• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lipödem ve Selülit

taliax

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2015
13
0
86
35
Merhabalar, geçen yaz iç bacaklarımda bir anda oluşan şişlikleri farkettim ilk bakıldığında selülit dersiniz ama çok daha ciddi olanı dalga dalga resmen. Neyse bunun üzerine doktora gittim tahlillerden sonra dolaşım bozukluğu olduğunu söyledi selülitten ziyade bunun lipödem olabileceğinden bahsetti İlaç ve varis çorabı verdi. Neredeyse 1 yıldır Düzenli kullanmama, üstüne yürüyüş yapmama ragmen hiçbir değişiklik olmadı. İç bacaklar ödemli gibi belirgin şişlikler arkalar ise yoğun selülit görünümü gittikce arttı. İyice psikolojim bozuldu ameliyat olmayı göze aldım ama kilom fazla olmadığından, yağ yetersizliğinden olamadım. Sonrasinda arkadaşım bir doktordan bahsetti onunda tanıdıkları farklı sebeplerden gitmişler ve yıllardır düzelmeyen hastalıkları geçmiş. alternatif tıp ile de ilgilenen bir doktor. Neyse muayenesi biraz yüksek fiyatlı olmasına rağmen gittim çünkü gercekten çok kötüydüm üstelik yeni evliyim. Yani bu yaşımda bu görüntü gercekten hiç hoş değildi. Her neyse bakar bakmaz kesin düzelir tedaviye başlarsak dedi. Yani böyle durumlarda iyileşme ümidiyle heyecanlanıp inanır insan. Gıda intoleransı testi yapmayı teklif etti fiyatı bana fazla gelse de eşim yaptıralım diye ısrar edince yaptırdım.Onun haricinde doktorun bana fiyat yüksek gelebilir ama ben sana seni iyileştirecek tedaviyi tek seferde vereceğim demesi de mantıklı geldi. Neyse tahlillerim yapıldı çıkan sonucuma göre belli karışımları verdi ve henüz 1 ay olmadan bu değişim nasıl oldu inanamadım. Yazarken bile ağlayacağım neredeyse. Tamamen gecmedi ama şimdiden böyleyse kısa sürede tamamen düzeleceğinden eminim. Yani aşırı ilgili bir doktor paranın her kuruşunu sonuna kadar hak ediyor. Başka hastalıkların tedavilerinde de çok iyiymiş ama kimseyi yanıltmak istemeyeceğimden kendi şikayetim için yazdım. Bu tarz lipödem ya da ilerlemiş selüliti olan varsa kesinlikle tavsiye ederim. Allah beterinden korusun ama psikolojik olarak çok yıprandım o yüzden ilk defa böyle bir konu açıp benim gibi olan birileri varsa yardımcı olmak isterim. 1 ayım dolmadı ama yine de fotoğraflarını da ekliyorum.

Eklentiler

• IMG_0932.webp
    IMG_0932.webp
    26,4 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_0933.webp
    IMG_0933.webp
    38,4 KB · Görüntüleme: 8
Back