LH DEĞERİ?

aysnrkrks

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2016
1.253
691
73
31
Lh değerim yüksek cıktı düşmesi için ilaç kullanıyorum matofin 20 gün oldu kullandıgm ayrıca hayıt tohumu çayı içiyorum haftaya gitsem test yapar mı doktor hormonlar için

Mrb 1 hafta once baska bi doktora gttm oda hormon testi yapti fsh 5.84 lh 9.30 cikti eskisine gore dusmus yani

Benim de hormon dengesizliğim vardı, prolaktinim yüksek progesteronum düşüktü. Adetten başlayarak 20 gün sabah akşam açkarna civanperçemi+hayıt tohumu çayı içtim. Sonuçları görünce inanamadım. Tüm hormonlarım dengelenmişti. Özellikle hayıt mucize bir bitki. Bende ilk ay işe yaradı ama tam olarak düzenlemesi için 3 aylık kullanım gerekiyormuş. Tavsiye ederim

benimde lh 7 civariydi ben hic ilacda kullanmadim fsh de dusuktu lh dan bu durum.pkoda oluyormus bide

Lh hormonu kac olmasi gerekmis benim 8 ay once 16 idi 9 olunca ben yinr bi sevindim 16 dan sonra iyi gledi

Lh fshden dusuk olmasi gerekiyormus yumurtlama olmuyormus aksi halde doktorum oyle soylemisti benimki umutlu konusmadi bana ya 23 lh degeri benim :(

Aa oyle mi bilmiyordm ben bunu demek ki benim ki de yuksek o halde ama benim nasil indi bilmyrm arkadasin dediği gibi hayit tohumu alip cayini icelim en iyisi

Benim doktorum da iki kati olmasi gerek en fazla demisti ama bende sasrdim blmyrm hangisi dogru ama pco oldugu belli her turlu ultrasonda ve ben letrasan diye bir ilacla basladim klomen iki kez etki etmedi kist yapti ve doktorum en basit tedavi dedi d vitamini verdi arti letrasan klomen dan daha etkili odugunu soyledi umarim bu kez olut cuma gunu doktora gtcm kontrle belki daha iyi buyumstr yumurtlar

Adet gunu ve yumurtlama gunu degerleri dgisebiliyor onun icin iki kati demis olabilir. Ama ben hic adet goremedigim icin yuksek hep :-(

Anlaadm benim eski doktprm da yeni doktorm da adetli iken yapilir hormon testi deyip oyle yapmsti canim sen ilacsiz hic mi adet olnuyorsun yoksa nasil senin

Senede 2 veya 3 kere belki kendiliginden adet oluyorum bu ilk olmaya basladigimdan beridir boyleydi 10 senedir ama hic doktora gitmek aklima gelmedi bunun icin nisanlandim dank etti doktora gittim dkh verdi onuda kullanmak istemedim o zamanlar benim takildigim konu ya cocuk olmazsa idi annemde sende ya olurmus ya olmazmis o da oyle duzensizmis ama ilk geceden gebe kalmis bana hep merak etme bende oyleydim falan dedi kullanmadim bende 1 yil oldu evleneli hic korunmadim ama olmadi simdi adeti duzenlemek istiyorum once sonra gebelik insallah.

Anladm benim hep duzenli idi kilo aldim 1p kilo evlendikten sonra 3. Aydan sonra adet gormedim gebelik sandim pco oldugunu ogrendik iste o gundur bizde hep doktor tedavi oyle gidiyo ins bu ilac ve tedavi yarar ise
Cnm sen baya olmuyormssn keske gtseyeun doktora herkesin bunyesi farkli sonuc da

Nisanliyken pko goruntusu yoktu yumurtaliklarda aslinda hormonlarima bakarakta olabilir demisti doktor tabi bilmiyordum boyle seyleri annem teyzemlerde boyle duzensiz oldugu icin pekte takmadim acikcasi

Pco cocuk olmasina engel degilms gec olsa bile oluyorms olur diye umuyorum ben beklyrm her gun bi umut

Annemde iste senede bir adet olurmus ilk geceden gebe kalmis 4 kardesiz hepimizide 2-3 aylikken falan ogrenmis adeti duzensiz oldugu icin gecti mi gecmedi mi bilmiyormus cocuk yasta evlenince bilememis son kardesim sezeryan ondan sonra duzene girmis nedendir bilmiyorum ilk doktorum sebep bulamamisti duzensizligime genetik olabilir dedi son doktorum pko dedi hayit ve sogan kullanip gidicem tekrar bakalim hayirlisi :)

Back
X