Kekler - Pastalar Limonlu kek tarifi bilen varmı?

YAMAN

* ben bir anneyim *
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
5.168
11
158
39
Arkadaşlar çok kişiden duydum süper limonlu tarifi olanlar varmış
ama ben ne zaman limonlu kek yapsam olmuyor
hatta son 2 denememde attım kekleri
şöyle güzel bir tarifi olan varsa yazarsa çok sevinirim :34:

Malzeme Listesi

1,5 Su Bardağı Toz Şeker
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Fındık Yağı
1 Su Bardağı Fındık
1 Çay Bardağı Kuru Üzüm
1 Adet Donmuş Limon
10 Yemek Kaşığı Tepeleme Un
1 Paket Kabartma Tozu
Hazırlanışı:

Donmuş limon derken 1 adet limonu dondurucuya koyup, 1 gün bekletiyoruz.
Böylece limon daha kolay rendelenecektir. Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Üzerine şekeri
döküyoruz. Mikserle iyice karıştırıyoruz. Yumurta ve şeker köpürüp beyazlaşınca üzerine sütü ve fındık
yağını ilave ediyoruz.
Karıştırıyoruz. Fındığı doğrayıcıdan geçirerek toz haline getiriyoruz. Karıştırma kabına döküyoruz.
Donmuş limonu rendeleyerek karıştırma kabına alıyoruz. Karıştırıyoruz.
Ardından unu, kabartma tozunu ekliyoruz. Tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Son olarak kuru üzümü de
ilave ediyoruz. Kek harcını karıştırıyoruz. Yağlanmış kek kalıbına kek harcını boşaltıyoruz. Önceden
ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Oktay Usta'nın her tarifini severek yaparım güzel de oluyor bu tarifte ondan.Eğer denemek istersen tavsiye ederim canım :34:

vallahi kızlar lımonlu değil ama benım kek tarıfımı denediğinizde parmaklarınızı yersınız, harıka bır lezzet oluyor ve buna kefılım.
malzemeler: yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağından bıraz fazla şeker, 3 yumurta, 1 su bardağı süt... bu kadaaaaaar :1:
sonra 1 paket yulaflı bisküviyi( burçak veya yulaflı) un halıne getirin, sıvı yağı yumurtayı, şekeri, sütü mikserde cırpıp, un halıne gelmiş yulaflıyı ılave edın, içerisine limon kabuğu rendeleyebılırsınız,,,,

sonra 5-6 çorba kaşığı un ılave edıp hamur kabartma tozunuda ekleyın. ve ıyıce cırpın ayyy bunun yemede yanında yat dışı bıskuvimsi içi daha ymuşak,, bır gun beklediğindede harıkaaaa oluyo. :32: lutfen deneyenler sonucu yazsın..tabı sıcak sıcak yıyıp yazmayın hamur olmus dersınız sonra bır gun dınlendırın :1:

[sıze=3]malzeme listesi

1,5 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı fındık yağı
1 su bardağı fındık
1 çay bardağı kuru üzüm
1 adet donmuş limon
10 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
hazırlanışı:

Donmuş limon derken 1 adet limonu dondurucuya koyup, 1 gün bekletiyoruz.
Böylece limon daha kolay rendelenecektir. Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. üzerine şekeri
döküyoruz. Mikserle iyice karıştırıyoruz. Yumurta ve şeker köpürüp beyazlaşınca üzerine sütü ve fındık
yağını ilave ediyoruz.
Karıştırıyoruz. Fındığı doğrayıcıdan geçirerek toz haline getiriyoruz. Karıştırma kabına döküyoruz.
Donmuş limonu rendeleyerek karıştırma kabına alıyoruz. Karıştırıyoruz.
Ardından unu, kabartma tozunu ekliyoruz. Tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Son olarak kuru üzümü de
ilave ediyoruz. Kek harcını karıştırıyoruz. Yağlanmış kek kalıbına kek harcını boşaltıyoruz. önceden
ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Oktay usta'nın her tarifini severek yaparım güzel de oluyor bu tarifte ondan.eğer denemek istersen tavsiye ederim canım :34:[/sıze]

çok teşekkür ederim ama ben daha önce buna benzer yapmıştımçok kötüoldu
bende limon çok geldide oldu diye düşündüm limonla pek alakası yok ozaman
ilk fırsatta deneyeceğim çok teşekkür ederim

vallahi kızlar lımonlu değil ama benım kek tarıfımı denediğinizde parmaklarınızı yersınız, harıka bır lezzet oluyor ve buna kefılım.
Malzemeler: Yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağından bıraz fazla şeker, 3 yumurta, 1 su bardağı süt... Bu kadaaaaaar :1:
Sonra 1 paket yulaflı bisküviyi( burçak veya yulaflı) un halıne getirin, sıvı yağı yumurtayı, şekeri, sütü mikserde cırpıp, un halıne gelmiş yulaflıyı ılave edın, içerisine limon kabuğu rendeleyebılırsınız,,,,

sonra 5-6 çorba kaşığı un ılave edıp hamur kabartma tozunuda ekleyın. Ve ıyıce cırpın ayyy bunun yemede yanında yat dışı bıskuvimsi içi daha ymuşak,, bır gun beklediğindede harıkaaaa oluyo. :32: Lutfen deneyenler sonucu yazsın..tabı sıcak sıcak yıyıp yazmayın hamur olmus dersınız sonra bır gun dınlendırın :1:

hakkaten enteresan bir tarif deneyeceğim bunuda tşk ederim
biraz cesaret işi senin kek :27:

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim ama ben daha önce buna benzer yapmıştımçok kötüoldu
bende limon çok geldide oldu diye düşündüm limonla pek alakası yok ozaman
ilk fırsatta deneyeceğim çok teşekkür ederim

Ne demek rica ederim.
Limonla alakası olduğunu düşünmüyorum ama neden olduğunu bilemedim ben de :34:

Back
X