Merhabalar, ben bacaklarımda bir anda oluşan şişlikler ile geçen seneden beri uğraşıyordum. Başta cok ilerlemiş selülit zannettim ve baska sikayetlerimde oldugu için kalp ve damar cerrahisine gittim. Testler sonucunda dolaşım bozukluğu, venöz yetmezlik başlangıcı, varis başlangıcı olduğu çıktı. İlaç tedavisi, varis çorapları vs..doktor bunlarla belki düzelir dedi ama hic düzelme olmadı. İç bacaklarımda ödemli gibi belirgin şişlikler arkalar ise yoğun selülit görünümü gittikce arttı. Bu durum İyice psikolojim bozdu ve ameliyat olmayı göze aldım ama kilom fazla olmadığından, yağ dokusu yetersizliğinden olmamı tavsiye etmedi birkaç doktor (ama sıkılaşmak için hâlâ o durumu da araştırmaktayım).Sonrasinda arkadaşım bir doktordan bahsetti. Kendisi alternatif tıp ile de ilgileniyormuş ve birçok hastalıkta çok başarılı olduğu bilgisini aldım. Muayenesi biraz yüksek fiyatlı olmasına rağmen gittim çünkü bu duruma ameliyatsız çare bulmam gerekiyordu. Bakar bakmaz lipödem olduğunu tedaviye başlarsak kesin düzeleyeçğini söyledi. o kesin kelimesini duymam yetti ve hemen kabul ettim önce testlerim yapıldı, hangi gıdaların ben de inflamasyon yarattığı, bu duruma yani şişliğe,dolaşıma nelerin etkisi olduğunu tespit edip bitkisel yağlar, karışımlar ve benim için çıkardığı diyet programına başladım. 1 ay olmadan değişimi gördüm. Evet sıkı bir görüntü için hâlâ ameliyat olmak istiyorum ama ilk başlarda iyi ki o danıştığım doktorlar yetersiz bulup onay vermediler. Çünkü bu tarz hastalıklarda önce içten temizlenmesi gerektiğini anladım sonrası ameliyat olunacaksa en azindan daha kolay olur diye düşünüyorum. Kendi doktoruma gelecek olursam aşırı ilgili bir doktor paranın her kuruşunu sonuna kadar hak ediyor. Başka hastalıkların tedavilerinde de çok iyiymiş ama kimseyi yanıltmak istemeyeceğimden kendi şikayetim için yazdım. Bu tarz lipödem ya da ilerlemiş selüliti olan varsa kesinlikle tavsiye ederim. Psikolojik olarak yıpratıcı bir durum o yüzden ilk defa böyle bir konu açıp benim gibi olan birileri varsa yardımcı olmak isterim. İsteyen olursa özelden fotoğraf gönderebilirim.
Son düzenleme: