Lipadri'nin Diyet Günlüğü

lipadri

Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2012
7
0
16
İstanbul
Merhaba hanımlar,
Burada böyle bir paylaşım görünce ben de kendi maceramı yazmak istedim... Çocukluğumdan beri her zaman tombuldum...Bir süre üniversitedeyken oldukça fazla kilo verdim ama sonra iş hayatına geçince kilolarıma kilo kattım. 29 yaşında 1,50 boyunda ve 95 kilo buldum kendimi. Geçen yaz biriyle tanıştım.Tanıştığım beyefendi de oldukça kilolu biriydi.Birlikte spora gitmeye ve diyet yapmaya beni bir şekilde ikna etti.
İkna etti diyorum çünkü ben kilolarımla fazlasıyla barışık özgüveni çok yüksek biriydim. Her zaman kendime yakışan uygun kıyafetler bulmayı başarır yüz güzelliğime güvenerek aslında tembellik ediyormuşum.
Derken birlikte spora başladık aynı anda diyete de başladım 03/09/2012 başlangıç tarihim... İlk zamanlar yaşım artık müsait değil kilo veremeyeceğim diye çok korkmuştum.... Bir ay boyunca hiç tartılmadım. Sonra 5. haftanın sonunda dayanamayıp tartıya çıktım.Altı kilo vermiştim. Onun mutluluğuyla diyete ve spora daha da sadık kalmaya devam ettim.
Şu anda tam 13 kilo verdim ve 82 kiloyum. Kendime küçük kısa süreli hedefler belirliyorum. Örn iki hafta sonra olan doğum günüme kadar 79,5 olmak istiyorum. Bu arada erkek arkadaşımla ayrıldık.Önceleri spora gitmekten soğudum.Kendimi zorlayarak gittim salonda onsuz olmak zor gelmişti önce.Ama şimdi salonda başka arkadaşlar edindim. Spor yaptıkça sıkılaşarak kilo vermeye başladım. Vucut şeklim değişti.Hiç incelmez sandığım bacaklarım incelmeye başladı.
Daha önümde çok uzun bir zaman var... Hazirana Mayıs'a kadar 65 kilo sonrada acele etmeden 55 kiloya düşmek istiyorum. Umarım bu süreci aynı şekilde devam ettirebilirim.

Merhaba :) Ben çalışıyorum .Çalıştığım şirketin kendi yemekhanesi var bu knouda biraz şanslıyım sanırım.Sabahları mutlaka kahvaltı yapıyorum.Hafta içi 1 dilim tam buğday ekmeği yağsız beyaz peynir bir kaç zeytin veya sebze.Hafta sonu kahvaltılarımda bir gün simit bile yiyorum. Öğlenleri mutlaka çorba içiyorum yanında et yemeği.Ama etin yanında verilen örn patates mantar eriş gibi üzünleri tabağıma almıyorum elbette bunun yerine salata alıyorum... Öğleden sonra iki ara öğün yapıyorum. Saat 4 gibi bir kaç kepek bisküvi akşam altı gibi spordan önce mutlaka bir elma yiyorum.Hem tok tutuyor.Zaten Spor salonundan çıkıp eve gitmem akşam 22,00'ı buluyor neredeyse...O saatten sonra canım zaten birşey yemek istemiyor.Diyete ilk başladığım günlerde akşamları da bir çorbave sebze yemeği yiyordum ama artık onları da bıraktım.
Benim dezaantajım fazla su içemiyorum. Günde bir litreyi zor içiyorum...

benim malesef öyle bir şansım yok yakında bir yerde de ev yemeği şansım çok kilo alıyorum ondan bıraktım meyve ve yulaflı bisküvi yemeye çalışıyordum ama bazen dayanamıyorum yiyorum. nasıl iradene böyle hakim olabiliyorsun?kendini nasıl motive ediyorsun

