Dolmalar Sarmalar Lezzetli Yaprak Sarma tarifi istiyorum

cilek88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2013
226
8
96
İstanbul
kızlar internetten denemediğim tarif kalmadı bir türlü şu yaprak sarmayı yapamıyorum....bidonda bekletilmiş yaprakların tuzunu çözemiyorum.. çözemediğim içinde dolmanın içini iyi ayarlayamıyorum. ayarlayamadııgım içinde dolmanın içi tam pişmiyo. olmuyor yapamıorum beceremıyorum ama yapmayı cok ıstıyorum yardım edin... :(

Bidondan sarmak istedigin kadar yaprak cikar kaynayan suyun icine azar azar at bi kac dakka kaynat..
Sonra normal sar icini fazla koyma yani ince ince sarma istiorsan..
Sarmalari tencereye diz, tenceren cok ufak olmasin yani sarmalari dipdibe diz ama pisince sisecekleri icin sıkışmasınlar yoksa pismezler..
Neyse sarmalari dizdikten sonra üzerine biraz sivi yag biraz tuz birazda limon tuzu koy üzerlerine bi tabak kapat kaynayinca acilip dagilmasinlar diye , tabagin üstüne cikana kadar su koy kapaginida kapat cok kisik ateste pisir yarim saat falan yada daha fazla onu 20 dakka yarim saat sonra falan bi sarma cikarip kontrol edebilirsin pismismi diye , pismediyse devam kaynatirsin...
Cok hizli kaynatirsanda pismez hemen suyunu ceker...

Icinin tarifi:
Kiyma
Pirinc
Sogan
Sarimsak
Salca
Sivi yag
Tuz
Limon tuzu
Kirmizi biber
Kara biber...

Afiyet olsun denersen bi yaz oldumu olmadimi diye :)

Son düzenleme:
Ben de bugun bol domatesli ve baharatlı içle denedim ve pişirdim, henüz tadına bakmadım ama benim anladığım kadarıyla pirinci bol bol koymamak lazım ve domatesi salçası bol olmalı, o zaman güzel oluyor

Sayfama bakabilirsin canım yaprak sarma ve lahana sarma tarifleri var :)

Bidondaki yaprakların tuzunu çözebilmen için bir gece önceden suyun içine yaprakları ısla ertesi güne kadar beklet o zaman tuzları gider.Ben mersinliyim bizde dolmanın içini kavurmazlar yaptıgımız tarifi yazıyorum.

Pirinç,zeytinyagı,sarımsak,kuru sogan,domates,maydanoz,yeşil nane,biber ve domates salçası,kırmızı biber,karabiber,kimyon ve sumak baharat olarak atılır ayrıca içine yarım limonda sıkılabilir yada istege göre nar ekşisi koyabilirsiniz pirinçin içine malzemeleri ufak ufak dograyacaksın daha sonra harmanlıyarak karıştıracaksınız.Daha sonra dolma yada sarma içi olarak kullanabilirsiniz dedigim gibi bizde kavrulmaz dolma içi kavrulmadan da güzel oluyor.

Bidondan sarmak istedigin kadar yaprak cikar kaynayan suyun icine azar azar at bi kac dakka kaynat..
Sonra normal sar icini fazla koyma yani ince ince sarma istiorsan..
Sarmalari tencereye diz, tenceren cok ufak olmasin yani sarmalari dipdibe diz ama pisince sisecekleri icin sıkışmasınlar yoksa pismezler..
Neyse sarmalari dizdikten sonra üzerine biraz sivi yag biraz tuz birazda limon tuzu koy üzerlerine bi tabak kapat kaynayinca acilip dagilmasinlar diye , tabagin üstüne cikana kadar su koy kapaginida kapat cok kisik ateste pisir yarim saat falan yada daha fazla onu 20 dakka yarim saat sonra falan bi sarma cikarip kontrol edebilirsin pismismi diye , pismediyse devam kaynatirsin...
Cok hizli kaynatirsanda pismez hemen suyunu ceker...

Icinin tarifi:
Kiyma
Pirinc
Sogan
Sarimsak
Salca
Sivi yag
Tuz
Limon tuzu
Kirmizi biber
Kara biber...

Afiyet olsun denersen bi yaz oldumu olmadimi diye :)

oldu oldu super oldu ;)

kızlar haftada en az 3 kere sarma yapan bırı olarak soyluyorum ben sarmaktan cok keyıf aldıgım ıcın ayda bı bıdon solusu yapragı bıtırıyorum asırı tuzlu olan yaprak ıcın oyle bekletmenıze gerek yok once yıkayın su kaynatın o su kaynarken suda beklesın sadece kaynar suyu tenceye dokunce ıcıne 1 yemek kasıgı fazlada olabılır yada 6-7 tane küp şeker atın ıyıce haslayıncada cıkarınca soguk suyun ıcıcne koyup yıne yıkayınkı sekerlı bı tat olmasın sonra tadına bakın bı gr tuz tadı yok:)içine gelınce ben et sevmem kıymalı falan yapmıyorum nefret ederım kendı tarıfımı verıym ıstersenız sız kıymada koyun

pirinç(yapraga gore ben genelde yarın kılodan yapıyorum)
2 tane kuru soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 yada 2 tane domates ıster rende ıster kucuk kucuk keserek
kurunane 2 tatlı kasıgı
kımyon 1 cay kasıgı
karabıber 1 cay kasıgı daha fazlada koyabılırsnız bahartaları ısteyınıze gore
tuz onu kendınız ayarlayın
salca 1 yada 2 yemek kasıgı renk versın hafıften yeter
zeytınyagı ben bı su bardagı kadar katıyorum
eger varsa taze sogn 2-3 tane koyarsanızda super oluyo

bır tane soganı halka halka dograyın tencerenın dıbıne yerlesrtırın cokdaha lezzetlı oluyo hem dıbı tutmasını da engellıyo sarmayı dızınce uerıne az bısey daha yag gezdırın ıkı dılım halka lımonda koyabılırsınız ustune bunlar sıze kalmıs gercekten super oluyo bence deneyın herkes cok begenıyo ben boyle yapıyorum hep hadı sıze kolay gelsın :)

Son düzenleme:
vala kendı adıma sölimmm bır kere yaprak sarması hafıf ekşi olacak en basta..kıymalı olacak olamzsa olmaz..hatta varsa en altına etin kemıklerınıı düzün üstüne sardıklarınızı yerlestırın mukemmel oluyor :) sonra öyle kus üzümü fıstıklı olmucakk sevemedım bır turlu öyle...kesınlıkle tatlımsı tadıolmucak...yaprak ipincecık olacakkk lokum gibi olur piştiginde :) birde birgün bekledıkten sonraa daha lezzetlı oluyor bence :) biber salcası kıyma karabıber sogan sarımsak az nane maydonoz kurusu pirinç :)

vala kendı adıma sölimmm bır kere yaprak sarması hafıf ekşi olacak en basta..kıymalı olacak olamzsa olmaz..hatta varsa en altına etin kemıklerınıı düzün üstüne sardıklarınızı yerlestırın mukemmel oluyor :) sonra öyle kus üzümü fıstıklı olmucakk sevemedım bır turlu öyle...kesınlıkle tatlımsı tadıolmucak...yaprak ipincecık olacakkk lokum gibi olur piştiginde :) birde birgün bekledıkten sonraa daha lezzetlı oluyor bence :) biber salcası kıyma karabıber sogan sarımsak az nane maydonoz kurusu pirinç :)

kuş üzümü fıstıkla asure gıbı bı tadı oluyo zaten bencede ıgrenc ama et konusunda ben nefret ederım etten hıc yemıyorum tavuk balık dahıl ama sız baya asıksınız kemıklerın ustune sarma falan:)

