlar bir sorabilirlerse cok mutlu olurum. Bir de hepinizden cok cok dua rica ediyorum. En azindan 1tane bile yasin okuyabilirseniz cok sevinirim, kimin duasi kabul olur belli olmaz. :KK43: Allah razi olsun simdiden..

Son düzenleme:
Lenfomaların bazıları tamamen tedavi edilebiliyor. Kötüsü olduğu kanıtlanmadan kendinizi harap etmeyin onun yerine iyi olması için dua edin.

Bnm ablam bu hastalığı geçirdi. .ilk biz de çok korktuk. .ama ne gerekiyorsa yaptık. .güçlü durmaya çalıştık. .o yüzden sakin ol öncelikle. .zor evet ama annene yansıtma. .moral çok önemli. .
Ablamn da ilk anlamadilar. .Grip o bu dediler..boynunda beliren sisten kitle alıp baktılar. .yine anlamadilar sonra ameliyat ettiler ..ne olduğunu öğrenmek için. .
Ve hockin lenfoma teşhisi koydular..
Boynunda göğsünde mide alt kenarında ve sırtında varmış. .bunu da sonraki taramalarda öğrendik. ..

İlk yıkıldık. Bn de bosanma evresindeydm. .çok zor zamnlar geciriyordm. .onu da öğrenince dünya başıma yıkıldı ve gittim. .bir seneye yakın onun eli ayağı oldum. .2 çocuk biri 5. Sınıfta diğeri ana okulunda. .her bir sesiyle ilgilendim ..
Çok iyi bakılması gerekiyordu. .odasının tozunu paspasinj her gün yaptım. .küçük bir bebek gibi gördüm onu. ..
Onun yanında aglamamaya çalıştım içeri geçip agladm yine gizli yerlerde. ..bir kaç defa yakalamistir beni ağlarken. .
Güldük eğlendik onun sorularına sabırla cvp verdim. .guldur meye calistm. ..her şeyini kontrollü düzenli yapmaya calistm.
12 kur kemoterapi aldı. ..süreç sabır istiyor. .ilk gün ilaç aldığından çok yorgun olur hatta kusadabilir. .ilk gün sadece yoğurt çorba v.s şeyler yiyordu. .ama çok çok az..

Genelde yiyordu mecbur da olsa çünkü bilincliydi. Ne kadar yesem o kadar iyi olacaktı. .sorumluydu evlatlarina. ..çok çok sukur böyle bir dönemi başarıyla geçirdik. .

Şimdi kontrollere kaldı. .o yüzden pes dört elle sarıl uzun bir maraton seni bekliyor ama sabırla ve azimle. .keyif almasını sağla. .
Kemik suyu kaynar ve yemeklerine koy..meyvelerini sirkeli suda beklet. .kahvaltısında küçük satılan kahvaltiliklardan al..peynir bal yumurta tereyağı. .mikrop almaması lazm. ..ambalajli olmasi gerek...
Meyve salatası yap her gün düzenli olsun. .Bir düzene koy her şeyini dört elle sarıl. ..ve tevekkül et... bak gör o zamn.

Kanser türünün en kolay iyilesen türü bu. .unutma ve disiplinli kontrollü hareket etmeye çalış. .Çünkü ince bir çizgi uzerindeyiz. .her şey bizde. .sen elinden geleni yap canm..

Çok çok geçmiş olsun bak geçecek de gör. ..görünce yazmak istedm. .umarım iyi gelmiştir. .sevgilerle..

Bnm ablam bu hastalığı geçirdi. .ilk biz de çok korktuk. .ama ne gerekiyorsa yaptık. .güçlü durmaya çalıştık. .o yüzden sakin ol öncelikle. .zor evet ama annene yansıtma. .moral çok önemli. .
Ablamn da ilk anlamadilar. .Grip o bu dediler..boynunda beliren sisten kitle alıp baktılar. .yine anlamadilar sonra ameliyat ettiler ..ne olduğunu öğrenmek için. .
Ve hockin lenfoma teşhisi koydular..
Boynunda göğsünde mide alt kenarında ve sırtında varmış. .bunu da sonraki taramalarda öğrendik. ..