İlk başlarda motivasyon kaynağım evlilik hayallerimdi... Güzel bir gelin olayım insanlar arkamdan gülmesin diyordum. Ama erkek arkadaşımla aram bozulmaya başladığında da kararımdan dönmedim. Bir de kilo verdikçe aslında ne kadar kilolu olduğumu daha da farkettim. Gerçekten karar vermek kafaya takmak lazım...Ben birşeyi ya hep ya hiç mantığıyla yaparım. Karakteristik biraz da ...
İlk bir ay çok zorlandım... Özellikle tatlı konusunda ... Hayatta keyif alamazmışım gibi geliyordu, sonra ise pilav makarna pasta çikolata sanki bunlar beni öldürür zehirmiş gibi gelmeye başladı...Tatlıyı yine özlüyorum ama şimdi dışarda üretilen özellikle unlu mamulleri görünce bile midem bulanıyor.
Spor yapmak sıkıntılarımı alıp götürdü ordaki kızları gördükçe motive oldum...Manken gibi kızlar bile deli gibi spor yapıyorlar... Kendimi onların arasında sanki 50 yaşında bir kadın gibi hissettim. Bana ailem de çok destek oluyor.Örneğin annem ara öğünlerimi kahvaltımı hazırlayıp yanımma almamı tembihliyor.
Dışarda yemek konusunda ben de hep bahane bulurdum. Şimdi arkadaşlarımla buluştuğumda veya dışarda yemek yiyeceksem ızgara ürünleri tercih ediyorum. Yemekten önce mümkünse çorba , kesinlikle patates almıyorum. İş yerimin yakınında ev yemekleri yok diyorsan salata türü şeyler yapan yerler de mi yok? Bir iki dilim kepek ekmeğiyle salata yiyebilirsin.... Veya en kötü ihtimal evde götürebilirsen süper olur.
Bence hiç bir ana öğününü meyve ve biskuviyle geçiştirmi.... Ben hiç paketlenmiş gıda tüketmiyorum bu sunta gibi olan form biskuviler dışında ... Doğal beslenmeye çalışıyorum.Diyetisyene gitmiyorum ama internette sağlıklı beslenme ve diyet konulu bütün yazıları okuyorum....

İlk başlarda motivasyon kaynağım evlilik hayallerimdi... Güzel bir gelin olayım insanlar arkamdan gülmesin diyordum. Ama erkek arkadaşımla aram bozulmaya başladığında da kararımdan dönmedim. Bir de kilo verdikçe aslında ne kadar kilolu olduğumu daha da farkettim. Gerçekten karar vermek kafaya takmak lazım...Ben birşeyi ya hep ya hiç mantığıyla yaparım. Karakteristik biraz da ...
İlk bir ay çok zorlandım... Özellikle tatlı konusunda ... Hayatta keyif alamazmışım gibi geliyordu, sonra ise pilav makarna pasta çikolata sanki bunlar beni öldürür zehirmiş gibi gelmeye başladı...Tatlıyı yine özlüyorum ama şimdi dışarda üretilen özellikle unlu mamulleri görünce bile midem bulanıyor.
Spor yapmak sıkıntılarımı alıp götürdü ordaki kızları gördükçe motive oldum...Manken gibi kızlar bile deli gibi spor yapıyorlar... Kendimi onların arasında sanki 50 yaşında bir kadın gibi hissettim. Bana ailem de çok destek oluyor.Örneğin annem ara öğünlerimi kahvaltımı hazırlayıp yanımma almamı tembihliyor.
Dışarda yemek konusunda ben de hep bahane bulurdum. Şimdi arkadaşlarımla buluştuğumda veya dışarda yemek yiyeceksem ızgara ürünleri tercih ediyorum. Yemekten önce mümkünse çorba , kesinlikle patates almıyorum. İş yerimin yakınında ev yemekleri yok diyorsan salata türü şeyler yapan yerler de mi yok? Bir iki dilim kepek ekmeğiyle salata yiyebilirsin.... Veya en kötü ihtimal evde götürebilirsen süper olur.
Bence hiç bir ana öğününü meyve ve biskuviyle geçiştirmi.... Ben hiç paketlenmiş gıda tüketmiyorum bu sunta gibi olan form biskuviler dışında ... Doğal beslenmeye çalışıyorum.Diyetisyene gitmiyorum ama internette sağlıklı beslenme ve diyet konulu bütün yazıları okuyorum....

