Lisans

TravisScott

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2021
125
609
23
25 yaşındayım. Lisans eğitimimi tamamlamaya çalışıyorum kısmetse, son yılım. Grup ödevi vermeyi seven bir hocamız var ve finali ödev şeklinde yapmaya karar verdi. Biz de gruplaştık işte 4 kişi. 3 kişi ödevi yaptık ki animasyonlu falan fişman bayağı komplike bir ödevdi. Birimiz hastayım zırvayım diye hiçbir şekilde dahil olmadı. Kapak hazırla dedik bari yatıyorum sonra yaparım dedi. E gönderilecek ya ama… İmalarla falan yaptığının yanlış olduğunu anlasın istedik direkt konuşmadık çünkü of bir ödev yaptınız iyi ki…diyecek bir insan(mış). Kısacası bizden yüzlü çıktı, zaten benim bir sürü alttan dersim var gibi gibi. En başta gruba dahil etmemek mantıklıydı ama bu arkadaş bizimle aynı notu alacak şimdi de. Hocaya söylemeli miyiz? Söylersek nasıl söylememiz gerekiyor? Kapağı yapsa inanın en azından bir şey yaptı deyip bunları düşünmeyecektik.

Söyleme bence yabi ben olsam söylemezdim heralde.bilemedim şimdi ya sizde hakkisiniz o kadar emek var ama ortak karar verin tek sizin karariniz olmasin

Lisans son sınıfa gelmis insanlarsınız bunun gelinmesini yapmayın artık, açık açık konuşsaydınız keske yapmıyorsa yapmasın kendi bilir yazmayın adını falan hocaya da teslim sırasında ya belirtin açık açık hocam ödev grubumuz yalnizca su kisilerden oluşmaktadır X dahil değildir bilginize diye ya da kendi fark edecek bir tipse hoca direkt yazmadan teslim edin

hocaya kesinlikle açıklayın veya kim hangi bölümü yaptıysa belirtin ödevde gerekirse

İsmini yazmayin, soyleyebiliyorsaniz da teslime 3’nuz gidip 4. Nun odevde hicbir katkisi olmadi diyin

Dahil olmadıysa adını yazmayın siz uğraşmışsınız sonuçta

Siz üçünüz uğraşıp bir ödev yaptınız, bu ödevde de önemli olan bir gruba dahil olmak değil, projenin içerisinde sorumluluk alıp sorumluluğu yerine getirmek. bahsettiğiniz 4. kişi sadece bir gruba dahil olup sizin emeklerinizle geçer not aldığında hepinizin hakkını yemiş olacak. Buna göz yummamalısınız, onun çirkef/umursamaz tavırları of bir ödev yaptınız iyi ki gibi sözleri sizi adım atmaktan alı koymamalı, her çirkeflik yapana eyvallah denilirse hak yemek marifet olur. Diğer arkadaşların dediği gibi adını yazmamalısınız çünkü onun bu çalışmaya kattığı hiçbir şey yok. hocanıza da bunu belirtmelisiniz bu ispiyonlamak değil sizin ve gruptaki hatta sınıftaki diğer arkadaşlarınızın hakkını korumak.

Evet bizler de tam olarak böyle düşünüyoruz ve sabahın 6sında kalkıp okula geldik hala bitirmek için uğraşıyoruz. Çok can sıkıcı yani. Zahmet edip bir kapak hazırlasaydı hiç böyle hesaplara girmeyecektik. Yaptığı hiç etik değil. Ben gruptaki arkadaşlarıma söyledim onlar da hiçbir şey söylemeden ismini yazmamak da etik dışı dedi. Ama gerçekten herkesin hakkı olanı almasını istiyoruz…

Grup çalışmalarından hiç haz etmem . Mutlaka çıkar böyle işe yaramaz birileri. Şimdiye kadar yapılan çalışmaya dair rapor falan tutmadınız mı kim ne yaptı ne etti diye? Başından şeffaf olmaktan yanayım yüzüne söylerdim ben. Muhakkak sorumluluk almalı almıyorsa da bedelini ödemeli hocaya söylemek şikayet gibi olabilir ve grup içi uyumsuzluk olarak yansır. Net konuşun kapağı yapsın yoksa da kusura bakmasın bende adını yazmazdım

ismini yazmamak niçin etik dışı olsun. Arkadaşlarınıza tekrar hatırlatmalısınız bu ödevde önemli olanın projeye isim yazdırmak değil bu proje için çalışmak olduğunu. Ödeve katılmayan kişinin bakmak zorunda olduğu bir ağır hastası yok, kendisi ağır bir hastalıkla mücadele ediyor değil, ya da bu işin üstüne düşmesini engelleyecek büyüklükte sorumlulukları yok anlattığınızdan anladığım kadarıyla. Kendisi sadece işine gelmediği için hiçbir şey yapmıyor ve isizn üstünüzden geçinmek istiyor. Arkadaşlarınız da sözde acımasızlık yapmamak için adını yazmamak etik değil diyorlar. ama bence esas acımasızlık bu. Çünkü bu kişi sizin arkadaşlarınız gibi düşünüp davranan insanlar yüzünden işlerini bu şekilde halledebileceğini öğrenmiş. Hatalarının/yaptıklarının sorumluluklarıyla yüzleşmek zorunda kalmamış, bunun yerine birileri hep onun yerine işleri halletmiş ve o da başkalarının insafı sayesinde ilerlemiş. Çalışmayı, emek gösterip başarıya ulaşmayı bilmeyen bir insana yine aynı şeyi yapmak sizce doğru mu? yoksa birinin bu işin sonuçları olduğunu ona artık göstermesi mi gerekiyor?
Bu insan yarın iş hayatında da aynı şeyi yapacak, herkes çalışacak o yattığı yerden herkesin emeğini üstüne alıp parasını kazanacak...

Eğer ismini yazmayacaksanız bunu ona söyleyin. Yazılı bir şekilde söyleyin ki delil olsun. Yoksa suçlu siz çıkabilirsiniz bazı hocalar hoşlanmıyor böyle şeylerden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…