Son düzenleme:
kuş üzümü fıstıkla asure gıbı bı tadı oluyo zaten bencede ıgrenc ama et konusunda ben nefret ederım etten hıc yemıyorum tavuk balık dahıl ama sız baya asıksınız kemıklerın ustune sarma falan:)

ayyyy benn eti cok severimmm o yuzdennn böyle tatlara bayılırım :) ayy aynennn aşura gibi yapıyorlarrr hiç sevmıyorumm..en sevdıgım yemektır halbukı yaprak sarmasııı ama yıyememmm ölee...kıyma olmasa bilee üzüm fıstık falan olmasınn yaaa :)

bızde koyulmaz ama bıkere hazır aldım dısardaydım malum dısarda ya gevrek yıcen yada etrafında varsa patatslı gozleme benım gıbı herseyı ayırt eden bırı için dısarda yemek yemek cok zor mecbur aldımkı hazır yemeklerı hıc sevmem o nasıl bıseydır ya bıldıgın asure yıyorum sandım tatlı tatlı kı asureyı bıle ılk pıstıgınde severım sogudumu hayatta yemem bıldgın ıgrenc geldı bana ıdaha almadım almamda:((

bızde koyulmaz ama bıkere hazır aldım dısardaydım malum dısarda ya gevrek yıcen yada etrafında varsa patatslı gozleme benım gıbı herseyı ayırt eden bırı için dısarda yemek yemek cok zor mecbur aldımkı hazır yemeklerı hıc sevmem o nasıl bıseydır ya bıldıgın asure yıyorum sandım tatlı tatlı kı asureyı bıle ılk pıstıgınde severım sogudumu hayatta yemem bıldgın ıgrenc geldı bana ıdaha almadım almamda:((

aynenn marketten yaprak sarması hatasına bende düştüm bi kere öylece çöpe gitti valaa..tatlı yapmıslarrr resmenn....gevregide severim patates gözlemesını de :D sevmedıgım cok az sey var :D

ben ıcıne kıyma koymuyorum canım sevmıyorum kıymalı..ama içini hazırlarken bıldıgımız baharatların yanısıra sumak katmanı da tavsıye ederım ve etsuyu tableti..cok lezzetli oluyor..yaprakları sardıktan sonra uzerıne ınce lımon dılımlerı de koyuyorum..hafif ekşi cok guzel oluyor..bıraz da acı..

kızlar haftada en az 3 kere sarma yapan bırı olarak soyluyorum ben sarmaktan cok keyıf aldıgım ıcın ayda bı bıdon solusu yapragı bıtırıyorum asırı tuzlu olan yaprak ıcın oyle bekletmenıze gerek yok once yıkayın su kaynatın o su kaynarken suda beklesın sadece kaynar suyu tenceye dokunce ıcıne 1 yemek kasıgı fazlada olabılır yada 6-7 tane küp şeker atın ıyıce haslayıncada cıkarınca soguk suyun ıcıcne koyup yıne yıkayınkı sekerlı bı tat olmasın sonra tadına bakın bı gr tuz tadı yok:)içine gelınce ben et sevmem kıymalı falan yapmıyorum nefret ederım kendı tarıfımı verıym ıstersenız sız kıymada koyun

pirinç(yapraga gore ben genelde yarın kılodan yapıyorum)
2 tane kuru soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 yada 2 tane domates ıster rende ıster kucuk kucuk keserek
kurunane 2 tatlı kasıgı
kımyon 1 cay kasıgı
karabıber 1 cay kasıgı daha fazlada koyabılırsnız bahartaları ısteyınıze gore
tuz onu kendınız ayarlayın
salca 1 yada 2 yemek kasıgı renk versın hafıften yeter
zeytınyagı ben bı su bardagı kadar katıyorum
eger varsa taze sogn 2-3 tane koyarsanızda super oluyo

bır tane soganı halka halka dograyın tencerenın dıbıne yerlesrtırın cokdaha lezzetlı oluyo hem dıbı tutmasını da engellıyo sarmayı dızınce uerıne az bısey daha yag gezdırın ıkı dılım halka lımonda koyabılırsınız ustune bunlar sıze kalmıs gercekten super oluyo bence deneyın herkes cok begenıyo ben boyle yapıyorum hep hadı sıze kolay gelsın :)
Salata tarifi gibi olmuş :)

Back
X