ya bazen çalıştığım yerde sulu yemek olunca yiyorum. ama sürekli olmuyor. yanıma meyve alabiliyorum. dürüm tarzı yemiyorum. şimdi 2 gündür akşamları yürüyüşe başladım. Ama ben bir günlük değişiklikler yerine hayatımdaki yemek tarzını değiştirmek istiyorum. sağlıklı ve düzenli beslenmek istiyorum. ve dediğin şeyler benim içinde geçerli sözlüm var vermek istiyorum onun için. ama açken gözüm dönüyor sanki kendimi kontrol edemiyor gibi oluyorum. tuttuğumda ise 1 hafta filan sonra başa dönüyorum. bunu çözmeye çalışıyorum. buradaki insanları örnek alıp uygulamaya çalışıyorum. şimdi başladığım karardan dönmemem gerekiyor...

Eğer gerçekten istiyorsan kararlı ol bence de...Zaten bir işe kararlılıkla başlamayınca karşı taraf için de inandırıcılığın azalır bence ...
Kesinlikle beslenme arzını değiştirmek lazım... Dediğin gibi ben de öyleyim normalde acıkınca gözüm hç bişey görmez bunun için ara öğünlere çok iş düşüyo ... Mutlaka ara öğün yapmak lazım.... Yoksa benim de diyeti boşverip bütün dünyayı yiyesim geliyor... Yaklaşık üç ay olacak ana öğünler kadar ara öğünlere de önem verdim... Örneğin öğlen yemeğine erken çıkıyorum ben bu yüzden kahvcaltıyla öğlen yemeği arası öğün yapmıyorum. Bun yerine 12 öğlen yemeği saat 15:00 16:00 gibi bir kaç kepek biskuvi-peynir yada mandalina saat 18:00/18:30 gibi bir elma yiyorum.... Çünkü spor yapmadan önce de enerjiye ihtiyacın var... Spordan sonra zaten yemek yemeyip yine bir iki meyve yiyorum... ya da bazen hiç birşey yemeden uyuyorum...

ya mesela dışardayken problem bugün adana yedim ama çok yoğun bir gün geçirmiştim vicdan azabı çekiyorum şuanda :(

Günlüğüme yazmayalı uzun zaman oluyor. 80 kiloya düştükten sonra bi süre duraklama dönemine girdim ama allem edip kallem edip kırdım. Bu sabah tartıldığımda 77,2 kiloydum :) İlk hedefim 79,50 oldu geçti bile....Şimdi Mart sonuna kadar 69,50 yeni hedefim... Ve Mayıs sonunda 65 ....Umarım allah bana bu azimle devam etme gücü verir :)
Bu arada tayboo diye bispora başladım...Çok eğlenceli ve çok kalori yaktırıyor.Herkese tavsiye ederim ...

Sevgili günlük,

76,00 kiloyum artık. Bir kilo daha verince toplamda tam 20 kilo vermiş oacağım. Baharda zaten hep daha hızlı kilo veririm. İnşallah Haziran ayına kadar 65 kilo olma hedefime yaklaşıyorum. Bu arada bu hafta sonu artık hiç bir kıyafetim üstüme olmadığı için kızkardeimden bir sürü kıyafet ödünç aldım. 40 Beden elbiselerin içine yeniden sığabilmek çok güzeldi :) Gittikçe çıtı pıtı olma yolunda ilerliyorum.

Back
X