Léon

LadyMacbeth

yoyooyledegil.blogspot.co
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2010
221
1
316
Ankara

Yapım: 1994 ~ Fransa

Tür: Aksiyon, Dram, Suç

Yönetmen: Luc Besson

Senaryo: Luc Besson

Oyuncular: Jean Reno, Gary Oldman, Natalie Portman, Danny Aiello

Süre: 1 saat 50 dk

Mathilda, New York'ta yaşayan ailesi dağılmış 12 yaşında küçük bir kızdır. Ailesini sevmeyen Mathilda için en değerli varlığı küçük kardeşidir. Babası uyuşturucu işlerine bulaşınca mafya ailenin tüm bireylerini öldürür. O sırada alışverişte olan Mathilda ise olaydan kılpayı kurtulur ve Leon'un kaldığı daireye saklanır. Leon ise çok soğukkanlı bir katildir. Ancak Mathilda'ya karşı içten bir sevgi besler ve ona kol kanat gerer. Aslında babalık, arkadaşlık gibi kavramlar ona çok yabancıdır.

küçükken hayyallerimi süsleyen ve Natalie Portman a içten içe kin beslememe neden olan Leon.
bu filmi izledikten sonra büyük ve karizmatik amcalara ilgi duymaya başlamıştım, çocukluk işte :9:

leon: birini öldürdükten sonra her şey değişir. hep bir gözün açık uyursun.
mathilda: uykusuzluk umurumda değil, leon! benim isteğim aşk... aşk veya ölüm. hepsi bu.

şurası da unutulmazdı:

mathilda: seni kaybetmek istemiyorum.
leon: beni kaybetmeyeceksin mathilda, hayattan tat almamı sağladın. mutlu olmak istiyorum, yatakta uyumak istiyorum, köklerim olsun istiyorum. bir daha asla yalnız kalmayacaksın mathilda.

mathilda: léon, sanırım sana bir şekilde aşık oluyorum. bu başıma ilk kez geliyor, biliyor musun?
léon: daha önce hiç aşık olmadıysan, bunun aşk olduğunu nereden biliyorsun?
mathilda: çünkü hissediyorum.
léon:nerede?
mathilda: karnımda. sıcacık. önceden hep orada bir yumru olurdu ama şimdi geçti.
léon: karnının ağrısının geçtiğine sevindim.

mathilda: hayat hep böyle zor mudur, yoksa sadece çocuk olduğunda mı böyle gelir?
leon: hep böyledir

Dialoglarıyla mükemmeliğin diğer adıdır.

bıçaksırtı bir başyapıt..
seveninin herşeyiyle çok sevdiği , sevmeyeninin de sevgi bağını çarpık bir aşkmış gibi hissettikleri için nefret ettiği , ancak sevse de nefret etse de herkesin oyunculukları ayakta alkışladığı kült film..
insanın id-ego-süper ego'suna göndermeler yapar.filmin sonunda içlenmeyene insani duygularını sorgulatır..
ben sevenler ve sonunda ağlayanlar tarafındayım..

Son düzenleme:
bu filmin hastasıyım desem yeridir :) neden bilmiyorum her izleyişimde ayrı bir duygulanıyorum ilk adam akıllı izlediğim filmdir.çocuktum daha ama sonra tekrar tekrar izlerim :)

kızlar ben bu izledim tavsiyeler üzerine ama bana pek hitap etmedi sanırım
yani kötü diyemem güzel ama farklı bi tarzı var
bi de kız çok küçük olduğu için biraz tuhaf karşıladım en azından 16-17 yaşında bi kız olsa daha iyi olurdu sanki

Leon beni çok duygulandırmıştı. Özellikle o saksı çiçeğine olan sevgisi beni şaşırtmıştı. Sonu müthiş bitiyor!

Hayatımda izlediğim en güzel filmlerden biri. Jean Reno'nun yanında Natalie Portman da o küçüücük haliyle döktürmüş resmen.

Back
X