İlk yıkıldık. Bn de bosanma evresindeydm. .çok zor zamnlar geciriyordm. .onu da öğrenince dünya başıma yıkıldı ve gittim. .bir seneye yakın onun eli ayağı oldum. .2 çocuk biri 5. Sınıfta diğeri ana okulunda. .her bir sesiyle ilgilendim ..
Çok iyi bakılması gerekiyordu. .odasının tozunu paspasinj her gün yaptım. .küçük bir bebek gibi gördüm onu. ..
Onun yanında aglamamaya çalıştım içeri geçip agladm yine gizli yerlerde. ..bir kaç defa yakalamistir beni ağlarken. .
Güldük eğlendik onun sorularına sabırla cvp verdim. .guldur meye calistm. ..her şeyini kontrollü düzenli yapmaya calistm.
12 kur kemoterapi aldı. ..süreç sabır istiyor. .ilk gün ilaç aldığından çok yorgun olur hatta kusadabilir. .ilk gün sadece yoğurt çorba v.s şeyler yiyordu. .ama çok çok az..

Genelde yiyordu mecbur da olsa çünkü bilincliydi. Ne kadar yesem o kadar iyi olacaktı. .sorumluydu evlatlarina. ..çok çok sukur böyle bir dönemi başarıyla geçirdik. .

Şimdi kontrollere kaldı. .o yüzden pes dört elle sarıl uzun bir maraton seni bekliyor ama sabırla ve azimle. .keyif almasını sağla. .
Kemik suyu kaynar ve yemeklerine koy..meyvelerini sirkeli suda beklet. .kahvaltısında küçük satılan kahvaltiliklardan al..peynir bal yumurta tereyağı. .mikrop almaması lazm. ..ambalajli olmasi gerek...
Meyve salatası yap her gün düzenli olsun. .Bir düzene koy her şeyini dört elle sarıl. ..ve tevekkül et... bak gör o zamn.

Kanser türünün en kolay iyilesen türü bu. .unutma ve disiplinli kontrollü hareket etmeye çalış. .Çünkü ince bir çizgi uzerindeyiz. .her şey bizde. .sen elinden geleni yap canm..

Çok çok geçmiş olsun bak geçecek de gör. ..görünce yazmak istedm. .umarım iyi gelmiştir. .sevgilerle..

Gecmis olsun canim size de. Ben ise baslayacagim tekrar farkli sehirde yasiyorum :( Annem de burda calisiyor. Napacagimi bilemiyorum. Aklim kalacak zaten

Gecmis olsun canim size de. Ben ise baslayacagim tekrar farkli sehirde yasiyorum :KK43: Annem de burda calisiyor. Napacagimi bilemiyorum. Aklim kalacak zaten
Memuriyet mi? Değilse annenden önemli değil. .onun da çıkması lazm..yani annenin de işten çıkması lazım. .memursan izne ayrıl. .
Ama bir şeyler yapım. .onun dinlenmeye ve bunu yaparken birine ihtiyacı var. Ve bu kişi hala yenge v.s v.s değil. .onun çekinmeden kendini teslim edeceği birine. .kızgın olacağı zamnlar olur olacaktır da..rahat olmasi gerekiyor. .
Altını çizerek söylüyorum. Aman kırılmasın benim için yorulur düşüncesi olmayacak birine. .o da sensin kız kardeşi de olabilir. .aranızdaki muhabbete bağlı. ..

Umarım anlamissindir ..is deme ..deme canm. ..o da ayrılacak zaten Dr si der ona. .onun yanında işim dersen aklına takılır

Bn ablamn sorularindan bilardm ama hepsine cvp verirdm onu guldurmeyr calisirdim. ..
Çünkü o bnm göz bebeğim. Tek ablam ..iki ucu olmaz tabi ama sen anlamissindir beni..

Çok dikkat et..Bu arada tşk ederim. .

Zaten iyi huyluysa kitle, kötü huyluysa kanser değil mi? Kötü huylu dediğine takılma canım.
Benim de bi yakınım kanser. Kemoterapi görüyor. İlaç aldığı gün ve sonraki 3-4 gün çok yorgun düşüyor sadece yatıyor. Ama ondan sonra yorgunluğu geçiyor.

İyi beslenmesi güçlü kalması gerek. Ruh hali önemli. Sonrasını Allaha bırak her şeyin çaresi var. Derdi veren dermanını da verir ;)

Birkaç gün önce başka bir konuya yazmıştım. Son evre lenf kanseriydi yakın bir tanıdığım. Şimdi kanseri atlatalı yıllar oldu. Sizi geçtim annenize moral vermeniz aklını oyalamanız gerek. Kanser değilse bile o buhranlı psikoloji yinede bünyeye zarar veriyor

Back
X